Aynı Anda İki Yüksek Lisans veya Doktora Programı Okumak

sahteuye

Öğrenci
devlet demiş istediğin kadar oku yeter ki mezun oldum hani iş deme. okurken işsiz de sayılmıyorsun zaten. yükseklisans alçak lisans yap doktora ver doktora al ne verirsen ver ne alırsan al.
 

kaze

Doçent
İkinci yüksek lisansta askerlik tecilinden yararlanamıyorsunuz. Ancak YÖK'ün üniversitelere gönderdiği bir yazı ile askerlik dönüşü kaldığınız yerden devam ediyorsunuz ve uzatma olarak sayılmıyor.

Yazı ektedir


hocam o zaman bu söyleminizden sunu cıkarsam yerimidir ?
diyelimki atadnık dil kursuna başlama zorunluluğumuz war we süreç olagan şekilde ilerledi 65 aldık yüksek lisans için başvuru yapacakken askerlik sebebi ile mecburi vatan görevine gittik YÖK bizi ÖYP den cıkaramaz 1 yıl içinde yükseğe başlamadık die ?

hocam bu arada yüksek lisans mezunu olduğum için tecilim yok
 

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
hocam o zaman bu söyleminizden sunu cıkarsam yerimidir ?
diyelimki atadnık dil kursuna başlama zorunluluğumuz war we süreç olagan şekilde ilerledi 65 aldık yüksek lisans için başvuru yapacakken askerlik sebebi ile mecburi vatan görevine gittik YÖK bizi ÖYP den cıkaramaz 1 yıl içinde yükseğe başlamadık die ?

hocam bu arada yüksek lisans mezunu olduğum için tecilim yok
Hocam askerlik esnasında zaten ücretisz izinli sayılıyorsunuz emin olmamakla beraber mantıklı olan 1 yıllık sürecin işlemeyeceği şekilndedir.
 

arşgöradana

Öğrenci
hocam ben öypliyim ve öypye girmeden önce yaptığım bir yüksek lisans vardı yök sanırım yüksek lisansımı kabul etmicek ben de baştan yüksek lisansa başlayacağım dolayısıyla. İKİ YÜKSEK LİSANSIMI birlikte yürütebilr miyim emeklerimin boşa gitmesini istemiyorum eki okudum ama sizin ağzınızdan bu konuyla ilgili bilgi almak istedim. şimdiden tüm yardımlarınız için teşekkür ederim.
 

maviseyyah

Öğrenci
Yardım Edin!

Merhabalar. YÖK aynı anda iki y.lisansın önünü açtı; ama bunu enstitülere anlatamıyorum.Dumlupınar Üniv. bize yazı gelmedi diyor.Bununla ilgili ne yapmam gerekir.Yönetici hocalarım yardımcı olursanız sevinirim.
 

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
İlk mesajda karar var onu indirip gösterin. Ya da YÖK'ü aramalarını söyleyin ordan bilgi veriyorlar.
 

maviseyyah

Öğrenci
Teşekkür ederim hocam, bunu anlatmaya çalıştım;ama terslendim,münakaşaya kadar vardı iş.Bize yazı gelmedi diye ısrar etmekteler.Şu aşamada sadece başvurumu yaptım.Kabul edilirsem elimde sağlam malzemelerim olsun istiyorum :)
 

kaze

Doçent
Teşekkür ederim hocam, bunu anlatmaya çalıştım;ama terslendim,münakaşaya kadar vardı iş.Bize yazı gelmedi diye ısrar etmekteler.Şu aşamada sadece başvurumu yaptım.Kabul edilirsem elimde sağlam malzemelerim olsun istiyorum :)

aynı şekilde bende bu hususta cok sıkıntı çektim hocam kararı fakülte sekreterliğine yada rektörlüğe götürün derim ben bu şekilde aştım bu sorunu umarım sizde aşarsınız
 

