YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

Ar-Gör

Öğrenci
Forum başlıklarında ilgili konu dışında mesaj yazmamaya özen gösteriniz. Ayrıca başlık içerisinde ne konuşulacağının inisiyatifi de konuyu açan kişiye ait değildir.

Ayrıca forum içerisinde tartışmaya neden olabilecek mesajlar yazmak da forum kurallarına aykırıdır. Bunları göz önüne alarak mesajlarınızı yazın lütfen.

Sayın başeditör Gamze hanım ben arkadaşların forumu parsellemesine vurgu yapmak istedim.. Kİ ONLARIN TEPKİ GÖSTERDİKLERİ KONU msü'ye başvuru ile ilgiliydi.. Takdir edersiniz ki bu da ilan ve atama ile ilgilikonulara dahildir.. Yazdığımı kladırmış olmanız hiç önemli değil ancak forumun sanki özel mülkmüş gibi kullanılmasına da müsade etmemenizi öneririm.. burada kimin ne yapacağına forum üyeleri değil siz yöneticiler müdahale etmeli.. Yoksa herkes idareci kesilip direktif verebilir.. böyle uyarı mahiyetinde sözlerin söylenmemesiyle doğru orantılı olarak tartışma da çıkmayacağını hepimizin bilmesi gerekir.. burada kimse ilkokul çocuğu değil ki birileri tarafından şunu yapmayın bunu etmeyin diye uyaralım.. anlayışınıza binaen bunları yazıyor iyi forumlar diliyorum..

kadirk

Öğrenci
Artık Pazartesi günü başladı hocalarım. Yeni hafta, yeni umutlar demek. Bu hafta içi her şey netleşecektir. Olumlu düşünelim. :)

ogulhan hocam hatırlarsam siz demiştiniz bazı üniversiteler kadroları resmi gazeteye gönderdi. Vahdet hoca da 3-4 gün sürebilir dedi cıkması. Resmi gazete prosedürü tam olarak nasıl oluyor bilen varmı?

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
ogulhan hocam hatırlarsam siz demiştiniz bazı üniversiteler kadroları resmi gazeteye gönderdi. Vahdet hoca da 3-4 gün sürebilir dedi cıkması. Resmi gazete prosedürü tam olarak nasıl oluyor bilen varmı?

Evet hocam gönderen üniversiteler var. İçeriğinin direk öğretim elemanı olduğu söylendi. Ama neden hala çıkmadı bilemiyorum. Takipteyiz.

onuronur

Öğrenci
Burada farklı bir konu var gibi. Yani üniversiteler gönderdi de Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor konusu bana pek makul gelmiyor. Çünkü Milli Savunma Üniversitesi 210 ilan verirken diğerlerinin hala vermemesi çekindiklerini gösteriyor. Benim bu duruma yorumum şu; madem norm kadro gelecek, elimizdekileri şimdiden harcamayalım diye düşünüyor olabilirler. Şahsen ben rektör olsam norm kadro yönetmeliği beklerdim. Belki norm kadroya göre fazlalık oluşacak bir bölüme neden şimdiden araştırma görevlisi, öğretim görevlisi ve öğretim üyesi alayım ki?

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Burada farklı bir konu var gibi. Yani üniversiteler gönderdi de Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor konusu bana pek makul gelmiyor. Çünkü Milli Savunma Üniversitesi 210 ilan verirken diğerlerinin hala vermemesi çekindiklerini gösteriyor. Benim bu duruma yorumum şu; madem norm kadro gelecek, elimizdekileri şimdiden harcamayalım diye düşünüyor olabilirler. Şahsen ben rektör olsam norm kadro yönetmeliği beklerdim. Belki norm kadroya göre fazlalık oluşacak bir bölüme neden şimdiden araştırma görevlisi, öğretim görevlisi ve öğretim üyesi alayım ki?

MSÜ'nün statüsü, diğer devlet üniversiteleriyle aynı değil. Kimsenin bir şeyden çekindiği veya korktuğu yok, neden olsun ki? Her şey yasalarımızda açık ve net. Bir üniversite şimdi kadroya çıkar, diğeri yönetmeliği bekler, bir başkası ise bu yıl hiç çıkmaz. Benim aldığım duyum ortak web sitesinin beklendiği yönünde, aynı zamanda da resmi gazetenin.

