Ales iptal edilmeli....

Sizce Ales İptal Edilmeli mi?

  • Evet

    Oy: 37 69.8%
  • Hayır

    Oy: 16 30.2%

  • Kullanılan toplam oy
    53

sirinn

Öğrenci
evet bu sınavlar yeterli değil, tek yönlü eğitim, tek yönlü sınav sonuç tek yönlü insan. bizim sınavlarımız hızlı test çözme yeteneğini geliştirmekten başka bir işe yaramıyor.
geçen sene bir üds kursuna gittim. eğitim mantığı kilit noktalarını ezberletmekti. Üniversitede de hazırlığı almanca almıştım ama bana ingilizce lazımdı sadece kilit noktalara çalışarak sınavdan 60 aldım. şimdi işe başladım ama yabancı ülkeden gelen telefonlarda zar zor konuşuyorum. literatüre göre ben ortalamanın üstünde ingilizce biliyorum:):) şimdi bende toefl hazırlanacağım. olayı evrensel bir şekilde çözmek için. Neyse sonuçta hak etmeyen insanlar bir yerlere geldiği için, herşeyi ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar. umarım düzelteceğiz derken daha da kötüsü ile karşılaşmayız..
 

çinekop

Öğrenci
eveet, şimdi sırada kpds var, bakalım mayısta neler olacak, merakla bekliyorum...
üst üste yaşanan bu kadar aksamadan sonra yaprak kıpırdamıyor yukarılarda, şaşıyorum.
alesin akademik yeterliliği ölçen bir sınav olmadığı malum. hal böyleyken, %50 gibi bir oranla kariyerimiz konusunda belirleyici olmasına daha da şaşıyorum. akademik yeterliliğin, yapılacak bilim sınavı ve örneğin araştırma görevlisi seçiminde yayınlanan akademik çalışmalarla ölçülmesi gerekir. türkçe- matematik sorularıyla ya da eğitimin aynı seviyede olmadığı güzel ülkemde elimize tutuşturdukları not ortalamalarıyla değil.
hiç bir şey bilmiyorum, fakat bu sistemin böyle daha fazla yürütülemeyeceği ortada. değişiklik yapılması şart. bu değişikliğin "adil" ve siyasete bulaşmamış olması içinse, üniversiteler ÖZERK olmalı.
 

hicran

ALES Soru Editörü
şöyle bir şey yapılamaz mı?
bu sorular kategorilere ayrılır, zor - kolay - orta (çok basit bir kategorilendirme tabi şu an yaptığım, örnek vermek amacıyla)
o 500 kişiye yeni bir sınav yapılır -ilkine denk olması konusunda özen gösterilerek-
standart sapmalar da bu iki sınavın kategorilerindeki sorulara göre belirlenir.
atıyorum ilk sınavda 15 zor matematiği %78imiz yapmıştır da 500 kişiden de %75i yapar, aynı soru olmasa dahi kategoriye göre bir ortalama belirlenir.
(evet ciddi ciddi düşündüm bunu)
 

doktora

Öğrenci
şöyle bir şey yapılamaz mı?
bu sorular kategorilere ayrılır, zor - kolay - orta (çok basit bir kategorilendirme tabi şu an yaptığım, örnek vermek amacıyla)
o 500 kişiye yeni bir sınav yapılır -ilkine denk olması konusunda özen gösterilerek-
standart sapmalar da bu iki sınavın kategorilerindeki sorulara göre belirlenir.
atıyorum ilk sınavda 15 zor matematiği %78imiz yapmıştır da 500 kişiden de %75i yapar, aynı soru olmasa dahi kategoriye göre bir ortalama belirlenir.
(evet ciddi ciddi düşündüm bunu)

hicran yanlış anlama ama akşam akşam ağlanacak halimize iyi güldüm :) özellikle son yorumuna :) inan ösym bu kadar düşünmüyordur :):)
 

hicran

ALES Soru Editörü
onların ne kadar düşündüğünü biz uzun süredir kaygıyla izliyoruz zaten.. düşündükçe zihinleri açılacağına kapanıyor daha.
 

çinekop

Öğrenci
sistem çökmüş durumda, altında kalan kimler?
konumuz alesin iptali ama, ales-yök-ösym-üniversite yönetimleri-vs. hepsi birbiriyle bağlantılı.
bir sınav kaldırılır, bir başkası konur, bir başkan gider-yenisi gelir. fakat şöyle bir gerçek de var, biz şikayetlerimizi ve taleplerimizi dile getirmezsek böyle sürer gider. biz paçayı kurtaralım, gerisi ne olursa ,bana ne dememek gerekir. nesnellik budur.
GERÇEKÇİ OLALIM, İMKANSIZI İSTEYELİM :) böyle başlıyor değişimler zaten. bu konuları şimdi, böyle bir platformda konuşmayacağız da ne zaman konuşacaz?

