ogulhankayabas
Kısıtlanmış Üyelik
Bence 60. günü bekleyelim. Böyle ha bugün ha yarın dedikçe insanın sinirleri iyice bozuluyor.
Aynı fikirdeyim hocam.
Bence 60. günü bekleyelim. Böyle ha bugün ha yarın dedikçe insanın sinirleri iyice bozuluyor.
en başından söylediğim gibi norm kadro hazırlamak çok ciddi bir şey. Çünkü bu yönetmeliğe göre çalışan binlerce insan norm kadro fazlası olacak, kadro arayan binlerce insan da kendisine akademide yer bulamayacak. çünkü norm kadronun amacı sınırlama getirmektir. şu anda bütün üniversiteleri göz önüne alıp ortalama değerleri karara bağlamaya çalışıyorlardır diye düşünüyorum. diyeceksiniz ki "neden bu kadar karamsar tablo çiziyorsun? neden kadrolar bu kadar kısıtlansın?" cevabı basit, norm kadronun amacı sınırlama getirmektir. dolayısıyla son günlerine kadar bu norm kadro yönetmeliğini düzenlemeye ve orta yolu bulmaya çalışacaklardır tahminim. tamam bir uzman hazırladı bu yönetmeliği ama, uygulamaya girmeden defalarca üzerinde tartışılacaktır en nihayetinde.
Arkadaşlar çok önce de yazmıştım. Norm kadro kısıtlama amacıyla getirildi deniyor fakat önceden de norm kadro vardı sadece Yokteydi üniversitelerde değil. Örneğin bizim okulda mühendislik fakultesi inşaat mühendisliği bölümüne bir araştırma görevlisi alınmak iştendi fakat Yök öğrenci sayınızla öğretim elemanı sayınız dengeli, onun yerken başka ihtiyacıniz olduğu bölüme araştırma görevlisi alın diyerek izin vermemişti.
Arkadaşlar norm kadro ile ilgili bazı soruların cevabı YÖK'ün yayınlamış olduğu ve Üniversitelerden kadro talep etmek için doldurulmasını istediği "Kadro Talep Formu" nda olabilir diye düşünüyorum. Linki: https://www.google.com.tr/url?sa=t&...FjAAegQIAhAB&usg=AOvVaw3K-_ml0bdtsBMiZPvsItoU
aynen norm kadroda olması gereken temel özellik burada net bir şekilde gözüküyor. öğrenci sayısı bu uygulamada en temele koyulan veri olarak karşımıza çıkıyor.
[MENTION=98574]ogulhankayabas[/MENTION] hocam, benim düşüncem herşey hazır aslında fakat su anki ekonomik durumdan dolayı ne kadar geciktirilirse o kadar iyi diye düşünüldüğünü, düşünüyorum. Belki de yaktığımız kadro kardır diye de düşünüyorlardir. Ya da yarınki Rahip davası, dövizin durumunu da bekliyorlar olabilir. (Saçmalıyor olabilirim kusura bakmayin)
[MENTION=98574]ogulhankayabas[/MENTION] hocam, benim düşüncem herşey hazır aslında fakat su anki ekonomik durumdan dolayı ne kadar geciktirilirse o kadar iyi diye düşünüldüğünü, düşünüyorum. Belki de yaktığımız kadro kardır diye de düşünüyorlardir. Ya da yarınki Rahip davası, dövizin durumunu da bekliyorlar olabilir. (Saçmalıyor olabilirim kusura bakmayin)
Araştırma Görevlisi, Öğretim Görevlisi demek değil midir. o nedenle formda yer alıyor sanki.
Değil hocam. Olur mu öyle şey. Yaşar hocam tecrübenizle bizi aydınlatsanız? Bu forumda neden araştırma görevlisi yer almıyor, ayrı bir statüye mi sahip acaba?
Hocam Ar.Gör. ile Öğr.Görevlisinin aynı olduğunu söyleyen bir akademisyen adayı varsa hiç çıkmasın o yönetmelik! Öğretim Görevlisi sadece ders verir akademik çalışma beklenmez o nedenle öğretim görevlisi sayısı öğrenci sayısına göre belirlenebilir bu gayet normaldir. Araştırma Görevlisi ise (yeni düzenleme ile doktorasını bitirmemişse) ders vermez onun görevi ünvanında gayet açık ve net zaten. Ders verme yükümlülüğü olmadıği için (bakamadım telefondan ama) ilgili formda yer almıyordur muhtemelen..