eskilerden biri
Doçent
Konu ilanın nerede yayınlandığı değil kadro kullanma izinlerini kimin vereceği. Ve yeni düzenlemeye göre kadro kullanım izni YÖKten alındı.
burada bir whatsup grubu oluşturulmuştu acaba bir ortak metin oluşturuldu mu? gerçekten durumdan kimse haberdar değil mi? Üniversitelerde bu konu hakkında bir bilgisi olan yok mu? 9 Ağustos'ta, Eylül ayında, Ocak'tan sonra yeniden ilanlar çıkacak diyebilecek biri yok mu? Ekonomiden kaynaklı gecikmeler yaşanıyor desek binlerce belediye çalışanı, öğretmen vs alımı devam ediyor. İşçi olsaydık daha mı çok dikkate, bir kuru açıklamaya değer olacaktık? Zaten torpilsiz atanma ihtimali oldukça düşük yalnızca puanlarına, bilgisine güvenen bir grup insanız en azından bir haber yayınlansın...
Maalesef hiçbir bilgi yok zaten erişim imkanımız kısıtlı elimizden gelen tek şey internette tarama yapmak ve YÖK iletişim hattını aramak benim şahsen hiçbir üniversitede personel dairede tanıdığım yok olan kimse varsa belki net bilgi alabilir yazmıştım ama sanırım hiç kimsenin bir tanıdığı yok. Her gece 3'e 4'e kadar resmi gazete çıksın diye bekliyorum ama atamalardan başka birşey çıkmıyor, haber derseniz sadece memurlar.net dikkate alıp haber yapıyor ikidir ama o da dikkat çekmiyor görünen o ki sadece bekleyeceğiz.
Memurlar nete baktım haberin altında yer alan yorumları da okudum ne kadar üzücü yazılanlar... Daha önce burada da tartışması olmuştu yeniden fitili ateşlemek istemem eminim herkesin bu yolculukta bir hikayesi vardır veya olacaktır. Şu an temel problemimiz bir türlü gelmeyen açıklama, belirsizlik.
not: Bu konuda "yatarak alınan beş binler, pis torpilliler, açılmasın kadrolar vs." yazan arkadaşlarım belki bunu da okursunuz diye yazıyorum. Torpilim yok, puanlarım oldukça yüksek, Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinden dereceyle mezun oldum. Şahsıma vaat edilmiş bir kadro yok!!! Doktora yapıyorum ve kadrolarla ilgili haberleri ben de merakla takip ediyorum. Bir akademik kitabın fiyatından, sempozyum katılım ücretlerinden, bunca yıldır yapılan ve yapılacak olan araştırmaların maliyetlerinden haberiniz olmadığını varsayıyorum, belediyede benim alanımda çalışan pek çok kişinin maaşı akademide verilen maaşlardan çok daha fazla.. Beş bin için yapılacak işler değil bunlar, dünya üzerinde herkes her şeyi para için yapmıyor! Mesele para olsaydı KPSS'ye girilir para kazanılırdı. Torpil konusunda haklı olunan taraflar elbet var fakat burada yazan, bir haber bekleyen insanları zan altında bırakmayın. Kimsenin emeğinin karşılığını beklemesini aşağılamayın. İnsanları takdir edin, heveslendirin, cesaretlendirin, umudunu kırmayın yaşanan olumsuzlukların herkes farkında bırakın da birileri çalışıyorsa devam edebilsin.
https://www.memurlar.net/haber/767171/ogretim-elemani-ilanlari-durduruldu-mu.htmlarkadaşlar söz konusu forumdaki haberi bulamadım rica etsem link alabilir miyim?
ÖGE-SEN Başkanı Vahdet ÖZKOÇAK hoca sosyal medyada şöyle bir şey paylaşmış:
"Bugün aldığım bilgiye göre artık kadrolar (Öğr Üyesi, Öğr Elemanı) [MENTION=81766]yuksek[/MENTION]ogretimK dan alınarak @tcmeb bünyesinde kurulacak olan (#YÖK te yer alan ilgili birim ve memurlar oraya kaydırılacak) birimden ilan edilecek. İhtiyaca ve kriterlere göre kadro ilanları yayınlanacak veya yayınlanmayacak. Bu sayede #Liyakat esaslı, daha merkezi ve daha adil atamaların yapılarak bundan sonrası için #YüksekÖğretim de kalitenin artırılması hedefleniyormuş."
Düşünsenize atamalar MEB'e geçtiği için alımlar artık sadece KPSS ile yapılıyormuş. Tüm ALES emekleri çöpe. KPSS'ye girmeyenler için kabus. Yaparlar mı, yaparlar.
Ben de Vahdet hocanın tweetini gördüm umarım yanlış bilgi almıştır bu düpedüz üniversiteleri MEB e bağlamak anlamına gelir. MEB in öğretim üyesi/görevlisi yada araştırma görevlisi atamak gibi bir görev alması çok saçma daha lise öğrencilerini doğru dürüst yerleştiremeyen bir bakanlık bunu nasıl becersin kaldı ki böyle bir geçiş yaşanacaksa daha aylarca hiçbir üniversite akademisyen falan alamaz. Bana mantıklı gelmedi açıkcası..
- - - Güncellendi - - -
Mantıksız dedim de bir işaret mi bilmem ama YÖK Başkanı bugün Milli Eğitim Bakanını ziyaret etmiş![]()