alesin iptali için dilekçe gönderebiliriz. sınava giren binlerce öğrenciye kulak tıkayamazlar.
böyle abuk bir sınavla nereye kadar yürütülebilir ki, belki bunu da düşündürür bu olay.umut dünyası-herşeye rağmen :)
 

CELLULA

Öğrenci
sistem çökmüş durumda, altında kalan kimler?
Konumuz alesin iptali ama, ales-yök-ösym-üniversite yönetimleri-vs. Hepsi birbiriyle bağlantılı.
Bir sınav kaldırılır, bir başkası konur, bir başkan gider-yenisi gelir. Fakat şöyle bir gerçek de var, biz şikayetlerimizi ve taleplerimizi dile getirmezsek böyle sürer gider. Biz paçayı kurtaralım, gerisi ne olursa ,bana ne dememek gerekir. Nesnellik budur.
Gerçekçi olalım, imkansızı isteyelim :) böyle başlıyor değişimler zaten. Bu konuları şimdi, böyle bir platformda konuşmayacağız da ne zaman konuşacaz?

Alesin iptali için dilekçe gönderebiliriz. Sınava giren binlerce öğrenciye kulak tıkayamazlar.
Böyle abuk bir sınavla nereye kadar yürütülebilir ki, belki bunu da düşündürür bu olay.umut dünyası-herşeye rağmen :)

:p;):rolleyes::eek::mad::cool:
 

nirvana

Öğrenci
sence de bi çelişki yok mu çinekop...gerçekçi olmak ve imkansızı istemeK....ve de bunun nesnellik olması....

Susup oturalım demiyorum.dün bozdurumuş bir çek....bugün; nakit para....gelecek ise tahvil yada bono....biz ilk önce nakit paramızı değelendirelim de...bono muza ne olur sonra bakarız....umarım ales de kalkar.....

SEVGİLERİMLE.....

Sevgili Cellula,
Bugünün dün, dünün bugün, geleceğin ise şimdi olduğunu düşünürsek, ben bono mu alıp gitmek istiyorum. Böyle bir tahvil olamaz, olmamalı, olursa oladabilir. Ben buraya neden çıktım, niçin çıktım? Beni buraya kim çıkardı? Gördün cellula, yürüdüm, çıktım:)


şaka bir yana gece yatmadan bir bakım dedim ve yazın yüzümü güldürdü. Alınma, kırılma lütfen. Sağlıcakla.

Not: Ali Demir videodaki gibi bir açıklama yapsa her şeyin nedeni anlaşılır diye düşünüyorum.
 

emre05

Öğrenci
benım ıyı yada kötu gecmesı önemlı degıl, sınavı iptal etsınler! çünkü ortada ufak bir şaibe olsa sadece 500 kişiyi veya 10 kişiyi ilgilendiren bir husus değil sınava giren herkesin hakkına girerler.bunun vebalinden kimsede kalkamaz, bunun yanında bazı arkadaşlar ıyı gecenlerın hakkı ne olacak dıyorlar, o zaman hangı sınavda yuksek aldıysa (eger bır sınav olursa,) hangısınden yuksek aldıysa o kabul görsün.Bu duruma nasıl müdahale yapacaklar merkla beklıyorum.
 

hicran

ALES Soru Editörü
peki ya ilk sınava giremeyen de aslında o sınavdan daha yüksek alabilecek durumdaysa?
ayrıca öyle bir durumda zaten ilki yüksek diyenler gevşeklik gösterebilir.
 

hoca

Öğrenci
sevgili arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba diyerek hoşbulduk diyorum. Ben doğuda ki bir üniversitede yardımcı doçent olarak görev yapıyorum. Sizlerin aklına gelecek soruyu cevaplandırayım. neden ALES sınavıyla ilgili formda bulunduğumu. Çünkü kuzenim de ALES mağduru. hatta daha doğrusu bir ÖSYM kazazedesi. Aylarca (sizler gibi) bu sınava çalışıp, aldığı harçlıkları ALES soru kitaplarına yatıran ve benim gibi akademisyen olmak isteyen ve artık umudunu-motivasyonunu kaybetmeye başlayan bir genç insan.
Bu ülkede bir yerlere gelebilmek zor arkadaşlar.Gelebilmek için ya kendi doğrularından ve gururundan ödün vereceksin ya da üç maymunu oynayacaksın. Üç maymundan hangisi olacağınıza da siz karar verin...Yoksa birbirine kenetlenmiş bu sistem içinde un ufak olmak çok kolay...Kimi kime şikayet edeceksin, eğer protesto edip sesini duyarmaya çalışırsan da provokatif ilan edilip damgalanacaksın. Karşına yandaşlarının helal süt emmiş evlatlarını çıkartacaklar. Meydan muharebesine girer gibi onlarla çatışmanı isteyecekler.Bu nasıl bir anlayış bu nasıl bir yangına körükle gitme olayı....Şu an ÖSYM nin acınası haline güleyim mi, ağlayayım mı ya da kızayım mı bilmiyorum.Gerçek olan şu ki onca emeklerin heba olması...hakların heba olması...Ey sayın yöneticiler siz ki hak hukuk kulluk hakkı haram helal deyip yaradana sığınırsınız. Ama tövbe haşa kendi yaradınıza..peki ne olcak onca gencin kulluk hakkı onca emeği....Onların da yaradanı var. Onlar da analarının babalarının yakınlarının ve kendisinin dualarıyla ÖSYM sınavlarına giriyorlar....Söylenecek çok şey yok aslında arkadaşlar...Olay sadece yandaş yerleştirme sınavından ibaret....Sanmayın ki akademisyen olucağınız üniversitelerde durum farklı.....hepinize ve kendime iyi şanslar diliyorum. Allah sonumuzu hayır etsin....ve o muhteşem ilahi adaletini en yakın zamanda göstersin....
zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim
 

