YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

seyda26

Öğrenci
Arkadaslar umitli olmak lazim diyordum hep ama malesef ki dedigim sey oldu. Bence yil sonuna kadar bu is cozulmeyecek. Hatta yeni yilda dahi ilan cikmayabilir. Bu kadar basit bi surecin zorlastirilmasinda hic bir mantikli taraf yok. Devlete zaten alim yapilmiyor milletin kpss puanlari yaniyor. Ptt aliminda bile sonuclar hala aciklanmadi .. ve onun atamasi bile 1 sene icinde yapilacak. Yani her seyi erteleme çabasindalar. Umarim haksiz cikarim. Ama benim hic bi umudum kalmadi surecle ilgili..

V

Vag21

Guest
Devletimiz için, biz akademisyen adaylarıda bedel ödemeye hazır olmak zorundayız. Herkes nasıl fedakarlık yapıyorsa, biz de yapacağız!

Arkadaş biz niye bedel ödemek zorundayız onu anlamıdım. Ne yaptıkta bedel ödeyeceğiz. Diyanetin aldığı personeller ödesin binlerce adam aldılar.Herkes taşını elin altına koydu her yerde alımlar durdu. Emekliliği gelenler emekli edildi vs vs iş bize geldi. Daha bir açıklama yapmaktan acizler. Biz kadar mı aciz işe yaramaz açıklama yapmayacak kadar önemsiz insanlarız anlamadım ki. Zaten gözlerinde bir vasfımız yok onlar fedakarlık etsin.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Hiç kimsenin burada siyaset yapma hakkı yok! Bizim işimiz siyaset değildir! Yaptığınız siyaset ancak kutuplaşmayı artırır. Devletimiz ne derse odur! Hakkımızı tabikide arayacağız, ama kimse Cumhurbaşkanımıza hakarete ve iftiraya erişecek düzeyde söz söyleyemez. Lütfen arkadaşlar konu başlığından sapmayın.

M

Misafir1111738

Guest
İnsanlar yeterince gergin ve stresli. Böyle bir ortamda, " "yeni yılda dahi ilan çıkmayabilir" şeklindeki sesli düşünmeniz gerginligi artırmaktan başka neye yariyor? Bir bilgi alabilmek için takip ediyoruz forumu.

wxyz_06

Öğrenci
Hiç kimsenin burada siyaset yapma hakkı yok! Bizim işimiz siyaset değildir! Yaptığınız siyaset ancak kutuplaşmayı artırır. Devletimiz ne derse odur! Hakkımızı tabikide arayacağız, ama kimse Cumhurbaşkanımıza hakarete ve iftiraya erişecek düzeyde söz söyleyemez. Lütfen arkadaşlar konu başlığından sapmayın.

Kesinlikle katılıyorum. Burası siyasi bir ortam değil ve hiç kimse kendi siyasi görüşünü başkasına dikte edemeyeceği gibi meseleleri siyasete bağlayamaz! Hele ki Konu Cumhurbaşkanımız ise hiç kimse asla hakarete varan sözler söyleyemez! Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN, Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanıdır ve herkes Sn. Cumhurbaşkanımıza saygı duymak zorundadır!

A

Akadem7776

Guest
Sevgili hocam, bir duyum alırsanız paylaşmaya devam edin rica ederiz. Cuma ya da pazartesi görebiliriz ilanları demiştiniz. Yök'un durdurma kararından evvel. Hep bir karamsar hava. Müthiş gerildik hepimiz. Eğitim öğretim süreçlerine ilişkin personel alımlarında tasarrufa gidelemeyecegi söylenirdi hep. (Buraya takilmamak gerek belki.)

S

sorular9909

Guest
bu düzenleme 39.madde görevlendirmelerini kapsıyor mu arkadaşlar ve 35.madde görevlendirmelerini?

Cevap verir misiniz!

A

Apolitik06

Guest
Gerek var mı?

Arkadaşlar lütfen siyasi söylemlere girerek birbirimize vereceğimiz faydayı minimize etmeyelim. Zira herkesin kendine göre doğru veya yanlış bulduğu şeyler olabilir. Siyasi yorum yazanlara da cevap vermeyelim.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Burada Cumhurbaşkanı güzellemesi yapanlar, siz ne biçim insanlarsınız?

