2011 ALES İlkbahar Dönemi Sınav Sonucunuz

çinekop

Öğrenci
şaka maka, gerçekten bu sefer öyp ortalamaları 80den başlar. geçen yıl çok düşüktü puanlar, bu sene herkes haberdar ve de bilinçli. bakalım ne olacak

shrmrdn

Öğrenci
86.835 edebiyat... dil puanı yok olma ihtimalide düşük ne yapabilirim öyp yi tam algılayamadım yardımcı olursanız sevinirim

Stefan

Doçent
şaka maka, gerçekten bu sefer öyp ortalamaları 80den başlar. geçen yıl çok düşüktü puanlar, bu sene herkes haberdar ve de bilinçli. bakalım ne olacak

ben bu forumdan hariç öypden haberdar kimse görmedim.facebook grubu kac kişi kadrolar kaç kişi.insanlarda yüksek lisans yapma gibi bir eğilim pek yok alesi bile bilmiyorlar o yüzden.
puan yukselirse gecen sene yerlesemeyenler tarafından yapılır bu :)

çinekop

Öğrenci
umarım dediğiniz gibi olur. benim izlenimim tam tersi- akademisyen olmak isteyen idealistler bir yana- hazır iş olarak görülüyor öyp. bu nedenle başvuruların artacağını düşünüyorum, çünkü kolay: sadece ales puanı al, tamam.

songül

Öğrenci
ben bu ales puanımı değilde güz döemındekını öyp başvurusunda kullanablırmıyım. o daha yuksek cunku? bilgisi olan varmı?

lito hd

Öğrenci
Ben de 72.522 aldım, eski puanım 71'di. Bölümüm sayısal.

Puanımı çok yükseltememiş olsam da bu sınav için iyi bir puan, çünkü zamanı yetiştiremedim ben de.

Ve bu sınavdan 70'in altında alsam eski puanımın süresi dolacağı için diğer sınava stresli girecektim. Benim için sevindirici.

Dil puanım 74 ancak ÖYP olması şart değil benim için olsa da olur olmasa da.

ÖYP'nin de bazı dezavantajları var çünkü. Mesela y. lisans ya da doktora yaparken kendi süresi içinde eğitiminizi tamamlayamadıysanız, ek süre alma şansınız olmuyor.

Herkes için hayırlısı olur inşallah, tüm arkadaşları tebrik ediyorum :)

Stefan

Doçent
umarım dediğiniz gibi olur. benim izlenimim tam tersi- akademisyen olmak isteyen idealistler bir yana- hazır iş olarak görülüyor öyp. bu nedenle başvuruların artacağını düşünüyorum, çünkü kolay: sadece ales puanı al, tamam.

o kadar basit degil. dil bilmek gerekiyor. diyeceksiniz ki dil eğitimi var ve zorunlu degil.bir bakıma haklısınız.ama dil puanı olmayan biri öyp usulde dil puanı olana göre dezavantajlı.mesela dil 90 puana sahip biri dil puanı olmayana göre 100 ales yapmıs gibi olabiliyor.ayrıca idare eder bir ortalama da şart.sonucta kendinizle yarısmadıgınız icin zor bir sürec yine de.

BegümDilara

Öğrenci
ales 71.4 turımcıyım meslek lısesı cıkıslı daha fazla nekadar alabılırsım zaten bılmıyorum 70 ı gectıgıme sukredıyorum.bızım bolumde öyp için kaç puan gerekıyor bilgisi olan var mı?