Hacettepe Üniversitesi Dil Merkezini Kazananlar

ggunaydin

Öğrenci
Hocam duyuru yayınlandı Yabancı Diller Yüksekokulu sitesinde. Şu şekilde;

Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) kapsamında Yüksekokulumuzda yabancı dil
eğitimi almak üzere görevlendirilen araştırma görevlileri için bilgilendirme toplantısı,
10 Mart 2014 Pazartesi günü saat 10.30’da Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü
Yabancı Diller Yüksekokulu Binası C Blok Bodrum Katta bulunan Toplantı Salonunda
yapılacaktır.

hocam ben göremiyorum ilanı
 

durante

Öğrenci
Arkadaşlar ben sabah arayıp konuştum, önce 10.30 dediler sonra 09.30 olarak düzelttiler ama duyuruya 10.30 yazmışlar. Duyuru şu anda görülebiliyor. Sınav tarihi henüz belli değilmiş ve herhangi bir belge istemediklerini belirtti. Sadece bizim isim listemiz ulaşacakmış onu söyledi.
 

sidneh

Profesör
Evet o kimlik ogrenci servislerinden, yemekhanelerden, kutuphaneden, spor salonundan yararlanmanizi saglayacak, ayrica Hacettepe mail adresinizi ve internete giris sifrenizi de o kimlikle alacaksiniz. Hacettepe kimliginiz varsa gerek yok.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

rousseaux

Öğrenci
Hacettepe de dil eğitimi almis ve 6 ay boyunca yanlis kararimdan ötürü uüzülen biri olarak yaziyorum baskalarida bu sikintilari çekmesine diye oradayken kendime söz vermiştim. Ulasimi sikintili kampusten metro 7 kilometre ve otobüs 1 saatte bir geçiyor oda dolu oluyor çoğu zaman. 1 de cikip 5 e kadar bekleyip personel serisiyle eve dönüyordum çoğu gün. Kurs hocalari yds yi bilmiyor hazirlik siniflarina giren hocalar to have v3 e present perfect tense diyen ve much as diye bir bağlaç yok diyen aa yds kaldirilmadimi halen daha diye utanmadan soran hayatimda gördüğüm en niteliksiz İngilizce hicalarinin olduğukurs. OYplilere giren hoca yuksek maaş aldigindan hocalar ayda bir değişip aralarında mal dagilimini esitlemeye calsiiyorlar. Hocalar çok sık değişti ve yds ile ilgisi olmayan denemeler yapildi bize dilekçe yazdik cevap bile alamadik Oyp tuncay bey diye biri bize bakıyordu ve ilk gun siz kendinizi kraliçe prens zannediyorsinuz ama öyleddeğilsiniz diyerek acilis konusmasi yapti ve konuşmasında dediği gibi en kotu siralalarda yeri geldi bodrumda ders işleyerek prenses olmadigimizi iyice anladik. Kursun yarisi başka kursa yazildi geçenler o kurslar sayesinde geçti .. Diyeceğim ikiyazmayin gitmeyin uzerinizden 15 bin alan ve hic bbirşey yapmayan bir kurs aşina kandik rezil olduk siz olamayin.. Nacizane dost tavsiyem. .
 
G

g_yuksek

Guest
Bende hacettepe üniversitesine yerleştim ulaşımı hakkında detaylı bilgi verebilecek olan varmı aceba
 
A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar bir çok birimi teker teker arayıp ordan oraya yönlendirildikten sonra nihayet biri 'öyp koordinatörü tatilde bayramdan sonra gelecek dedi' Müdürlükte konu hakkinda birsey bilmiyor öğrenci işleride ' ne istenebilir ki her zamanki gibi nüfus cüzdanı fotokopisi fotoğraf falan' dedi sınavda muhtemelen 8i sabah 9-10 gibi olurmuş. Önceki giden arkadaşlardan okuduğum kadarıyla mail atarlar sanırım. Ve umarım başlangıçta ki umursamazlik ve ilgisizlik kurs esnasında olmaz :(
 

Üye16

Öğrenci
Arkadaşlar bana gelen maili paylaşıyorum.

Değerli ÖYP Kursiyerlerimiz,

Hacettepe Üniversitesi'ne hoş geldiniz. Sizleri üniversitemizde görecek olmaktan memnuniyet duyuyoruz.

ÖYP kapsamındaki İngilizce derslerimiz Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü Yabancı Diller Yüksekokulu'nda 8 Ekim 2014 Çarşamba günü saat 10:00'da başlayacaktır. Program kapsamındaki ilk buluşmamız için sizleri 8 Ekim günü saat 10:00'da Yabancı Diller Yüksekokulu Bodrum Katındaki Toplantı Salonu'na bekliyoruz.
 
Mail bana da geldi, arkadaslar görevlendirme işleminin bitmesine gerek yok sanırım sınava giriş için. ZAten onlara liste ulaşmış sınavdansonra yapılabilir görevlendirmeler. Ulaşıma gelince Beytepe Kızılay a 40 50 dk falan sürüyormus otobüsle bi saati gectiğide oluyormus. Konaklama konusunda sıkıntı yasıyorum bende halledebilen var mı acaba?
 
