2011 ALES İlkbahar Dönemi Sınav Sonucunuz

meriç

Öğrenci
Bolum ingilizce - Ales 90.689 - Oyp 84.50 (umarim sansim olur)

Keske sinava girenlerin hangi bolumlerden olduguna dair sayisal veriler olsaydi da siralamamizin kendi bolumumuzden girenler arasinda ne anlam ifade ettigini bilebilseydik.

songül

Öğrenci
82 le mı grdn. çok ii peki dil ve ortalama puanın kaçtı? yani benım ortalama 2.87 kpds de açıklanmadı henüz. ingilizce işletme mezunuym sence en az kaç olmalı puanlar bi fikir verebilirmisin?

johnnash

Öğrenci
Ortalamam 85.76'ydı (3.39) ve o zamanki dil puanım 57.5 idi. Cari Usülle girdim. Cari Usülde de ilk olarak %60 Ales %40 Dil puanı hesaplanarak bir ön değerlendirme yapılır ve sonrasında bilim sınavına girmeye hak kazanırsanız eğer "ortalama" sınavdan sonraki değerlendirmede hesaba katılır. Tekrar hatırlatmakta fayda var.

Cari Usül

Ön Değerlendirme --> %60 ALES + %40 Yabancı Dil puanı (50 altı olanlar için 50 kabul edilir)

Bilim Sınavından sonra (Nihai Karar)

%30 ALES + %30 Ortalama (YÖK'ün 100'lük sistemine göre) + 30 Bilim Sınavı + %10 Yabancı Dil Puanı

Malesef bu değerlendirmede İngilizce İşletme bitirmiş olmanızın ortalamanıza bir etkisi olmuyor :(

Dediğim gibi diğer başvuran arkadaşların puanlarına göre değişir. O yüzden en az kaç olmalı sorusuna cevap vermek çok güç.

canan.

Öğrenci
ea 80.5, ortalamam bu dönem haricinde 3.14, istediğim alan kent ve çevre yada kentleşme... yeterli mi ki ??? bir umut ışığı var mı ???

shrmrdn

Öğrenci
lisan notum en fazla 80 olucak ama bi ingilizce notuna sahip değilim kursa gitmayi düşünüyorum pek bi bilgim yok bu yüzden bilgi almak istedim bu durumda ne yapabilirim durumum çok ümitsiz mi :)