YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
oğulhan hocam bizde yök devretti demedik zaten ama yök te devre dışı bırakılmadı dedik. yök gene yönetmelik vasıtasıyla üniversitelerin sınırlarını belirliyecek dedik. bide rektörlerin görevlerini falan belirlicek öyle bişeyde vardı. buna binayen yorumda bulunduk. ben vahdet hocayada sordum memurlar netteki editörlerden birinede. aynı zamanda okuldaki hocalarla da görüşüyorum. başka üniversiteleri falan bilemem. bu bilgilerle yorumda bulundum. sizde hemen hemen aynı seyleri söylemişssiniz. yani burada kalkıp bilgi kirliliği falan demeniz ayıp oluyor.

Bilgi kirliliği hepimiz için var. Çok farklı duyum ve bilgiler geliyor. Üniversiteler içinde öyle. Sizleri kastetmedim hocam. Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim.

- - - Güncellendi - - -

Gazetede sadece doğuş üniversitesi öğretim üyesi ilanı var 3 danecik.
Bugün de ekmek çıkmadı

Bekleyeceğiz hocam. Sabırla bekleyeceğiz. İnşallah hayırlısı olur. Olumlu ve güzel şeyler düşünelim.

- - - Güncellendi - - -

İnanıyorum ki bu hafta içi çok fazla gelişme yaşanacak. Umudumuzu koruyalım arkadaşlar. Bu hafta içi takipte kalalım.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Bende konyadan gideceğim hocam msü ye. sizin ki de mi işletme?

- - - Güncellendi - - -

bu mesajınızı yeni gördüm. başvurular maalesef elden kabul ediliyor sadece. ben arayıp teyit ettim. işletne için iki tane var. hangisine başvurmayı düşünüyorsunuz?

Sayın hocam özel sohbetinizi lütfen özel mesaj aracılığıyla yapın. Biz de o hataya düştük haklı olarak tepki gördük. İstirham ediyorum sizden. :)

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Değerli arkadaşlar Milli Savunma Üniversitesine başvuranlar başvurmak isteyenler bu konuda bilgi paylaşımı yapmak isteyenler forumda yeni konu açarak ya da özel mesaj aracılığı ile bu diyalogları yürütebilirsiniz sizden ricam lütfen bu başlık altında devam etmeyin. Başvurularınız da başarılar diliyorum. İyi pazarlar..

wxyz_06

Öğrenci
Değerli arkadaşlar Milli Savunma Üniversitesine başvuranlar başvurmak isteyenler bu konuda bilgi paylaşımı yapmak isteyenler forumda yeni konu açarak ya da özel mesaj aracılığı ile bu diyalogları yürütebilirsiniz sizden ricam lütfen bu başlık altında devam etmeyin. Başvurularınız da başarılar diliyorum. İyi pazarlar..

Yaşar hocama katılıyorum. Bu başlık dışındaki konuları lütfen başka ortamlarda konuşun.

Gamze

Administrator
Forum başlıklarında ilgili konu dışında mesaj yazmamaya özen gösteriniz. Ayrıca başlık içerisinde ne konuşulacağının inisiyatifi de konuyu açan kişiye ait değildir.

Ayrıca forum içerisinde tartışmaya neden olabilecek mesajlar yazmak da forum kurallarına aykırıdır. Bunları göz önüne alarak mesajlarınızı yazın lütfen.

tumua

Araştırma Görevlisi
Anladigim kadariyla universitlere bizim bilmedigimiz bizden gizlenen yonergeler vesair gitmemis. Oyle bir durum olsaydi ilk biz cikardik hocalar ilk haftadan isyanbayragini cektiler cogu bolumde ogretim gorevlisi eksik ve hocalarin bir kismi haftada 24 saat ders vermeye basladilar denildi. Bolumlerin bir kismi haziran temmuz gibi ilana cikilir ekim’e kadrolara yerlestirilir fikrine uyarak bazi ders girisimlerinde bulunmuslar. Ancak zaten kadro alimlarinin genelde Mart- Mayis ve Ekim- Aralik aylarinda yogun olarak ciktigi vurgulandi ve YOK Ekim’e yetistirecek yeni yonetmeligi uzatmayacak denildi. Cunku ikinci somestrda ayni krizin yasanmasi kesinlikle istenmiyormus

