Aynı Anda İki Yüksek Lisans veya Doktora Programı Okumak

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Aynı anda iki yüksek lisans veya doktora eğitimi yapılabileceğine ilişkin karar için TIKLAYINIZ


Aynı anda hem yüksek lisans hem de lisans eğitimi yapılabileceğine ilişkin karar için TIKLAYINIZ
 
Son düzenleme:

guldy

Öğrenci
bu haber çok hoşuma gitti. ben yüksek lisansımın tez aşamasındayım şuan.haziran 2012 de tezim bitecek. 2. dönemde yani ocak 2012 civarı yeni bir programda yükseğe başlıyabiliyormuyum şimdi? yani her üniversite ve her bölüm için geçerli midir bu durum?
 

bilginayhan

Öğrenci
bu çok güzel bir haber, yakında y.lisansım bitiyor... doktoraya başladıktan sonra farklı bir alandan da y. lisansa devam edebileceğim galiba... çok istediğim bir bölüm vardı içimde kaldı umarım olur :)
 

guldy

Öğrenci
şimdi önümüzdeki 2012 ocak şubat y.lisans başvuruları için geçerli mi ki??? bilgisi olan cevaplarsa çok sevinicezz:)
 

angutus

Öğrenci
yaa iyide arkadaşlar bu tüm üniversiteleri kapsayan bı karar mı acaba?sadece izzet baysalla ılgılı olunca kafam karıstı.keskee olsaa:(
 

guldy

Öğrenci
evet sadece izzet baysal mı ki:( ama öyle olması çok saçma olur.bu tarz kararlar üniversitelerce alınmadığına göre üniversiteye göre değişiklik de göstermez.ama nasıl ve neye göre emin olabiliriz? net bilgiyi nereden alıcaz ki:S
 

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Altındaki dağıtım bölümünü görmediniz mi arkadaşlar nasıl tek bir üniversiteyi bağlayabilir bu görüş yapmayın lütfen :) Türkiye'deki tüm üniversiteler için geçerlidir eski karar iptal edilmiştir daha net bilgi yoktur :)
 
Son düzenleme:

oyp_caylak

Öğrenci
peki arkadaşlar bu durumda askerlik sorunu nasıl aşılıyor?
aynı anda iki yükseklisansın önü açıldı peki ilkini bitirip ikinciyi yapmamaız durumunda aynı durum geçerli mi. yani askerlik tecil edilebiliyor mu? Açık konuşmak gerekirse bu düzenlemeyi ben pek iyi anlayamadım. Sözkonusu heriki yükseklisans aynı anda mı yapılıyor olmalı. yoksa ardarda mı yapılmalı. Aydınlatırsanız sevinirim. Özellikle askerlik sorunu nasıl aşılıyor ikinci yükseklisansta?
 

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
İkinci yüksek lisansta askerlik tecilinden yararlanamıyorsunuz. Ancak YÖK'ün üniversitelere gönderdiği bir yazı ile askerlik dönüşü kaldığınız yerden devam ediyorsunuz ve uzatma olarak sayılmıyor.

Yazı ektedir
 

naneliseker

Öğrenci
ben aynı anda önlisans ve lisans eğitimi almak için danıştaya dava açmıştım 1,5 ay önce :) dava daha bitmedi.

Bu kararda ;
arkadaşlar lisans ve önlisans aynı anda yapabilirmiyoruz okudum öyle anladımda ben :) bilgisi olan varmı ?
 

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Evet b) maddesi gereğince de aynı anda iki örgün lisans ve önlisansta okuyabilirsiniz artık.
 

aselhercai

Öğrenci
ben öypliyim ve doktora tez dönemindeyim. doktoram kabul edilmeyecekmiş yökle görüştüm. ama bunca emekten sonra bırakmak istemiyorum. onların göndereceği yerde de doktoraya gitsem aynı anda şimdi yaptığım doktorayı bitirsem olur o zaman bu karar göre... değil mi?
 

ard

Öğrenci
YÖK'ün bu kararını ilk defa burada gördüm ve çok şaşırdım. Bir kaç hafta sonra çok istediğim bir üniversiteye yüksek lisans için başvurup, 7 ders almış olduğum şu anki üniversitemden yüksek lisans kaydımı sildirecektim. Siteye kayıt olmamla hayatımın gidişi biraz olsun değişti. :) Sanırım şimdi ikisini birlikte götürebilirim :)
 
Üst