Osg-87

Öğrenci
Bu arada ALES geçerliliği konusunda bilgi alamayan merak eden kişiler var ise ALES geçerliliği konusunda YÖK iletişim merkezi resmi bir yazı yok 2017 öncesi 3 yıl sonrası 5 yıl YÖK şeklinde açıklama yaptı. 30 Eylül’e kadar geçmiş alesler kullanılabilircekmiş!! Bilginiz olsun.

erdal34

Araştırma Görevlisi
Bu arada ALES geçerliliği konusunda bilgi alamayan merak eden kişiler var ise ALES geçerliliği konusunda YÖK iletişim merkezi resmi bir yazı yok 2017 öncesi 3 yıl sonrası 5 yıl YÖK şeklinde açıklama yaptı. 30 Eylül’e kadar geçmiş alesler kullanılabilircekmiş!! Bilginiz olsun.

ALES 5 yıl diye en son Danıştay yazı göndermişti

mollose0

Öğrenci
Hocam az daha sabır lütfen. Daha yazı geleli bir hafta bile olmadı. Zaten yönetmeliğin de 1 ay içinde çıkacağı konuşuluyor. En kötü ihtimalle kasım, aralık ayında ilanlarj göreceğiz ki en kötüsü bu.

Hocam zaten en kötü ihtimâlle kasım-aralık dediğimiz vakit geçtiğimiz hafta gelişine heyecanlandığımız YÖK yazısının yahut ondan önceki kararnamenin hiçbir hükmü kalmıyor. Bir şekilde yeni yönetmeliği beklemiş, 60 günü doldurmuş, arada da umudumuzu korumak için küçük bahanelere sığınmış oluyoruz hepsi bu.

Merve

Baş Editör
Geçen hafta ben de bir rektöre bu konuyu sorma fırsatı buldum. Şunu söyledi: Yönetmelik çıkacak, onu bekliyoruz. Yetki bizde değil. Yönetmelikten sonra belli olacak. Hepsi bu. Başka bişey öğrenemedim ama bence de norm kadro yönetmeliği bekleniyor. Dilerim yanılırız.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Hocam zaten en kötü ihtimâlle kasım-aralık dediğimiz vakit geçtiğimiz hafta gelişine heyecanlandığımız YÖK yazısının yahut ondan önceki kararnamenin hiçbir hükmü kalmıyor. Bir şekilde yeni yönetmeliği beklemiş, 60 günü doldurmuş, arada da umudumuzu korumak için küçük bahanelere sığınmış oluyoruz hepsi bu.

Bu hafta eğer ilan görmezsek, yönetmeliğin beklenildiği kesindir hocam.

- - - Güncellendi - - -

Geçen hafta ben de bir rektöre bu konuyu sorma fırsatı buldum. Şunu söyledi: Yönetmelik çıkacak, onu bekliyoruz. Yetki bizde değil. Yönetmelikten sonra belli olacak. Hepsi bu. Başka bişey öğrenemedim ama bence de norm kadro yönetmeliği bekleniyor. Dilerim yanılırız.

Nasıl yetki onlarda olmaz gerçekten çok garip? Belliki yeni talimat gelmiş. Bir araştırmak lazım.

Osg-87

Öğrenci
Bence Twitter da bastıralim Hocam.
2018 sonuna kadar ALES puanları geçerli olsun
Ben twitter dan yazıyorum. Ancak 2-3 kişi ile olacak bir şey değil. Ales mağdurları olarak ek süreyi facebookta GEÇERLİLİK SÜRESİ İPTAL EDİLEN ALES MAĞDURLARI olarak grup var ve twitter da biz grup olarak kamuoyu oluşturup kazandık. Ancak sayıca fazlaydık.
Tekrardan bir şey yapılır mı bilemiyorum.

erdal34

Araştırma Görevlisi
Ben twitter dan yazıyorum. Ancak 2-3 kişi ile olacak bir şey değil. Ales mağdurları olarak ek süreyi facebookta GEÇERLİLİK SÜRESİ İPTAL EDİLEN ALES MAĞDURLARI olarak grup var ve twitter da biz grup olarak kamuoyu oluşturup kazandık. Ancak sayıca fazlaydık.
Tekrardan bir şey yapılır mı bilemiyorum.

Hocam o grupta paylaşmak bence çözüm olabilir .