bakıri

Öğrenci
Nazmi hocam, umarım cevap verirsiniz. 2011 ÖYP ile atandığım ünv.de doktora eğitimi yapmaktayım. ÖYP öncesi zaten başka bir ünv.de (ege üniversitesi) doktoramı bitirmeme 6 ay vardı. Atandığım üniversite eğitimime devam etmeme izin vermedi. Sonuç olarak YÖK' ün 28.09.2011 tarihli kararından (aynı anda aynı düzeyde veya farklı düzeyde lisansüstü eğitim) yararlanarak egedeki doktoramı tamamlamak istiyorum. Fakat Ege fen bilimlerinden bana verilen cevap bu karar ellerinde olduğu halde, aynı anabilim dalında ve ÖYP de bu mümkün olmayabilir diyorlar. Bunun mümkün olduğuna dair YÖKten bize bir karar gelsin diyorlar. Yani bu karar onlara yetmiyor herhalde. YÖK'ü arayıp sorduğumda ÖYP'li olup bu kararın uygulanmasında şimdilik bir sakınca yok diyorlar fakat aynı anabilimdalı konusunda onlarda yani yeliz ve sultan hanımda net bir cvp. veremedi. Olmazsa dilekçe yaz durumun bu haftaki YÖk toplantısında görüşülsün dediler. Herşeye engel oldukları gibi YÖK'ten buna da benim için bir engel getirilmesinden korkuyorum. Çünkü ÖYP'ye girdiğimden beri hiçkimse benim haklarımı ve menfaatimi yani egedeki doktoramı koruyacabileceğim olumlu bir gelişme yaşamadım. Buda hüsranla sonuçlanabilir diye korkuyorum açıkçası. Ben YÖKün sayfasında bu kararın aynı anabilim dalında geçerli olmayacağına dair bir karar bulamadım. Bildiğiniz kadarıyla buna bir engel var mıdır?
Daha bu durumu atandığım üniversiteye de söylemedim o zamanda bir dolu problem. Engel yoksa anladığım kadarıyla ege ünv. bu konuda ilk olacağım için kendince risk almak istemiyor diye düşünüyorum ama egedeki doktoramı sonlandırmama bir engel yoksa bu konunun üstüne gitmek istiyorum.
 

ahmet hoca

Öğrenci
güzel kardesim madem egede doktoran devam ediyor ve tez asamasindasin, 6 ayın kalmış, yeni bastan atandigin universitede neden doktora yapiyosun. Egedeki doktoranı öyp kapsamına alıp onu bitirmen yeterli olacaktır. Malesef senin yökten görustugun kisiler, herkese yuvarlak cevaplar veriyorlar. Bu forumda senin konumunda olanların durumu bir muddettir tartisma konusu oldu. Sen yök kararlarını baz alacaksın ve bu kararlar senin egedeki doktoranı koruma altına alıyor. Sen yöke eger dilekce vericeksen iki doktorayı karıştırma, dogrudan egedeki doktoramı tez aşamasında oldugum icin 35.madde yapılmaksızın öyp kapsamına aldırmak istiyorum diye yöke dilekce ver bu haftaki kurula girsin. Böylece kadronun oldugu yerde çalışırsın, ordaki hocalarda sana bir itirazda bulunmazlar. Egedeki doktoran senin yasal hakkın 01.09.2010 tarihli yürütme kurulunun birinci maddesi bunu koruyor. Hakkınızı yedirmeyin arkadaslar.
 

