YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

A

Asd123123

Guest
Arkadaşlar selamlar. Biraz önce önemli bir fakültenin dekanıyla görüştüm, kısaca hemen değineyim. Yönetmeliğin Kasım'da çıkacağını ve kadroların da 2018 bütçesinden çıkacağını söyledi. Belki bu bilgiyi önceden veren başka bir arkadaş vardır, tekrara düşmek istemiyorum. Uzun zamandır bu başlığı ben de takip ediyorum. Herkesin gönlüne göre olması dileğiyle.

NJNJ

Öğrenci
Araştırma görevlisi ilanlarında “x konuda deneyimli olmak” pek gördüğümüz bir ibare değildi son yıllarda. “X alanda lisans ve ilgili alanda yüksek lisans ya da doktora yapıyor olmak” diye çıkıyordu ilanlar çoğunlukla. YÖK araştırma görevlisi ilanlarını kişiye özel çıkmamaya olabildiğince gayret ediyordu. Umarım Çankaya Üniversitesi’nin ilanı münferittir. Bu şekilde çıkacak ilanlar hiç iyi olmayacak yoksa.

Ar-Gör

Öğrenci
Arkadaşlar mezun olduğum enstitü sayfasında yeni paylaşılan "Enstitümüz lisansüstü programlarına ait öğretim üyesi yeterliliklerinin YÖKSİS veritabanı üzerinden tespitinin yapılabilmesi için başlatılan çalışma..." diye devam eden bir yazıyla karşılaştım.. Buradan hareketle YÖK'ün NORM KADRO için isteğiği çalışma benim esntitümce tamamlanmış ve kamuoyuna duyurulmuş diyebiliriz herhalde!! Eğer diğer üniversiteler de tamamladıysa kısa zaman içerisinde yönetmeliğin ilan edilip hızlı bi şekilde ilana çıkılacağının emarelerini daha sık görmeye başlayacaz bence.. Ben müjdeyi 5 KASIM 2018'de alacağımızı öngörüyorum.. Hadi hayırlısı!!

S

Sclk

Guest
O doçenlik belgesi almış öğretim üyelerinin doçent kadrosu alımında sözlü mülakat yapılması ile ilgili bir çalışma. Araştırma-Öğretim görevliliğini kapsamıyor.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Az önce edindiğim bilgiye göre önemli bir toplantı var haftaya. Boş kalan bölümler ile ilgili radikal kararlar çıkabilir. #NormKadroYönetmeliği de şekillenecektir. Detayları az sonra
@krtkulturtv
de
[MENTION=62886]birc[/MENTION]akEbru
masaya yatıracağız.

Vahdet hocanın paylaşımı. Gerçekten şaka gibi! Yök te hergün önemli bir toplantı var zaten ne önemli bir bilgi böyle.

- - - Güncellendi - - -

İktidara yakın bir gazete olan yeni şafakta 20 eylül tarihli bir haber. O gün yönetmelikte sona gelindiği söylenmiş. Tam 1 ay oldu. Sana tekrar yazıklar olsun YÖK! Sizler nasıl profsunuz pes valla.

https://www.google.com.tr/amp/s/www...tamalarda-rektorlere-yetkiyi-devretti-3396827

Mutlu Ege

Öğrenci
Valla [MENTION=98574]ogulhankayabas[/MENTION] hocam ben Vahdet hocanın; "biraz önce yetkili biriyle görüştüm, eylülde Yökü meb e bağlanmış olarak görebiliriz" dediğini de hatirliyorum ama durum ortada.. :))

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Vahdet hocanın konuşmasını baştan sona dinledim. Sağolsun akademinin tüm sorunlarına değinmiş, emek verdiği aşikar ama yetmiyor!

- - - Güncellendi - - -

Siyasetçilerimizin ve bürokratların eğitime ve özellikle yükseköğretime gereken ciddiyeti, gereken hız da vermeleri gerekiyor! Bizler, sendikalarımız her koldan bastırmamıza rağmen, kaale alınmıyoruz! Şiddetle eleştiriyorum!!!

Bekleyiş

Öğrenci
Siyasetçilerimizin ve bürokratların eğitime ve özellikle yükseköğretime gereken ciddiyeti, gereken hız da vermeleri gerekiyor! Bizler, sendikalarımız her koldan bastırmamıza rağmen, kaale alınmıyoruz! Şiddetle eleştiriyorum!!!

Sizin bize ara sıra dediğiniz gibi sayın hocam; sabredeceğiz şu anda beklemekten başka bir yolumuz yok.

Şahsen ben ALES sınavlarının da 25 ekimden önce açıklanmasını (sınav takvimindeki açıklanma tarihi) önümüzdeki hafta gelişmelerin olacağına bağlıyorum.