MİLLİYET İNTERNET - GÜNCEL
Bu ülkede eskiden mümkün olabildiğince liyakat arayan insanlar vardı.
Not: Propaganda bakanlığı 2006 yılına ait bu haberi kaldırmış. Şaşırdık mı hayır. Ben size özet geçeyim: YLYS'de mülakat isteyenlere Erdoğan Tezic tarafından karşı çıkılmış, mevcut puanlamayla öğrenci gönderiminin mümkün olabildiğince liyakatı sağladığı savunulmuştur... Buralardan çaycı bile olmak istersen mülakata girip yandaş olduğunu ispatlaman gereken dönemlere... Ey ileri demokrasi sen nelere kadirsin.

Sizin o güzellemeler yaptığınız zat bizzat ÖSYM tarafından yapılan sınavların siyasal islamcılar tarafından çalınmasına göz yumup ellerini ovuşturdu.
https://odatv.com/erdogan-soru-calan-fethullahcilara-nasil-sahip-cikmisti-1208171200.html

Çünkü liyakat devlet kadrolarında yuvalanmalarını engelleyen yegane değerdi. Amaçları ülkede ele geçirilmemiş tek bir kurum bırakmadan bütün ülkeden Atatürkçü, modern, laik kesimi temizlemekti ki halen böyle.
https://www.youtube.com/watch?v=hwwwZy2tJP4

Bu kadar balık hafızalı olup, 18-20 yaşındaki çocukları bu sisteme güvenecekleri şekilde yanlış yönlendirmeyin. Bugün MEB'in bütçesini 2 milyar TL kısanlar
MEB?in bütçesinde 2 milyar liralık ?tasarruf? kesintisi - Son Dakika Haberler

Aynı şekilde diyanete ek bütçe vermekten de geri durmazlar. Aynı zamanda altı üstü 4000 araştırma görevlisi ataması yapmazlarken diyanete ek 9500 propaganda memuru alımı için sayfa sayfa ilan verirler.
https://www.yeniakit.com.tr/haber/d...retmeni-alim-basvurulari-ne-zaman-513077.html

Burada konusu bile açılmadı forumda, muhtemelen duymadınız. Güzellemeler yaptığınız sayın kralınız karar verdi... Cumhuriyetin kuruluşundan beri her yıl düzenli olarak yurtdışına gönderilen öğrenciler bu yıldan sonra yüksek lisans eğitimine gönderilmeyecek.
Master için yurtdışına öğrenci gönderilmeyecek | PervinKaplan.com

Neymiş efendim 35 milyon dolar masrafı varmış senelik. Tasarruf zamanıymış. Hazretleri 400-500 milyon dolarlık yeni uçak aldılar kendilerine. Şimdi güzel şeyler söyleyesim var da ağzımı bozmak istemiyorum.
https://tr.sputniknews.com/turkiye/201809121035170877-katar-emiri-erdogan-hediye-ozel-ucak/

Zaten yurtdışına gönderdikleri öğrencilerin büyük bölümünü Arap ülkelerine ilahiyat kadrolarıyla gönderdiyorlardı ki emin olun onlar zaten bir yolunu bulup gene gönderilecek. Olan sana olacak.

Siz ülkenin genç, parlak zekalarına daha ömürlerinin baharında bu kadar zulüm ederseniz daha çok krizler de görürsünüz, belalar da, müsibetler de... Aldığınız bu ahlar fersah fersah çıkacak, tabi anlayabilirseniz ders alırsınız da hiç sanmıyorum.

ABD'nin hangi eyaletinden yazıyorsun arkadaşım sen? Tabi bir de destek veren şakşakçın! Önce bir isminizi cisminizi belli edin yüreğiniz yetiyorsa. Burası anonim isimlerle Sn. Cumhurbaşkanına yahut ülkemize hakaret edebileceğiniz bir mecra değil. Biz de yeri geldi kurumları eleştirdik ama hakaret etmedik gidin kara propagandanızı başka yerlerde yapın. Tekrarı halinde hiç üşenmem suç duyurusunda bulunurum bilginiz olsun. Buradaki insanlar geleceklerinin peşindeler kendinize kirletecek başka yerler bulun.