Z

ZrcX

Guest
konaklama ve ulaşım

Merhaba arkadaşlar,
Bende Hacettepe'yi kazandım şu an konukevi 1 de kaliyorum. Ulaşım ve konaklama hakkında bilgi verebilecek arkadaş varsa yardımcı olabilir mi?
 

Üye16

Öğrenci
Mail geldi.
Yarın Beytepe Kampüsü'ne ulaşımda kolaylık sağlamak için bazı bilgiler paylaşmak istiyoruz.

Üniversitemizin Beytepe Yerleşkesi, Ankara Eskişehir Karayolunun 14. km' sinde yer almaktadır.

Özel aracınızla gelmek istiyorsanız, Ankara-Eskişehir yolunun 14. km' sinde bulunan Beytepe Köprüsü ile yerleşkeye A ana giriş kapısına ulaşılır. Köprüden önce "Hacettepe" yönlendirme tabelaları mevcuttur. Ana giriş kapısından girildikten 3 km sonra yerleşke içi yönlendirme levhaları size yardımcı olacaktır.

Büyükşehir Belediye'sinin kararıyla kampüsümüze gelen 230 numaralı EGO otobüsleri kaldırılmıştır. Bu nedenle kampüse ulaşım metro hattıyla sağlanmaktadır. Metrodan Beytepe durağında inerek, Beytepe Köprüsü üzerindeki otobüs durağına yürüyüp kampüse ulaşım sağlayan ring otobüslerine binebilirsiniz. Ancak üniversitemizde eğitim dönemi devam etmekte olduğu için bu duraklarda fazlasıyla yoğunluk olmaktadır.

Kampüs girişinde güvenlik görevlileri kimlik kontrolü yapabilir. Bu durumda ÖYP Kursiyeri olduğunuzu, Yabancı Diller Yüksekokulu'na gitmekte olduğunuzu ve henüz eğitiminizin ilk günü olduğundan kimlikleriniz olmadığını söyleyebilirsiniz.

Yarın görüşmek dileğiyle,
 
Son düzenleme:

anadolu-15

Öğrenci
2014 Temmuz atamalarında dil kursu için Hacettepe'ye yerleşenlerden tecrübelerini bizlerle paylaşmalarını rica ediyorum. Ona göre bilelim oraya yerleşirsek neler yaşayacağımızı.
 

turgutselim

Öğrenci
2014 Temmuz atamalarında dil kursu için Hacettepe'ye yerleşenlerden tecrübelerini bizlerle paylaşmalarını rica ediyorum. Ona göre bilelim oraya yerleşirsek neler yaşayacağımızı.

şimdi anasayfada yazılanları görünce geldim. kurs gayet verimlidir arkadaşlar. evet ilk üç ay genel ingilizce anlatılıyor ve farklı hocalar geliyor kiminin tarzını seversiniz kimininkini sevmezsiniz. ancak kurs sabah dokuzda başlıyor öğlen birde bitiyor, o saatten sonra ise size iş düşüyor.. inanın o altı aylık sürede üç farklı sınava dahi hazırlanırsınız süre gayet yeterli.. ilk dönem genel ingilizce anlatılırken mutlaka grammeri bitirin, bol bol reading yapın cesur öztürk hocanın kelime kitabından advance olmayan kısıma aşağı yukarı hakim olun. ikinci dönem tamamen yds ye yoğunlaşılıyor ve derslerde sadece test çözülüyor, deneme yapılıyor. ikinci dönem kurs dışında günde iki saat çalışsanız yetecektir.

ulaşım konusuna gelince, personel servislerinden yararlanabilirsiniz. biz sabah servisle gelip haftanın üç dört günü öğleden sonra okulda kalıp ders çalışıyorduk böylece akşam da servisle dönüyorduk. bunun dışında da ulaşım çok çok sıkıntı değil artık en azından kampüs girişine kadar metro ile gelip oradan ringe binilebiliyor.

ankaraya gelmeye karar vermiş iseniz ilk sıraya tabiki odtü yü yazın ama ikinci sıraya da mutlaka hacettepe yazın. altı aylık böyle yoğun bir kurstan sonra yds den güzel puan almamak çok mümkün değil. dil eğitimi öyp ile başladığımız kariyer yolculuğunda en rahat ve keyifli kısım olsa gerek, bunu da unutmayın :)
 
C

combabomba

Guest
Hayırlı olsun :)

Merhaba arkadaşlar, Öncelikle hepimize hayırlı olsun :) dil merkezleri tercihlerinde Hacettepe'yi kazandım. şimdi bir şey sormak istiyorum. Okuldan görevlendirme yazısı yazacağımız dilekçeye ne yazacağız. Herhangi bir kanun falan var mı? ne yazacağız. Bir de yabancı dilleri aramamız gerekicek. :)çok sevindim. ben ankaralıyım zaten kalacak yer konusunda her şeyi sorabilirsiniz.
 
Üst