- - - Güncellendi - - -

Bu akşam üniversitede akademisyen ve konulara hakim, YÖK ile dolaylı bağlantısı olan bir hocamızla karşılaştık, norm kadro, kadroların çıkmaması vb konularda sorular sordum, (sorulara boğdum desem yeridir) kendiside bizler gibi düşünüyor, yönetmeliğin içeriğinde alım kriterlerinde çok fazla değişiklik beklemediğini özellikle vurguladı. 12 kasıma sarkmaz dedi ama kesin bir bilgisi yok tabi ki.. sizlerle de paylaşmak istedim.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Sizin bize ara sıra dediğiniz gibi sayın hocam; sabredeceğiz şu anda beklemekten başka bir yolumuz yok.

Şahsen ben ALES sınavlarının da 25 ekimden önce açıklanmasını (sınav takvimindeki açıklanma tarihi) önümüzdeki hafta gelişmelerin olacağına bağlıyorum.

- - - Güncellendi - - -

Bu akşam üniversitede akademisyen ve konulara hakim, YÖK ile dolaylı bağlantısı olan bir hocamızla karşılaştık, norm kadro, kadroların çıkmaması vb konularda sorular sordum, (sorulara boğdum desem yeridir) kendiside bizler gibi düşünüyor, yönetmeliğin içeriğinde alım kriterlerinde çok fazla değişiklik beklemediğini özellikle vurguladı. 12 kasıma sarkmaz dedi ama kesin bir bilgisi yok tabi ki.. sizlerle de paylaşmak istedim.

Sabreceğiz tabiki, lakin hakkımızı da arayacağız, sesimizi de duyuracağız, talep edeceğiz! Bastırmaya devam, sosyal medya, CİMER, telefon, rektörlükler, mail neye gücümüz yetiyorsa.

Bu arada, Vahdet hoca diyor ki, özellikle 2006 da kurulan anadolu üniversitelerine yönelik öğretim ve araştırma görevlisi ilanları azalacak. Youtube da krt vahdet özkoçal diye aratın 17. Dakkadan sonrasını dinleyin.

tumua

Araştırma Görevlisi
Sabreceğiz tabiki, lakin hakkımızı da arayacağız, sesimizi de duyuracağız, talep edeceğiz! Bastırmaya devam, sosyal medya, CİMER, telefon, rektörlükler, mail neye gücümüz yetiyorsa.

Bu arada, Vahdet hoca diyor ki, özellikle 2006 da kurulan anadolu üniversitelerine yönelik öğretim ve araştırma görevlisi ilanları azalacak. Youtube da krt vahdet özkoçal diye aratın 17. Dakkadan sonrasını dinleyin.

Hocam Vahdet hoca haricinde herkes büyük üniversitelerin bu şekilde alımlarda azalma yaşayacağını söylüyor. Vahdet hoca muhtemelen burada eş dost aile doldurulan universitelerden bahsetmiş yoksa Anadolu Universiteleri'nin buyuk oranlarda etkileneceğini en azından kadro aşırılığından dolayı kadro sıkışıklığı yaşayan büyük üniversiteler kadar etkilenmeyeceğini düşünüyorum.

Bu arada ben zaten bugün beklemiyordum ancak bekleyenler için bilgi vereyim: resmi gazetede yönetmeliğe dair herhangi bir durum yok öğretim üyesi ilanları mevcut.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Hocam Vahdet hoca haricinde herkes büyük üniversitelerin bu şekilde alımlarda azalma yaşayacağını söylüyor. Vahdet hoca muhtemelen burada eş dost aile doldurulan universitelerden bahsetmiş yoksa Anadolu Universiteleri'nin buyuk oranlarda etkileneceğini en azından kadro aşırılığından dolayı kadro sıkışıklığı yaşayan büyük üniversiteler kadar etkilenmeyeceğini düşünüyorum.

Bu arada ben zaten bugün beklemiyordum ancak bekleyenler için bilgi vereyim: resmi gazetede yönetmeliğe dair herhangi bir durum yok öğretim üyesi ilanları mevcut.

Ben de aynı fikirdeyim hocam.

YÖNETMELİK, Haftaya %99 çıkacaktır.

K

karyadits

Guest
biz ne yaparsak yapalım ne kadar bastırırsak bastıralım. yök'ün belirlediği tarihten önce çıkmayacak. bu haftada çıkmayacak önemli toplantı filan gibi şeylerle umutlandırmayın bizi. kasımdan önce bir gelişme olmayacak......

Bekleyiş

Öğrenci

Evet hocam şimdi izledim bende yayını, bir çok konuya değinmiş saolsun inşallah gerekli yerlere ulaşır.. kadrolarla ilgili de aynı görüştez zaten hepimiz hocayla ihtiyacı olan yerlere alım yapılacak, ihtiyacı olmayan kadro açamayacak..
yönetmeliğin içeriğinden bahseder mi dedim ama sıra gelmedi ona..

Kasım ayında bazı rektör hocaların değişeceğinden de bahsetti, bakalım önümüzdeki günlerde neler yaşanacak?