Hilmi hoca

Kısıtlanmış Üyelik
ABD'nin hangi eyaletinden yazıyorsun arkadaşım sen? Tabi bir de destek veren şakşakçın! Önce bir isminizi cisminizi belli edin yüreğiniz yetiyorsa. Burası anonim isimlerle Sn. Cumhurbaşkanına yahut ülkemize hakaret edebileceğiniz bir mecra değil. Biz de yeri geldi kurumları eleştirdik ama hakaret etmedik gidin kara propagandanızı başka yerlerde yapın. Tekrarı halinde hiç üşenmem suç duyurusunda bulunurum bilginiz olsun. Buradaki insanlar geleceklerinin peşindeler kendinize kirletecek başka yerler bulun.

Bu çapsız bir zamanlar Akademik kadro almam konusunda beni tehdit etmiş, benimle alay edici ithamlarda bulunmuş, kadro için başvuracağım üniversitelere benim hakkımda olumsuz izahatlar vereceği konusunda söylemlerde bulunmuştu. O zamanlar avukat arkadaşımla konuşup bunu dava edecektim sonradan insafa geldim vazgeçtim.
İnternette, sağda solda sürekli Cumhurbaşkanımızın aleyhinde kara propaganda yapan karaktersizin teki. Bu ülkede hiç kimse bu ülkenin Cumhurbaşkanına hakaret edemez, iftira atamaz ve bu tür iğrenç söylemlerde bulunamaz. Bu Anayasaya göre suçtur. Bunu yapan kim olursa olsun bedelini çok ağır öder. Qpuro nickli bu şahıs bu iğrenç ve rezalet yorumlarının ve Cumhurbaşkanımız hakkındaki hakarete varan söylemlerinin bedelini ödemeli.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Sevgili hocam, bir duyum alırsanız paylaşmaya devam edin rica ederiz. Cuma ya da pazartesi görebiliriz ilanları demiştiniz. Yök'un durdurma kararından evvel. Hep bir karamsar hava. Müthiş gerildik hepimiz. Eğitim öğretim süreçlerine ilişkin personel alımlarında tasarrufa gidelemeyecegi söylenirdi hep. (Buraya takilmamak gerek belki.)

YÖK'ten gelen yazı her şeyi değiştirdi hocam. Cumhurbaşkanlığınında bilgisi ve izni alınmıştır. Rektörlerin keyfi atamalarının önüne geçildi.

Şimdi, 60 gün içerisinde çıkacak olan norm kadro yönetmeliğini bekleyeceğiz.

Sonrasında ne olur kestirmek çok güç. Devletimiz kemer sıkma politikasına başlamak üzere. Yönetmelik çıkıp, bütün her şey belli olsa dahi alımlar durdurulabilir. Umudumuz 3 gün öncesine kadar %80 iken, şimdi %10 lardadır. Yeni yıl, yeni bütçe beklenebilir.

Pazartesi günü çoğu yerle görüşmem olacak ve bilgilere ulaşabilirsem sizide aydınlatacam ama tekrar ediyorum işler hiç iyi değil kimse ümitlenmesin boş yere.

tumua

Araştırma Görevlisi
Bu çapsız bir zamanlar Akademik kadro almam konusunda beni tehdit etmiş, benimle alay edici ithamlarda bulunmuş, kadro için başvuracağım üniversitelere benim hakkımda olumsuz izahatlar vereceği konusunda söylemlerde bulunmuştu. O zamanlar avukat arkadaşımla konuşup bunu dava edecektim sonradan insafa geldim vazgeçtim.
İnternette, sağda solda sürekli Cumhurbaşkanımızın aleyhinde kara propaganda yapan karaktersizin teki. Bu ülkede hiç kimse bu ülkenin Cumhurbaşkanına hakaret edemez, iftira atamaz ve bu tür iğrenç söylemlerde bulunamaz. Bu Anayasaya göre suçtur. Bunu yapan kim olursa olsun bedelini çok ağır öder. Qpuro nickli bu şahıs bu iğrenç ve rezalet yorumlarının ve Cumhurbaşkanımız hakkındaki hakarete varan söylemlerinin bedelini ödemeli.

her kelimesine katiliyorum ne kadar bazen surece isyan etsek de devletimizin yeni bir yapiya burundugunu unutmuyoruz dolayisiyla bir gunluk is 3 gunde halledilebiliyor. Kurumlara sinirleniyor, isyan ediyoruz ancak bu hic kimseye hakaret ya da kufru gerektirmiyor. Ustelik cumhurbaskanimiza hakaret bir suc iken.

alfisti

Öğrenci
YÖK'ten gelen yazı her şeyi değiştirdi hocam. Cumhurbaşkanlığınında bilgisi ve izni alınmıştır. Rektörlerin keyfi atamalarının önüne geçildi.