crnky

Öğrenci
Var. Bence Ales kalkmalı. Sadece ÜDS ve not ortalamasının olduğu bir sistemle ilerlemeliyiz. %75 not ortalaması, %25 dil. Şu bir gerçek ki Ales insanların işine geliyor. Kalksın diyenini duymadım. Kolay tabi 4 sene yırtınmak yerine 5-6 ay kasıp puan almak. Hem dünyada bile eşi benzeri olmayan, güzel ülkemize has bir sınav. Açın bakın. Anlatım bozukluğu, hangi cümle 3'üncü olurlarla akademisyen, lisansüstü eğitimci belirlenmez.
Öte yandan ben Alesin siyasi bir tarafı olduğuna da hep inanmışımdır. Çok çok önceleri sizin istemediğiniz o mülakatlarda "konuşamayan, konuşamayacak", "kendini ifade edemeyen" tiplerin kadrolaşması için ortaya çıkmış bir sistem olduğu da işin bir diğer tarafı bence.

Ben not ortalamasından ziyade alan sıralaması taraftarıyım.

İstanbul Üni. Hukuk Fakültesi mezunuyum, geçen senelerde okul birincilerinin ortalama notu 3,50 idi. Yani okulumuzdan birincilikle mezun olan biri 88 puan almış oluyor. Bir de Doğuş Üni. gibi üniversitelerin Hukuklarına bakalım: Bir sürü 3,50nin üzerinde not, ki 3,50 bizde canını dişini takarak çalışanların bile bazen erişemediği bir not ve vakıf üni.lerinin Hukuk soruları gayet basit. Hatta bizim hocalarımızın aynı anda ders verdiği özel üniversitelerde, aynı hocanın bizim canımızı çıkartırken, gittiği vakıf üniversitesinde kanun açık sınav yaptığını söylediğini hatırlarım. Bu durumda özel üniversitede 100 alan öğrenci, yabancı dili de zaten burada hallettiği için, rahatlıkla akademik personel olacaktır, ancak hukukun h'sini bile bilmeden...

Bu ALES'ten bile adaletsizcedir, zira bu öğrenciler ÖSS'yi kazanamamışlardır ve ALES'i de kazanamazlar. Dolayısıyla yüksek lisansa kabul edilemeyeceklerdir kolay kolay.

Ben okul tarafından Alan sınavı yapılmasını ve sınavın çoktan seçmeli olmasını daha mantıklı buluyorum. ÖSYM'nin alan sınavını yapmasını ise niyeyse mantıklı bulmuyorum :))

Ayrıca sınavı iptal edilmesi gerektiğine ben de katılıyorum, çünkü zor bir sınavdı ve alacağımız puanı standart sapma belirleyecekti.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

çinekop

Öğrenci
başka bir forumda okuduğuma göre İzmir'de yaşananlar Muğla ve Rize'de de yaşanmış arkadaşlar. Aynı şeyi diğer illerde de yaşayanların susmaması gerekiyor. Herhangi bir şehirde 1 kitapçık bile sorun olduysa, duyurulmalı. Bu sınavda standart sapma çok önemli biliyorsunuz, 1000 kişinin mağdur olduğu bir sınav geçerli olamaz. Hepimizin hakkı yenmiş olur.
ALES iptal edilmelidir.
 

CELLULA

Öğrenci
başka bir forumda okuduğuma göre İzmir'de yaşananlar Muğla ve Rize'de de yaşanmış arkadaşlar. Aynı şeyi diğer illerde de yaşayanların susmaması gerekiyor. Herhangi bir şehirde 1 kitapçık bile sorun olduysa, duyurulmalı. Bu sınavda standart sapma çok önemli biliyorsunuz, 1000 kişinin mağdur olduğu bir sınav geçerli olamaz. Hepimizin hakkı yenmiş olur.
ALES iptal edilmelidir.

:p;):rolleyes::eek::mad::cool:
 

devran

Doçent
arkadaslar osym nezaman aciklama yapacak ales ile ilgili bilen varmi acaba?pazar gunu sali durum degerlendirilecek denmisti sanirim ama kimseden hala ses yok.
 
Üst