2011 ALES İlkbahar Dönemi Sınav Sonucunuz

instructor

Öğrenci
öyp de dil puanın olmayanların puanı 0 kabul edilir...
ben öle biliyordum foruma konu açtım bunula ilgili ve yanılmadıgımı anladım... yani dil puanın yoksa oyp de 0 o yuzden girip 30 bile almak 4 puan ekstra getirirmiş...

nirvana

Öğrenci
öyp de dil puanın olmayanların puanı 0 kabul edilir...
ben öle biliyordum foruma konu açtım bunula ilgili ve yanılmadıgımı anladım... yani dil puanın yoksa oyp de 0 o yuzden girip 30 bile almak 4 puan ekstra getirirmiş...

Aynen öyle. Cari usulde puanın yoksa 50 sayılıyor. Yoksa İnternet üzerinden olan atamalarda ne aldıysan o kar!

stand_Helin

Öğrenci
Merhaba herkese. Arkadaşlar kusuruma bakmayın sorum için, lkin herhangi bir fikrim olmadığınsan soruyorum. ÖYP programını yeni duyanlardanım ve elimden geldiğince araştırdım ve öğrendim, sistem hakkında gerekli bilgiye ulaştım denilebilir. İstatistik bölümü mezunuyum ve y.lisansta tez aşamasındayım. Sorum şudurki; sadece geçen dönem ek yerleştirme puanlarına baktığımdan genel olarak ortalama kaç puan ile atandığına dair net bir fikrim yok. Diploma notum 70, ALES puanım 90, KPDS puanım 91. Aslında alımları beklemek istiyorum ama şu an başka bir seçeneğimde var. Deneyimli olan arkadaşlardan bir yorum gelirse çok minnettar olurum ne yapmam gerektiğine dair en azından bir fikrim olur. Acaba şansım olur mu yani beklememe değer mi yoksa hiç uğraşmama değmez mi? Teşekkür ederim..

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Merhaba herkese. Arkadaşlar kusuruma bakmayın sorum için, lkin herhangi bir fikrim olmadığınsan soruyorum. ÖYP programını yeni duyanlardanım ve elimden geldiğince araştırdım ve öğrendim, sistem hakkında gerekli bilgiye ulaştım denilebilir. İstatistik bölümü mezunuyum ve y.lisansta tez aşamasındayım. Sorum şudurki; sadece geçen dönem ek yerleştirme puanlarına baktığımdan genel olarak ortalama kaç puan ile atandığına dair net bir fikrim yok. Diploma notum 70, ALES puanım 90, KPDS puanım 91. Aslında alımları beklemek istiyorum ama şu an başka bir seçeneğimde var. Deneyimli olan arkadaşlardan bir yorum gelirse çok minnettar olurum ne yapmam gerektiğine dair en azından bir fikrim olur. Acaba şansım olur mu yani beklememe değer mi yoksa hiç uğraşmama değmez mi? Teşekkür ederim..
Kısaca puanlarınız iyi diyebilirim. Keşke okul notu da biraz yüksek olsaydı ama sağlık olsun. Zaten diğerleride olabildiğince yüksek o notlarla da olmazsa zaten şansınıza küsün artık.

stand_Helin

Öğrenci
Kısaca puanlarınız iyi diyebilirim. Keşke okul notu da biraz yüksek olsaydı ama sağlık olsun. Zaten diğerleride olabildiğince yüksek o notlarla da olmazsa zaten şansınıza küsün artık.

Bileydim okul notunu böyle yapmazdım Nazmi hocam da yapacak birşey yok artık, bekleyelim ve görelim diyorsunuz anladığım kadarı ile. Teşekkürler

hangi üniversiteyi istiyorsunuz ? ve bu sene istatistikle ilgili kaç üniversite kadro açacak ve kaç kişi alınacak bir fikriniz varmı ?