bakıri

Öğrenci
Ahmet hocam, atama dönemimdeki sıkıntıları anlatmadan soruyu direk böyle sorunca, tabii ki tepki vermekte haklısınız. Atanmadan önce Çanakkale buraya doktora için kayıt yaptırmazsam atamamı yapmamakla tehdit etti. Bende atanmama korkusu ve egedeki hocalarım yeni ünv.le zıtlaşma dediği için kayıt yaptırdım. Yatay geçişle ders aşamasından başlattılar ve yeni bir danışman atadılar. Egedeki danışmanım ikinci danışman oldu. Tez konuma devam edebileceğimi söylediler. O dönemde YÖK’ten kimseye ulaşamadım ve durumumu açıkça anlatan bir dilekçe yazıp gönderdim. Dilekçeme cvp. maalesef çanakkaleye her şey olup bittikten sonra 2-3 ay sonra geldi öğrencinin mağduriyetini giderin diye ama elde var sıfır. Göreve başladığımda durumumla ilgili sadece bir iki defa ısrar edebildim. Son ısrarımda çanakkaledeki hocalarıma 35. madde ile göndermeyeceksiniz enstitü kurulundan geçmeyecek ama yinede resmi bir şekilde isteğim evraklarda olsun diye enstitüye dilekçe verebilir miyim? dediğimde daha fazla ısrar edersen sana hiçbir kolaylık (görevlendirme, lab. Malzemesi vs.) sağlamayız cevabını aldım. 33. madde ile burada olup sadece Tiklere gitmemi de kabul etmediler. Kısacası doktora ve ÖYP öğrencisi olarak etimden sütümden yararlanmak için bu şekilde davrandıklarını düşünüyorum. ÖYP kapsamına alınmaya gelince çanakkaleden ÖYP ye alınmam için dilekçe gönderdim. Zaten doktoralı ÖYPli olup çanakkaleden dilekçe gönderen sadece ben vardım. Ege bu dilekçeye red cevabı gelirse dilekçe gönderebileceğini söyledi. Durumumu ve beni dilekçemdem ötürü zaten YÖK’te ÖYP ile ilgilenen kişiler biliyordu ve yardımcı olabileceklerini söylemişlerdi. Ama şans ya bendeki tam o dönemde YÖK başkanı değişti ve yapılan ilk toplantıda rektörümüzle arası iyi olduğu için herhalde durumumu kişisel olarak hiç değerlendirmeden çanakkalede benim ÖYP kadrosuna geçirilmemi kabul ettiler ve son umudumda yok oldu. Bu kadar savaştan sonra söylediğinizi yapabilir miyim? Zaten Ege kaydımı sileceğini söylüyor. Ama yinede dün bu siteden cvp alamadığım için YÖK’ten de gönder dilekçeni dedikleri için dilekçemi gönderdim. Bu dilekçede de ilkim. OOOOOFFF OFF :(((((( Sizce hakkımı yedirmemek için başka ne yapabilirim?
Son olarak yazdıklarımı baştan okudum da, her şeyi bu grubun sayfasına çok açık yazmışım umarım başım belaya girmez.
 

ahmet hoca

Öğrenci
Güzel kardesim sen çok basit olan bir problemi o kadar karmasik hale getirmissin ki o kadar buyuk hatalar yapmissin ki yanlis yanlisi dogurmus. Birincisi kimse sana sen burda doktora yapmiyorsan atamani yapmam diyemez. Oyle bir haklari yok. Mahkeme yolunu kullanırdın. OYP programı geregi senin kadron ile doktora yaptigin universite aynı olmayabilir. 35. Madde ile görevlendirme isteyip hatta bunu direkt yöke yazıp daha sonra egede doktoranı tamamladıktan sonra canakkaleye donucektin. Ya da ikinci cozum canakkaleyi de rahatsız etmeyecek bir karar çıkarmak, 35.madde yapılmaksızın tez asamasinda oldugun icin canakkalede calisip, doktorana egede öyp kapsamında devam etmen konusunda yöke bir dilekce verip kurula girmesini saglayacaktın. Hepsi bu. Sen cok yanlış işler yapmıssın. Gelecegin profesor adayı olarak kurul kararlarını ve oyp usul ve esaslarını okumadan bir iki kendini bilmez memurun lafıyla iş yapmıssın ve olay bu noktalara gelmiş. Yatay gecis yaptigin icin ege tabii ki seni çıkartır programdan, sen egede degilsinki artık yatay gecisle canakkalenin doktora ogrencisisin. Ege ile bir baglantın kalmamış. Egedeki doktoran diye bir olay yok artık. Yatay gecis yapmasaydın iki yerde doktora olayı tartışılırdı ama o da aynı anabilimdalı oldugu icin uygun olmayabilir. Senin sorunun inanılmaz derecede basitken sen ne hallere sokmussun kendini. Senin icin cozum ya canakkalede devam ediceksin egeyi unutup. Ya da yatay gecisini iptal ettirip, 35.madde yapılmaksızın egedeki doktorana öyp kapsamında devam edebilmen icin yöke dilekce vericeksin, kurulda görusulecek.
 

