Ales Sözel Mantık Soruları

Stefan

Doçent
Ben sınavdan cıktıgımda cok rahatttım.Bu kez oldu dedim.Ama sonuclar acıklanınca...
Olmadı...
:) Olmuyor,olmayacak. "Boyle bulmacalı seyleri cozemıyorum.Ama atlamalı zıplamalı seyler olsa affetmem." TTT
 

SEFER

Doçent
birçok kişi sözel mantık sorularında zorlanıyor. Oysa yöntemi bilinirse çözmek çok kolay. you tube veya google'da 'sözel mantık videoları' şeklinde arama yaparsanız size çok yardımcı olacak videolar bulacaksınız.

abibütün mantık soruları aynı taktikle çözülüyor tek yapacağın şey şema çizmek hani behsat ç tahtaya çiziyor ya ona benzer bişey ben full yapıyrm mantıkları hemde eğlenceli ya :))
 

ACI

Öğrenci
abibütün mantık soruları aynı taktikle çözülüyor tek yapacağın şey şema çizmek hani behsat ç tahtaya çiziyor ya ona benzer bişey ben full yapıyrm mantıkları hemde eğlenceli ya :))

ben pek anlamıyorum, yardımcı kitaplar da pek işe yaramadı. internet ten online ders veren site var mıdır?
Z tv gibi
 

Mustafa

Araştırma Görevlisi
Tablolaştırma tekniği ile çözülemeyecek mantık sorusu yoktur. Tablo yapın, hem kafanız karışmasın hem de soruyu çözün :)
 

smyrna

Araştırma Görevlisi
mantık sorularının öncelikle genel olarak çözüm şekillerine bir göz atın, sonra da tablolar yaparak bol bol pratik yapın. ne kadar pratik yapar soru çözerseniz sınavda o kadar rahat olacaksınız ve kendinize güvendiğinizi göreceksiniz. bir de naçizane tavsiyem sınav öncesi mutlaka ama mutlaka saat tutarak yapabildiğiniz kadar çok deneme sınavı yapın, bu denemelerde tam da sınavdaymışsınız gibi davranın.. başarılar.
 

deucan

Doçent
ben bugüne kadar mantık sorusu kaçırmadım. ama gel gelelim matematik yapamıyorum :)
öncelikle soruda kaç tane isim geçiyorsa hepsini çöp adam gibi çiz :) sonra kim kimin akrabası yeğeniyse ok ile çıkar birleştir katili bulursun :) kişi arttıkça soru kolaylaşıyor ve mutlaka 1 tane ipucu veriliyor ordan da çıkıyor zaten.
 

öyp-psy

Öğrenci
hocam bu sorular çözülüyor çözülmesine de, çok zaman alıyor. bir teknikle çözülmeli mutlaka. yoksa yetişmiyor sınav. ben henüz sınavın hepsini çözmüş değilim mesela. son 20-30 soru neyle alakalı hep merak etmişimdir de hiç bakmaya fırsatım olmadı :D
 

erdemkan

Öğrenci
sözel mantık soruları, kendi tarafımdan görüldügünde, boş bırakılan sorulardır. yok o kavonoza ne koymus yok ayse sarı gömlekle kırmızı etek giyemezmiş haftanın belli günleri fatmayla aynı giyermiş ama zeynep salı günü ögleden sonra hep pembe etek giyermiş, banane laan :D bumudur ALES :) ben hep boş bırakıyorum zaten sınavın son anlarında bakıyorum bir sayısalcı olarak, onun yerine o kadar cok boş sorum oluyorki hiç bakamadıgım..

Bende mesela hep son 25 30 soruyu merak ederim, sınavdan sonra düşünmekten alı koyamam kendimi o soruya 4-5 dk takılmasaydım bakamadıgım sorulardan kacını bitirebilirdim diye ama hiç uslanmam her sınav gene aynı seyi yaparım...
 

irmcskn

Ordinaryüs Profesör Doktor
Mantık sorularında önemli olan tablo oluştırmak. Sabıt olanları yazıp değişken olanları yerleştirmek. Sözel mantıklar bu sekılde ck rahat çözülüyorlar. Tabı kımı sorulardada tablo işe yaramıyor ama olasılıklara hakım olmak lazım.
 

abdulkadirda

Öğrenci
valla bence sözel mantik soruları kolay ama bazıları çok süre alıyor bi de ben sayısalcı olduğum için sona kalıyor bu sorular eğer süreyi iyi alarlamazsanız telaştan yanlış çözebiliyorsunuz
 

gizyl202

Araştırma Görevlisi
benim de bi süre sorunum var geçen sene girdiğim sınavlarda, bir sözelci olarak burakın sayısal sorulara bakmayı sözelin tamamını bitirmişliğim hiç olmadı son 4 5 soru kala süre bitiyor:)
 

irmcskn

Ordinaryüs Profesör Doktor
Sözel mantıkta çözemedıgınız soruları burda paylaşırsanız farklı çözüm yöntemleri ögrenırsınız.. Bu sayede sınavda nasıl başlıycagınızı bilirsiniz ve zaman kaybından kurtulursunuz.
 

gizyl202

Araştırma Görevlisi
benim çözmekle ilgili değilde zamanla ilgili sorunum var oysaki normal yaşamda akıcı ve sürekli kitap okuyan biriyim ama alese geldiği zaman tıkanıp kalıyorum
 
Üst