Net bir fikrim yok ama tahmini 18-20 arası bi kadro olur tahminimce, oda maksimum

jackal3535

Öğrenci
teşekkür ederim :) tabi batı olursa daha iyi olur ama kadrolar açılsın bakalım ondan sonra iyice düşünüp kararımı vereceğim.sizin bu konuda ki düşünceniz nedir peki

stand_Helin

Öğrenci
Benim de doğuda olur ise giderim diyebileceğim yerler var, aslında pek ayırt etmek istemiyorum da, söylediğiniz doğru bir açıklansında bakarız gibisinden bir düşünceye hakimim bende şimdilik. Ama bu sene atanmak istediğimden doğuya ağırlık verebilirim sanırım. Ben 9 eylül ekonometride yüksek lisans yapıyorum şu an, o yüzden burada devam etmek istiyorum. Siz nereyi istiyorsunuz

iletişim

Öğrenci
arkadaşlar merhaba. iletişim fakültesi mezunuyum ales 81, kpds: 65 not ortalamam: 75 öyp de bana uygun kadro açılırsa.
şansım olur mu acaba..tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim..herkese başarılar..

ekince

Öğrenci
Benden daha şanslı olduğun kesin iletişim :). Bende iletişim mezunuyum.
Ales:72.561
Ortalama: 94,40
Dil: 26 (Dilim çok iyi değil ama bu kadar kötü de değil. Bir kez girdim onu da üniversitem y. lisansta sadece sınava girmiş olma koşulu arıyor diye yarıda bırakıp çıktım. Bir daha da girme fırsatım olmadı malesef. Ah ahhh işime yarayacağını bilsem uğraşmazmıydım.)

stand_Helin

Öğrenci
son olarak bu sene istatistik bölümleri kaç öyp puanıyla araştırma görevlisi alır,bu konuda ki görüşlerin neler ? :)

Bak ben biraz araştıra yaptım bugun, yani istatistik bölümü okuyan çevrem biraz geniş sayılır. Benim ulaşabildiğim insanları örneklem olarak farzedersek; yaklaşık 18-20 kişinin öyp puanı hakkında fikrim var. 80 in altında olanları saymazsak geri kalanların ÖYP puanları " 80 - 89" arası değişiyor. Buna sende dahilsn :) Tabiki bunlar aklında kesin olmasada ÖYP ye başvurmayı düşünen kişiler. Ve kadro sayısının toplamda en fazla 24-25olduğunu varsayarsak 2011 için, birde buna hata payımızıda eklersek benim tahminim istatistik için yerleştirme ortalama puanları (80-81) < M < (87-89) olacaktır. Sen şimdi bizim şansımızıda soracaksın :) Eğer tercihleri düzgün yaparsak %70 e yakın bir değerdir diyorum ben. Tabiki bunun içine istisnai durumlarda girebilir. Mesela tercihlerine hp senden yuksek kişiler gelebilir ama 8 li kombinasyonda bu biraz düşük bir durum. Yorumum bu gerisi kader :) Umarım "Hakeden" hakkettiği yeri kazanır.

stand_Helin

Öğrenci
Güzel istatistikçi kardeşim bilgilerini kullan bu yorumlara :) biliyorsunki "outlier" diye nitelendirdiğimiz gözlemler var ki bunların sayısı az olur. Ve yerleşen kişilerin öyp puanlarının dağılımları asla normal değildir, gerçek dağılımı sağa çarpıktır log-normal dağılım gibi düşün. Özetle bir dersin sınavından not alan öğrenciler gibi düşün; yani çoğunluk ortalamada yüksek notlular sağ uçta kalır. Merak etme senden yüksek 2-5 arasında kişi var. Tabi örneklemdeki rassallık durumu bozuk yani bu benim tanıdığım kişiler :) ama genede yakın bir şekilde böyle olacağı görülüyor. Batı şansım düşük diye bakma bence gayet yüksek. Ben sadece kötümser yaklaşıyorum olaya çünkü tanımadığım insanlarda var sonuç olarak ama onlarında yaklaşık bu şekilde olacaktır ve ÖYP puanı 85 üstünde max 6-7 kişi bekliyorum ben. Saygılar :)