bakıri

Öğrenci
Cevabınız ve zaman ayırdığınız için teşekkürler hocam. Kurul kararlarını ve öyp usul ve esaslarını okumadan demişsiniz ben o kararların beni ilgilendirenlerin hepsini okudum ama bu kararları çanakkaledeki hocalarıma uygulattıramadım. Kararları enstitü dahil ilk defa benden görüp okudular ama anlamak ve uygulamak istemediler. Bana yazılı olmayan kuralları dikte ettirdiler ve uygulattırdılar. Beni tehdit ettiklerini de açıkça yazdım diye düşünüyorum. Bir iki kendini bilmez memurun lafı demişsiniz bana bunları yaptırtanlar çanakkale üniversitesinin öğretim üyeleridir. Ayrıca YÖK'te bu konuda üniversiten seni göndermiyorsa bizim yapabileceğimiz birşey yok demişti. İlk dilekçeme cevabında da zaten üniversitenin insiyatifine bırakmıştı. Yani ben kendi kendimi bu hale getirdiğime inanmıyorum. Ama şu anda olduğum durumdam son derece rahatsızım ve istifa etmeyi de düşünüyorum. Çünkü bana ciddi şekilde haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Artık zaten herşeyi göze alabildiğime göre çanakkale ile son defa bu konudaki rahatsızlığımı belirterek konuşup, kaydımı iptal ettirebilirm. Dediğiniz gibi YÖK'e de dilekçe verebilirim. Eminim enstitüdekiler bu konuda bana hoş davranmayacaklar en iyisi belki rektör yardımcıları ile görüşmem olur diye düşünüyorum. Çünkü enstitüde, fakültede beni bu konuda hoş karşılamayacak. Olmadı zaten yapabileceğim birşey yok istifa ederim son çare. Egede doktorasını yapmış bir ev hanımı olurum veya belki hiç yaver gitmeyem şansım döner ve belki başka bir ünv. de yrd. doç olabilirim. Bilmiyorum.
Keşke bu sitede sizle daha önce atamam yapıldığı dönemde görüşebilseydim. Belki o zaman daha cesaretli olurdum. Teşekkürler....
 

ahmet hoca

Öğrenci
Sakın istifa etme, o zaman ugradigin haksızlıkların maliyetine sen katlanmış olursun. Hukuki yollardan hakkını ara. Oncelikle yatay gecisini iptal ettirip egedeki doktorana devam et. Bu konuda su an ne asamadasin bilmiyorum.Oncelikle egedeki doktoranı kurtarmalısın. Sonrada Yöke mumkunsede bu hafta Canakkalede calisarak 35.madde yapılmaksızın tez asamasında oldugum icin egedeki doktorama öyp kapsamında devam etmek istiyorum diye dilekce ver. Eger egedeki doktoranı kurtarabildiysen bu dedigim dilekceyi bu hafta hemen yöke iletki kurulda görusulebilsin. Seni bu karar rahatlatır. Böylece canakkalede rahatsız olmaz. Bence gidip fakültedeki hocalarla rektr yardlarla konusup olayı daha fazla bulandırma. Yapacagin iş basit. Dedigim dilekceyi yöke vereceksin durumun kurulda görusulecek. Hepsi bu.
 

atalante

Öğrenci
Şimdi artık bu olayın önünde bir engel kalmadığına göre,

ben x alanında lisans mezunuyum ama y üzerine master yapıyorsam,
y'deki yüksek lisansımı bırakmadan x için öyp'ye başvurup x'de hem asistan olup hem de bir yandan yüksek yapabiliyor muyum? Teorik açıdan şu an mümkün olması lazım?
 

jeocaglar

Öğrenci
evet benimde atalenteyle durumum aynı. arkadaşlar birde ciddi şekilde bir ikileme düştüm yardıma ihtiyacım var ben öyp dil eğitimimdeyim ve aynı zamanda vakit kabetmemek için daha önceden öyp yi kazanmadan önce devam ettiğim yüksek lisansa devam ediyorum fakat ensitütü bize bir şey imzalatıyor 35. madde dışında araştırma görevlileri yüksek lisans yapamaz şeklinde bir inceleyip cevap verirseniz sevinirim


FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ'NE
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 29.07.1998 gün ve B.30.0.APK. 0.00.00.03/02.7091-16646 sayılı yazısında belirtilen "Yurt İçinde ve Dışında Görevlendirmelerde Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik" gereğince lisansüstü eğitim amacıyla görevlendirme yapılması mümkün görülmediğinden, araştırma görevlilerinin lisansüstü eğitimlerini, 2547 sayılı sayılı Kanun'un 35. Maddesi ve buna dayanılarak hazırlanan "Bir Üniversite Adına Bir Diğer Üniversitede Lisansüstü Eğitim Gören Araştırma Görevlileri hakkında Yönetmelik" çerçevesinde yapmaları gerekmektedir.
Bu nedenle İzmir İli dışındaki üniversitelerde görevli, araştırma görevlilerinin 2547 sayılı Kanun'un 35. Maddesi dışında lisansüstü eğitim yaptırılamayacağından bilgi edindim.


