2011 ALES İlkbahar Dönemi Sınav Sonucunuz

ERDEM

Öğrenci
Erdem alesin çok iyi ama, geçen yıl ilköğretim mat da puanlar çok yüksekti tam hatırlamıyorum ama öyp puanı 90 civarında olanlar yerleşti ek yerleştirmede de Bayburt'a yerleşen kişinin öyp puanı 95 di . tabi bu yıl alımlar fazla belki puanlar düşer ama bilemeyiz tabi.

İnşallah dediğin gibi olur dil sınavını kaçırdım işte en büyük sorun orda en yakın sınavda 10. ayda o zamana da öyp başvuruları bitmiş oluyor işimiz biraz zor gibi hadi hayırlısı
 

instructor

Öğrenci
erdem hiç vakit kaybetmeden toefl yada ielts e gir toefl her hafta var bir haftada sonuç çıkıyor... ne alırsan yüzde 15 i 30 alsan 4.5 puan hiç de az değil belkide fazlasını alacaksın... 250 tl en gider ama değer...
 

Cancerebro

Öğrenci
Maşallah herkesin ALES'ler yüksek. Bahar sınavında notlar daha mı yüksek oluyor? Ben Aralık'takinden zar zor 80 aldım, arkadaşım baharda benden daha az net yapmasına rağmen sadece 4 puan gerimde kaldı. Sapmayla alakalı sanırım. Kasım'da tekrar gireceğim bu gidişle.
 

omerakdag

Öğrenci
Arkadaşlar benim durum da şöyle: Ales: 79.034 KPDS: 65 Lisans Ortalaması: 65.46
Müzik Öğretmenliği mezunuyum. Bu durumda ÖYP için şansım var mı?
 

ibrahim01987

Öğrenci
3. sınıfım ama şimdiden kendimi denemek için hiç çalışmadan gireyim dedim. Sonuç 68,582 Sonbahar sınavına çalışıp gireceğim bakalım neler olacak???
 

bukbroken

Öğrenci
Açıkçası... Dilde her puanın hesaplanması adilane değil... Keşke en azından 50 şartı ÖYP'de de sürdürülse... Biliyorum, çoğu arkadaş kızacaktır bana, ama arkadaşlar yabancı literatürü tarayamayacak olanın ÖYP'de işi ne? İşte tam bu yüzden, ALESini patlatmış, taşrada 90 küsur ortalama yapmış olanlar, hakikaten akademisyen olmaya gönül koymuşların önüne geçiyor.. Birisi söyleyebilir mi, ALES'te bize bölümümüzle ilgili ne soruluyor? Madem akademisyen adaylarının sınavıdır, bu sınav... Tamam, haklısınız.. Hakikaten dört işlemi yapamayacak adam zaten akademisyen olmasın ama zaten 4 işlemi yapıyoruz! ALES 90 almanın yolu diğer şeyleri (katı cisim geometrisi, bilmem kaç bilinmeyenli denklem, binom açılım.. vs.. benimle alakası yok.. ben, alan daraldıkça basıncın arttığını bilsem yeter bana sosyal bilimler için!) yapabilmekte... Neyse.. Dertliyim, dertliyiz özellikle EAcılar olarak... Seçmez olaydım diyeceğim de, en cool meslekler de bizim alanda hani :)
 

phoenix

Öğrenci
nazmi hocam birkaç sorum vardı umarım yanıt alabilirm

diyelimki öyp le atandık kabul edildik ,peki belirtilen süre içinde yüksek lisansı tamamlayamazsak ,zira benim arkadaşlarımın çoğu 1 sene yada yarım dönem tezde uzatma alıyor durumumuz ne olur ??? uzatma aldığımız süre içinde maaş alabiliyor muyuz ve bu sürede tekrar tamamlayamazsak durum ne olur ???

birde benim gibi ingilizce bölümü arakdaşlar normalde doktora için falan bilim dili olarak sizler genelde ingilizce olmasına rağmen bizde almanca veya fransızca bizde bu süre için bu dillerden en az 70 mi almamız gerekiyor . bizim ingilizceci arkadaşların ingilizce dışındaki dil durumları nedir ?? beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim .yani yüksek lisans süresi içinde benim almanca yada frnsızca dil puanımı almam mı gerekiyor diyelim ki alamadım süreç nasıl işler senetleri ödemek zorunda kalır mıyımm??
biliyorum hocam yoğunsunuz ama umarım en kısa zamanda bir cevap verirseniz sevinirim
 

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Uzatma süresince sadece öyp kapsamından çıkıyor ve desteklerden yararlanamıyorsunuz. yoksa maaş yatıyor kadro duruyor sorun yok. dil konusunda zaten öyp lisansüstüne başvurduğunuz üni. size şartlarını belirtiyor ikinci dil konusunu daha ben duymadım öyp'de.
 

phoenix

Öğrenci
hmm peki sağolun hocam içim rahatladı . genelde arkadaşalrım yksekten sonra dvam için almanca ve fransızca çalışyolardıda ondan
 
Üst