Araştırma görevlisi yazılı sınav sonucuna itiraz

A

Akademik Forum

Guest
Doktora Giriş Sınavına itiraz

İyi günler, geçen hafta çok uzun süredir hazırlanmakta olduğum bir doktora sınavına girdim. Başvurular arasında en yüksek ikinci ALES puanına sahiptim. Bilim sınavım da iyi geçti. Zaten bilim sınavı tamamen veya kısmen yetersiz olan adaylara bu durum mülakatta deklare edildi. Hatta bazılarına cevaplarına sözlü olarak daha derinlemesine açıklamaları iştendi. Bana bu taleplerin hiçbiri gelmediği gibi uzun bir calışma sonucu hazırlanan, en detaylı tez önerilerinden birine sahip olduğum söylendi. Sonuçlar açıklandığında ne asıl ne de yedek listesinde yer almadığını gördüm. Sınavları ya da tez önerileri yetersiz olduğu kendilerine açıkça ifade edilen adayların ( ALES puanlari benden çok düşük olmasına rağmen) listede yer aldıklarını görüyorum. Dahası kazanmayanların bilim sınavı notu açıklanmiyor. Bilim sinavından 60 altı almam gerekiyor ki listenin dışında kalayım. Bilim sınavı kötü olduğu açıkça ifade edilenler yüksek puanlarla sıralamaya yerleşirken, hiçbir eksiği tespit edilemeyen bilim sınavı ve tez önerimin neresinden 40 küsür puan kırılıyor. Elbette mülakatta yaşananları kanıtlama şansım yok. Ama sıralamanın şeffaf bir biçimde kazanan-kazanmayan tüm katılanları kapsayacak şekilde açıklanmasını ve tarafsız bir kurul tarafından yapılan değerlendirmenin incelenmesini hatta yeni bir değerlendirme yapılmasını talep ediyorum. Hukuki olarak izlemem gereken yolla ilgili bilgi verirseniz sevinirim. Öncelikle başvurmam gereken mekan üni rektörlüğü mü YÖK mu?
 
A

Akademik Forum

Guest
Mrb
Bir üniversitenin öğretim üyesi yazılı sınavına girdim sınava 10 kişi çağrıldı ilk sıradaydım sınava sekiz kişi geldi sınav kağıdım çok iyi olmasına rağmen sekizinci sıradaki arkadaş başarılı değerlendirildi lisans notu 2.7 olan arkadaş yazılı sınavda 90 vererek kazanması sağlanmış oldu bu durumda itiraz dilekçesini nereye vermem gerekiyor sınav kayıtlarının tekrar degerlendirilmesi mümkün mü
 

ilhanlim

Öğrenci
iyi günler hocam. ilk açıklanan sonuçlara göre yedek kadro hakkı kazandım. aradan geçen zamanla asil kazanan kişinin şartları taşımadığı gerekçesiyle 21 gün sonra personel şefi beni aryarak evraklarımı hazırlamamı istendi. sonrasında benim soruşturmam başlandı ve 5 gün önce göreve başlama yazım çıktı ve aynı gün içerisinde durduruldu . 3. kişinin itiraz dilekçesi kabul görülüp kağıtları tekrar aynı juri değerlendiriyor şu an ve aramızda olan 0,22 lik puan farkının kapanması olası bile değil . hocam şu şartlarda herhangi bir yasal hakkım bulunuyor mu? ayrıca araştırmalarıma göre dekanlık kişiye itiraz süresinin 60 gün olduğunu bildirmiş yalnız sizin yazılarınızda okuduğum kadarıyla üniveristeye yapılan direkt dilekçe şikayetlerinin ilan da belirtilen günler içerisinde olması gerekiyor . bu konularda pek bilgi sahibi olmamam sebebiyle şaibe şüphesi oluştu bende . yardımcı olabilir misiniz?
 

Kartal Dağ

Öğrenci
[MENTION=52045]ulaş[/MENTION], [MENTION=54656]nurofen[/MENTION]
Hocam merhaba,
Araştırma görevliliği için yapılan yazılı sınav birisine 80 bana da 57 verdiler. Ortalamamız ise 78'e 77 oldu. Bir puan farkla onu alacaklar. Verdiğim cevaplardan daha fazla puan bekliyordum. Bahsettiğiniz dilekçe örneğini gönderebilir misiniz?
 
Y

Yilgin

Guest
Doktora basvuru

İyi günler hocam ,
Daha önce doktora sinavinda bircok kere haksizliğa uğradim . Yds puanim 90 , ales 82 , mezuniyet notum 78 . Şuan tekrar bi doktora programina başvuracam ayni şeyler yasarsam hangi yollari izleyeceğimi öğrenmek istiyorum. Yardimlariniz için şimdiden teşekkürler.
 
Üst