Bir üniversitede
Araştırma Görevlisiyim Araştırma Görevlisi Değilim


ve imza attırıyolar bunun anlamı ne ben anlayamadım tam yardımcı olursanız çok sevinirim bu form her ders kaydı döneminde imzalatılıyor
 

abd22

Öğrenci
Benim de sormak istediğim bir husus var lütfen bilgi sahibi olanlar yardım edebilir mi? ben öyp ile hali hazırda yükseklisans yaptığım anabilimdalı dışında başka bir anabilimdalına atandım. O anabilim dalında yüksek lisans yapmam için de tez aşamasında olan yüksek lisansımı sildiler. Yök'ün değişen tutumu karşısında yapabileceğim bir şey var mı, silinen yüksek lisansıma devam edebilmem için?
 

bakıri

Öğrenci
Sakın istifa etme, o zaman ugradigin haksızlıkların maliyetine sen katlanmış olursun. Hukuki yollardan hakkını ara. Oncelikle yatay gecisini iptal ettirip egedeki doktorana devam et. Bu konuda su an ne asamadasin bilmiyorum.Oncelikle egedeki doktoranı kurtarmalısın. Sonrada Yöke mumkunsede bu hafta Canakkalede calisarak 35.madde yapılmaksızın tez asamasında oldugum icin egedeki doktorama öyp kapsamında devam etmek istiyorum diye dilekce ver. Eger egedeki doktoranı kurtarabildiysen bu dedigim dilekceyi bu hafta hemen yöke iletki kurulda görusulebilsin. Seni bu karar rahatlatır. Böylece canakkalede rahatsız olmaz. Bence gidip fakültedeki hocalarla rektr yardlarla konusup olayı daha fazla bulandırma. Yapacagin iş basit. Dedigim dilekceyi yöke vereceksin durumun kurulda görusulecek. Hepsi bu.

Ahmet hocam, şu anki durumum şöyle; burada derslerimi yatay geçişle saydıkları için şubat ayında yeterlilik için danışmanım benden gün bekliyor ve YÖK' ten çanakkaleye beni daha doğrusu fakültemde doktora programını ÖYP kapsamına geçireceklerine dair yazı geldi. Bir de bugün kü ÖYP kontenjanlarındaki ilanda Ege’de benim fakülte ve anabilim dalımda 2 kişilik kontenjan var.
Dediğiniz gibi yatay geçişimi iptal ettirip yani çanakkaledeki doktora kaydımı sildirip egedeki kontenjana başvursam. YÖK’ ün beni çanakkalede ÖYP kadrosuna alacağına dair yazı bunu yapmamı engeller mi? Ege’de enstitü ile konuştum bu kontenjanlara başvurabilirsin dedi ama 35’le Çanakkale seni buraya göndermeye razı olacak mı? dediler. Artık egedeki kontenjanlar ÖYP kapsamında olduğu için başvurursam 35’ le gelmeden Ege’deki eğitimine devam edemezsin dediler. Bu kontenjanlara başvurup 35’le gelebilmen içinde YÖK hem bizden hemde çanakkaleden yazı isteyecek dediler. Bu yüzden çanakkaleyi ikna etmen lazım dediler.
Ege’ deki kontenjana başvurmadan, ÖYP desteğinden yararlanmadan doktora eğitimime devam edebilmem için 01.09.2010 tarihli 28 nolu oturumun 2. maddesi ile bunu yapabilirim. Ama 3.11.2011 tarihli 31 nolu oturumun 1 nolu kararına göre de “ÖYP desteklerinden yararlanmamak koşuluyla 35. madde ile gidenlerin puanları 65 ve üstü olanların doktora eğitimlerini tamamlamalarına” diyor. Acaba 3.11.2011 tarihindeki karar 01.09.2010 tarihli kararı etkileyip yani bu kararın yerine geçip benim 35. madde olmadan öyp kadrosuna alınarak egedeki doktora eğitimime çanakkalede devam etmemi engelliyor mu? Anlayamadım açıkçası.
Birde çanakkalede hocalarınla konuşma demişsiniz ama zaten kaydımı onlardan habersiz buradan sildirince daha da sinirlenip başlayacaklar azarlamaya ve tehdite. Ama savaşı başlatacağım kesin.
 

mackenzie

Öğrenci
Aynı anda 2 yüksek lisansta ders saydırma ile ilgili bilginiz var mı?
Diğer üniversite ya da bölümde aldığım seçmeli dersleri 2. yüksek lisanstaki seçmeli dersler yerine saydırabilir miyim?
 
Üst