Şimdi, 60 gün içerisinde çıkacak olan norm kadro yönetmeliğini bekleyeceğiz.

Sonrasında ne olur kestirmek çok güç. Devletimiz kemer sıkma politikasına başlamak üzere. Yönetmelik çıkıp, bütün her şey belli olsa dahi alımlar durdurulabilir. Umudumuz 3 gün öncesine kadar %80 iken, şimdi %10 lardadır. Yeni yıl, yeni bütçe beklenebilir.

Pazartesi günü çoğu yerle görüşmem olacak ve bilgilere ulaşabilirsem sizide aydınlatacam ama tekrar ediyorum işler hiç iyi değil kimse ümitlenmesin boş yere.

Hocam bence el altından alımlar olmasın diye YÖK el attı olaya. Yani eskisi gibi herkesin görebileceği bir yerden ilanların yayınlanması konusu için yaptı bunu. "Alımlar durdurulabilir." demişsiniz de, bu kadrolar zaten maliyeden izin alınarak oluşturulmadı mı?

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Hocam bence el altından alımlar olmasın diye YÖK el attı olaya. Yani eskisi gibi herkesin görebileceği bir yerden ilanların yayınlanması konusu için yaptı bunu. "Alımlar durdurulabilir." demişsiniz de, bu kadrolar zaten maliyeden izin alınarak oluşturulmadı mı?

Devlet işlerinde dün dündür, bugün bugündür hocam. Dün verilen sözler ve kadrolar, bugün yaşanan olağanüstü gelişmeler neticesinde iptal edilebilir. 60 gün sonra alımlar başlasa dahi kabaca geçen yıllarda 10 alım oluyorsa, artık 1 e düşecektir. %70 oranında alımlar düşer ve azalır. Zira, kamuda ciddi bir israf söz konusu. Alımlar düşürülecektir. Bu da bizlerin şansızlığı ama aynı zamanda devletimiz için fedakarlığı olsun. :)

alfisti

Öğrenci
Hocam elbette devletimize feda olsun ama 3.000 komiser yardımcısı, 9000 Diyanet elemanı alınacağı açıklandı ki bunlar ilk aşamada aklıma gelenler. Daha birçok alım var. Tamam sorun var ama bizi etkileyecek düzeyde olduğunu düşünmüyorum ya da düşünmek istemiyorum :)

A

Akademia46

Guest
Sağolun hocam

Oğulhan hocam teşekkür ederiz . Hayırlı haberlerinizi bekliyoruz . Benim de bir görüşmem olacak pazartesi tarih netleşir. Bilgi veririm ...

erdal34

Araştırma Görevlisi
Burası devleti karalama yeri değil !
Boş konuşmayın!
YÖK bu hafta bir yazı ile üniversitelere yol gösterecektir .
Hemen umutsuzluk ,hemen laf sayma olayları bu ne yahu.
Yukarıda da dediğim gibi , bir sürü alım oluyor.Senede 4 bin akademisyen alımı çok değil.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Diyanet ve Emniyete yapılacak atamalarda durdurulabilir. Bunu şimdilik bilemeyiz. Umut ediyorum sizlerin dediği olur. Erdal hocam inşallah bu hafta bir yazı daha gelir yöktende kadrolar açılır.

Zira kararname Üniversitelere Özerklik için çıkarıldı, ama YÖK asıl baba benim dedi bir garip durum var ortada. Pazartesi net bilgilere ulaşabilirsem yazacam.

S

sorular9909

Guest
yurtdışı görevlendirmeler, 35.madde ve 39.madde görevlendirmeler de durmuş oluyor mu yoksa onlar devam ediyor mu?