YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Yönetmeliğin içeriği hakkında bilgi alabildiniz mi hocam?

Hiç kimse bir şey bilmiyor hocam çıkınca göreceğiz ama ben nitelikli, kapsamlı veya reform içerikli bir şey beklemiyorum. Amerikayı yeniden keşfedecekler gibi geliyor.

- - - Güncellendi - - -

Hocam zaten birkaç üniversite ilana çıksa gerisi gelir. Sorun ilk adımı kimler atacak!!

Eğer bu hafta ilana çıkılmazsa yeni yönetmelik bekleniyor demektir hocam başka açıklaması olamaz. İlan gönderenlerede izin verilmedi demek olur.

Osg-87

Öğrenci
Eğer bu hafta ilana çıkılmazsa yeni yönetmelik bekleniyor demektir hocam başka açıklaması olamaz. İlan gönderenlerede izin verilmedi demek olur.[/QUOTE]

Hocam benim konuştuğum hocalarında açıkçası yazıdan pek bir şey anlamadıkları, durumun karışık olduğu oldu. Ne yapacaklarını bilmiyor çoğu üniversite ya da korkuyor!

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Eğer bu hafta ilana çıkılmazsa yeni yönetmelik bekleniyor demektir hocam başka açıklaması olamaz. İlan gönderenlerede izin verilmedi demek olur.

Hocam benim konuştuğum hocalarında açıkçası yazıdan pek bir şey anlamadıkları, durumun karışık olduğu oldu. Ne yapacaklarını bilmiyor çoğu üniversite ya da korkuyor![/QUOTE]

Bu laflar oyalama taktiğinden başka bir şey olamaz! Bir rektör istese anında YÖK personel işleri başkanıyla ya da bir yök üyesiyle görüşür, bir saatte bilgi alır hocam. Demek ki sizin görüştüğünüz üninin kadro açma isteği ve derdi yok.

Osg-87

Öğrenci
Hocam benim konuştuğum hocalarında açıkçası yazıdan pek bir şey anlamadıkları, durumun karışık olduğu oldu. Ne yapacaklarını bilmiyor çoğu üniversite ya da korkuyor!

Bu laflar oyalama taktiğinden başka bir şey olamaz! Bir rektör istese anında YÖK personel işleri başkanıyla ya da bir yök üyesiyle görüşür, bir saatte bilgi alır hocam. Demek ki sizin görüştüğünüz üninin kadro açma isteği ve derdi yok.[/QUOTE]
Olabilir bu dediğim üniversiteler bilindik üniversiteler hocam

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Bu laflar oyalama taktiğinden başka bir şey olamaz! Bir rektör istese anında YÖK personel işleri başkanıyla ya da bir yök üyesiyle görüşür, bir saatte bilgi alır hocam. Demek ki sizin görüştüğünüz üninin kadro açma isteği ve derdi yok.
Olabilir bu dediğim üniversiteler bilindik üniversiteler hocam[/QUOTE]

Bilindik ve köklü ünilerse zaten baya akademisyenleri var onların hocam. Doğu illerinde ihtiyaç çok fazla. Benim sözüm değil, görüştüğümüz üni yetkililerinin sözü.

selam5454

Öğrenci
hocalarım... türkiye de taşın altına elini koyma meselesi pek azdır. çıkan kararda ana tema norm kadro olduğu için ve o çıkana kadar kadro açılma meselesi kararda dipnot mahiyetinde yer aldığı için akademik camia onu bence önemsemedi ve norm kadroya kilitlendi.. e bir de yeni sistemin bazı bilinmezlikleri buna eklenince tam manasıyla yeni kadro sistemi bekleniyor diye düşünüyorum..hee bu arada illaki ilana çıkılacak bence ama bu en fazla %10 oranında olacaktır diye düşünüyorum...BİZİM ŞUAN YAPACAĞIMIZ ŞEY ÖRGÜTLENİP BASKI UYGULAMAK EN AZINDAN ELLERİNİ KOLLARINI SALLAYA SALLAYA 60 GÜNÜ KULLANMASINLAR 40 GÜNDE BU İŞİ BİTİRSİNLER ZATEN 10 GÜN GEÇTİ... SİZCE NE YAPMALIYIZ GÜNDEME GETİRMEK İÇİN

wxyz_06

Öğrenci
Az önce bir arkadaşım ile görüştüm. Bugün bir üniversitesinin rektör yardımcısına araştırma görevlisi kadrolarını sormuş. Rektör yardımcısı da cevap olarak; "ilanların nerede yayınlanacağı ile ilgili karışıklık var, o netleşmeden ilanlar çıkmayacak" demiş

Y

yaslanlion

Guest
...

