YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

selam5454

Öğrenci
abi norm kadro tüm düznlemeleriyle beraber yine 1 ayı bulur zaten.. 1 ay da normal bir süre abi komple sistem terle bir olmuyo ki.. belli bir kontenjan sistemi geliyor . yani bir üniversitenin öğrenci hoca adedi tek tuşla karşılarına çıkıyor neticede... o yüzden çıksın abi ..yani hızlıca çıkmasını isterken çıkınca da çok erken oldu demek değişik olur....

A

Akademik Bezgin

Guest
Norm morm, sistem adil ve adam gibi bir düzene otursun da, ideali akademi olan veya üst kadroları hak etmiş akademisyenler kriterlere hakim olup ona göre geleceklerine yön versin. Yeni sistemi belirlemeden eski sistemi kaldırıp tüm sistemi tıkamak, sonra da "sistemi kaliteye kavuşturuyoruz" kahramanlığı yapmak hevesi bu süreç... Çoğu üniv, başka ünivlerin kadroya çıkmasını ve onlardan ne yapacaklarını izlemek, yol haritasını görmek istiyor. Bu noktada hata yapmaktan imtina etmeleri de gayet doğal.. Bu dönemde hiçbir amir, "birşekilde" geldiği konumda, personel atama hususundan dolayı risk almak istemez..

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
abi norm kadro tüm düznlemeleriyle beraber yine 1 ayı bulur zaten.. 1 ay da normal bir süre abi komple sistem terle bir olmuyo ki.. belli bir kontenjan sistemi geliyor . yani bir üniversitenin öğrenci hoca adedi tek tuşla karşılarına çıkıyor neticede... o yüzden çıksın abi ..yani hızlıca çıkmasını isterken çıkınca da çok erken oldu demek değişik olur....

Yahu her üniversiteyi tek tek incelemek çok mantıksız! Örrnek veriyorum 200 öğrencili bir bölüme en fazla 3 arş., öğr. Gör ve en fazlada 5 öğrrtiyim üyesi olacak bitti gitti. Yüksek lisans ve doktorası varsa bölümün bu sayı 2 şer daha artacak der bitirir. Her üniyi ve her bölümü incelemek çok saçma.

A

Akdmk Frm thmn

Guest
Arkadaşlar benim düşüncem düzenleme ile alakalı; geçen yıl kaldırılan "uzman - okutman" kadroları bilindiği üzere (öğr. gör.) Kadrosuna alındı. MYO' larda (öğr. gör.) Kadro ilanlarına "dil" şartı eklenebilir. Y.L. yapmış olmak şartı eklendi yanlış hatırlamıyor isem. Çok köklü bir değişimin kısa sürede olacağını zannetmiyorum.

Bekleyiş

Öğrenci
Son 7 yıldır Bologna süreci diye bir süreç başlatıldı üniversitelerde, bütün bilgiler tek tek sisteme girildi hem önlisans, hem lisans, hem lisansüstü boyutunda, bölümün kuruluş tarihinden tutun, öğrenci sayılarına, öğretim üyesi sayıları, kıdeme göre sayıları, öğretim elemanlarının eserlerinden hatta atıf sayılarına kadar her şey sistemde mevcut, derslerin kredileri vs vs kaç öğrenci mezun ettiğine kadar.... üniversitede bizzat memur olarak çalışan kuzenim yaptı bunları çünkü gördüm şahit oldum ☺ Ve aslında istenen bütün bu bilgileri analiz etmek ve norm kadro çıkacaksa değerlendirmek her üniversite ve her bölüm için çok kolay..

İş ki sonuç bizler için olumlu olsun

DOKTORALI

Öğrenci
Yahu her üniversiteyi tek tek incelemek çok mantıksız! Örrnek veriyorum 200 öğrencili bir bölüme en fazla 3 arş., öğr. Gör ve en fazlada 5 öğrrtiyim üyesi olacak bitti gitti. Yüksek lisans ve doktorası varsa bölümün bu sayı 2 şer daha artacak der bitirir. Her üniyi ve her bölümü incelemek çok saçma.

bence her ünversiteyi falan inceleme olmuyacak hocam. zaten amaç kamuya personel alımını azalatmak. bu sebeple yok sana su kadar yok buna bu kadar falan değil. benim kanaatimce giriş kriterlerini ağırlaştıracaklar biraz ki öyle herkes giremesin diye. suan birikmiş acıkta olan cok akademisyen adayı var bunları bir şekilde elemesi gerekiyor. örnegin puan sistemi getirmesi yada meslek yüksek okullarına dil getirmesi gibi.

selam5454

Öğrenci
abi hazır norm kadro çıkıyor, çıksın işte ne güzel.. biz çok komplike bekledik ama belki de çok basit bir çalışmayı gerektirmiştir.... öyle ya da böyle 3 ayda netleşmeyen her şey netleşecek değil mi..netlikten bahsediyoz ya..olumlu veya olumsuz bi netlik olsun artık..

Ar-Gör

Öğrenci
Yahu Norm Kadro'nun kısa sürede çıktığını nereden çıkarıyorsunuz.. YÖK'ün kardo yayınlaması elinden alındığı an bir çalışma başlatmış olmalı YÖK ve duruma göre de şekillendirmiştir.. Yani Üniversitelere gönderdiği iki yazıdan da önce bu fikir vardı ve onun üzerinde çalışılıyordu.. Yoksa durup dururken hadi ben bi norm kadro olayı çıkarayım olayı olması mümkün değil.. Bakın savunmuyorum ama bu da köklü bir devlet kurumu ki burada işler böyle günlük reaksiyonlarla dönmüyor!!