Aslinda durum cok acik yeni yonergeye dahi gerek yok birazkafa yormalari gerekmekte sadece ama sunu yap diyen olmayinca kimse sorumlulugu almak istemiyor. Insallah bu hafta guzelce ilanlar cikar da diger universitelere de referans olur yonergeyi beklemeden harekete gecerler

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Anladigim kadariyla universitlere bizim bilmedigimiz bizden gizlenen yonergeler vesair gitmemis. Oyle bir durum olsaydi ilk biz cikardik hocalar ilk haftadan isyanbayragini cektiler cogu bolumde ogretim gorevlisi eksik ve hocalarin bir kismi haftada 24 saat ders vermeye basladilar denildi. Bolumlerin bir kismi haziran temmuz gibi ilana cikilir ekim’e kadrolara yerlestirilir fikrine uyarak bazi ders girisimlerinde bulunmuslar. Ancak zaten kadro alimlarinin genelde Mart- Mayis ve Ekim- Aralik aylarinda yogun olarak ciktigi vurgulandi ve YOK Ekim’e yetistirecek yeni yonetmeligi uzatmayacak denildi. Cunku ikinci somestrda ayni krizin yasanmasi kesinlikle istenmiyormus

Aslinda durum cok acik yeni yonergeye dahi gerek yok birazkafa yormalari gerekmekte sadece ama sunu yap diyen olmayinca kimse sorumlulugu almak istemiyor. Insallah bu hafta guzelce ilanlar cikar da diger universitelere de referans olur yonergeyi beklemeden harekete gecerler

Henüz erken hocam. Az daha sabır.

erdal34

Araştırma Görevlisi
Haftaici bir hatta ikiye doğru resmi gazete çıkıyor.
Haftasonu oniki de hemen çıktı.
İstanbul Kent üni öğretim üyesi :/

tumua

Araştırma Görevlisi
Tabi ki sabrın sonu selamet elbette umudumuzu tüketmemeliyiz ama üniversitelerin büyük bir kısmı yönetmeliği beklemekte bu da bir gerçek. Elbette bu hafta ar. gör. ya da öğr.gör. ilanları da çıkacaktır ama bunu yapabilecek kapasiteye sahip personel daire başkanlıkları olan üniversiteler yapacaktır. Çoğu yönetmeliği bekliyor ve hatta olan biteni bizim kadar bile bilmiyorlar.Söyleyince de hadi ya biz de yökten ilan izni bekliyoruz filan diyorlar :/

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Hocam erken ya da sabır diye diye altmış günü dolduracağız herhâlde.

Keşke elimizden bir şey gelse hocam.

- - - Güncellendi - - -

Tabi ki sabrın sonu selamet elbette umudumuzu tüketmemeliyiz ama üniversitelerin büyük bir kısmı yönetmeliği beklemekte bu da bir gerçek. Elbette bu hafta ar. gör. ya da öğr.gör. ilanları da çıkacaktır ama bunu yapabilecek kapasiteye sahip personel daire başkanlıkları olan üniversiteler yapacaktır. Çoğu yönetmeliği bekliyor ve hatta olan biteni bizim kadar bile bilmiyorlar.Söyleyince de hadi ya biz de yökten ilan izni bekliyoruz filan diyorlar :/

Elden ne gelir hocam. Düşenin halinden düşen anlar. Tuzu kuru insanların umurunda bile değiliz.

DOKTORALI

Öğrenci
Arkadaşlar üniversite yönetimi sallar mı hocalar kaç saat derse girmiş ne yapmış öğrenci tam kapasite ile ders görüyormu? hadi umursayan rektörler var diyelim hangi üniversitedeki hocalar (istisnalar hariç) gitçek rektöre bu böyle olmuyor falan dicek... bırak rektörü dekanın bile karşısına cıkıp böyle olmaz diyebilen hoca sayısı bile az... bu sebeple ne bizi ne ders yükü artan hocaları nede öğrencileri düşünüpte yök ün ne düşündüğü önemli değil diyip kadro açacak cok fazla üniversite oludugunu sanmıyorum. inşallah yanılırım.