Arkadaslar bizim ülkemizde işgüzarlık almış başıni gidiyor maalesef. Burda yökün yazılari geldiginde kopan fırtınaları bir düşünün. Lakin üniversitede ilanlarla ilgilenen 1.derece sorumlu sekreter ne yazisi yaw mallamasina yatiyor.

DOKTORALI

Öğrenci
ilanların cıkması resmi gazetede 3 4 günü bulur dediler ama yökten 2. yazının gönderildigi kaç gün oldu. bence kimsenin resmi gazeteye kadro ilanı falan gönderdiği yok gibi. ben resmi gazete prosüdürünü bilmiyorum ama yayınla diye gönderilmiş bir ilanında 3-4 gün bekletilecegini hiç sanmıyorum. hadi hayırlısı...

erdal34

Araştırma Görevlisi
Hocam bence de öyle . Kimse göndermedi :/
kararname var ama yönetmelik bekleniyor çok ilginç.
Yanlıs hatırlamıyorsam,
13 Eylül'de izinler verildi denildi 14 Eylül'de özel de olsa hemen bir üni ilana çıkmıştı (öğretim görevlisi araştırma görevlisi)
Hatta " vay demek bir günde ilana çıkılabilecek" diye düşünmüştüm

DOKTORALI

Öğrenci
aynen hocam bir sürü üniversite eğitim öğretim yönetmeliğini yayınlamış resmi gazetede...demekki gönderince yayınlanıyor hemen...

tumua

Araştırma Görevlisi
Yani öyle bir olay ki öğretim üyesi almayıp o bölüme ucuz iş gücü diye öğretim görevlisi kadrosu açan özel üniversiteler dahi ilan vermiyorlar.

DOKTORALI

Öğrenci
merhaba arkadaşlar merak ettiğim bir durum var. şu hem üniversitelerden hem yökteki yetkililerden sürekli olarak bilgi aldığını söyleyen arkadaşlar. bu hazırlanacak olan belkide bitmiş ve akademik açılışta açıklanacak olan norm kadro yönetmeliğiyle ilgili en ufak bir bilgi alamadı mı? çünkü paylaşımlara bakıyorum şu rektörden sunu öğrendim şu yök yetkilisinden şunu öğrendim deniyor. tamam belki madde madde şunlar olacak denmez ama en azından şu yerlerde değişiklik yapılacak yada şunları etkileyecek değişilikler yapılacak diyebilir. yani o kadar seyi öğrenen bunların bilgisinide alabilir diye düşünüyorum. örneğin; sadece üniversitelerdeki hoca sayısınımı belirliyecek? ya da alım kriterlerini de etkiliyecek mi? yada başka birşey? yani vahdet hocanın bile kesin olarak söyleyemediği seyleri bile öğrendigini söyleyip buraya yazan arkadaşlar bu konu hakkında en ufak bir şey öğrenemedi mi?

selam5454

Öğrenci
bence ''norm kadroya kadar üniversitesiteler ilana çıkabilir'' ifadesi tam olarak msü içindi. diger ünivler yeni yönetmeliği bekliyor. öyle gözüküyor. msü nün acil ilana çıkılmasıniçin o ibare kondu belki de

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Tekrar merhaba. Öğretim elemanı ilanı gönderdi dediğim üninin personel daire başkanı ile görüştük. Bize dedi ki, biz ilanlarımızı CB Kararnamesine dayanarak gönderdik, bize 4, 5 güne resmi gazetede ilana çıkılır dendi, ama neden hala çıkmadı bilmiyoruz, belki ortak web sitesi bekleniyor olabilir dedi.

- - - Güncellendi - - -

Ayrıca, şuan üniversitelerin çoğunluğu yeni yönetmeliği beklemeyi tercih ediyor. bknz. Vahdet Özkoçak

Osg-87

Öğrenci
Tekrar merhaba. Öğretim elemanı ilanı gönderdi dediğim üninin personel daire başkanı ile görüştük. Bize dedi ki, biz ilanlarımızı CB Kararnamesine dayanarak gönderdik, bize 4, 5 güne resmi gazetede ilana çıkılır dendi, ama neden hala çıkmadı bilmiyoruz, belki ortak web sitesi bekleniyor olabilir dedi.

- - - Güncellendi - - -

Ayrıca, şuan üniversitelerin çoğunluğu yeni yönetmeliği beklemeyi tercih ediyor. bknz. Vahdet Özkoçak

Evet Oğulhan hocam Vahdet hocanın şimdi paylaşımını gördüm twitterdan ben de. Ancak sitem eder gibi bir twit. Neden ilana çıkmadıkları belirsiz. Garip bir durum. Sizin bahsettiğiniz üniversite ile ilgilide neden ilana çıkmadığına dair geri dönüş yapılmamış mı? Ya da arayıp öğrenmemişler mi?