Araştırma Görevliliğinden Memuriyete geçiş?

eczak

Yardımcı Editör
özür dilerim. kendimi ifade edememişim. akademik kadrodan istifa yoluyla memuriyete geçişte mümkün müdür?

Evet hocam akademik personel istifa edip beklemeden memuriyete geçebilir.

Devletteki uzman kadroları genellikle KPSS ile alıyor bu nedenle naklen atama dilekçeniz muhtemelen kabul olmayacaktır. Diğer düz memur ile ilgili alanlarınıza bir naklen atama şansınızı denersiniz. Olmaz ise önce kadroyu kazanın atama sırasında istifanızı verirsiniz.
 
Son düzenleme:
A

Akademik Forum1

Guest
Sayın hocalarım merhaba. endişe ettiğim bir durumu sizlere danışmak isterim. öncelikle forumda yazılanları okudum fakat gözden kaçırmış olma ihtimalim üzerine sorumu sormak istiyorum. ben bir devlet üniversitesinde 33 a'lı arş görevlisiyim. bir yılım dolmadı. halihazırda bir kpss puanım var ve bu atamada tercih vereceğim. kpss ile atandığım takdirde süreç nasıl işler? ne zaman istifade etmem gerekir?güvenlik soruşturmasından sonra istifade edebilir miyim? ve üniversitenin istifamı kabul etmeme seçeneği var mı? lütfen bilgisi olan yardımcı olsun. şimdiden teşekkürler.
 

mhsr

Öğrenci
merhabalar. tüm mesajları hemen hemen okudum. acaba geçmişte burada yazan arkadaşların akıbetleri ne oldu? hangi kadrolara geçiş yaptılar? şu an halihazırda araştırma görevliliğinden hangi kadrolara geçiş yapılabilir? (öyp'li değilim). kpss girmiş olmak şartı şu an var mı?
 

emreeyldz

Öğrenci
Herkese merhabalar,

Benim durumum da buradaki arkadaşlarımın durumuna benziyor ancak bir farkla; ben arş. görevliliğini çok da sevmiş durumda değilim. Danışmanımla bir problemim yok ancak dediğim gibi işi sevmedim. Nisanda 2 yılım doluyor ve 50/d liyim. Doktoraya geçememe durumumda kadromun yer aldığı üniversitenin bir yaptırımı olur mu? Çünkü benden, yüksek lisanstan doktoraya geçiş yapmamı bekliyorlar, geçemezsem öğretim görevliliği kadrosu verirler mi? Ya da kadro vermezlerse memurluğa geçi yapma imkanım var mıdır? Bilgisi olanlar bilgilendirirse sevinirim.
 
Herkese iyi günler, öyp arş. gör.lüğünden 33 a kadrosuna geçmiş bir arş. gör üm. Yeterlilik sınavi icin hazirlanmaktayim. Fakat danişmanim ile yaşadıgımiz sorunlar dolayısıyla kuruma geçmeyi düşünüyorum. Formunuzdaki tüm yazilari okudum. Unv. Rektorlugum Eski öyp liler için geçişlerin mümkün olmadığını senetlerin ve 1 yıllık zorunlu görevin olduğunu söylediler. Fakat ben 35nci madde ile bir yere görevlendirilmedim ya da dil eğitimine gitmedim. Bu yuzden senedimin ya da zorunlu görevimin olması imkansiz diye düşünüyorum. Meslekte 5inci yilimi dolduruyorum. Fakat artik çalışmanın mümkün olmamasindan dolayı böyle bir girişim içerisinde bulunmayı düşünüyorum. Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim. İşinizi seviyorsunuz fakat daha fazla katlanamıyorsaniz mecburen bir çıkış yolu arıyorsunuz. Herkesin sorunlarinin çözülmesi dileğiyle. İyi günler dilerim.
 

geneticist30

Öğrenci
Arkadaşlar, araştırma görevliliğinden kamu kurumlarına geçiş yapıp da yol gösterecek, yapılacakları anlatacak ve konu hakkında aydınlatacak biri var mı? çok teşekkürler
 
Üst