YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

qrace07

Öğrenci
Bence her üniversitenin kendi web sitesinde yayınlanacak ilanların büyük bir sistem açıklığına sebebiyet vereceğini biliyordur YÖK. Örneğin kişiye özel kadrolarda işe yarar bir sistem bu. İlana çıkmadan alımı yapar, alımdan sonra web sitesine geçmiş tarihli ilan metnini ekleyebilirsiniz, ilanı gören benim gibi diğer adaylarda "aaa ilan verilmiş ama gözden kaçırmışız" gibi söylemlerden başka bir şey yapayız. O nedenle; şimdilik beklemede kalmalıyız, net olmayan bir şey hakkında yorumlarda bulunup kendimizi yeniden strese sokmaya gerek yok diye düşünüyorum.

Nokia 5110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

Hilmi hoca

Kısıtlanmış Üyelik
Bence her üniversitenin kendi web sitesinde yayınlanacak ilanların büyük bir sistem açıklığına sebebiyet vereceğini biliyordur YÖK. Örneğin kişiye özel kadrolarda işe yarar bir sistem bu. İlana çıkmadan alımı yapar, alımdan sonra web sitesine geçmiş tarihli ilan metnini ekleyebilirsiniz, ilanı gören benim gibi diğer adaylarda "aaa ilan verilmiş ama gözden kaçırmışız" gibi söylemlerden başka bir şey yapayız. O nedenle; şimdilik beklemede kalmalıyız, net olmayan bir şey hakkında yorumlarda bulunup kendimizi yeniden strese sokmaya gerek yok diye düşünüyorum.

İlanlar her üniversitenin kendi sitesinde yayınlanmaz.
Muhtemelen Resmi Gazetenin web sitesinde yayınlanacak veya da Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi bunun için herkesin ilanları görebileceği bir sistem oluşturacak.

Merve

Baş Editör
İlana çıkmadan alım yapılamaz, o kadar da değil. Yöksisin yanı sıra devlet personel başkanlığı sitesinde de veriliyor, devam ederse eğer oradan da takip edilebilir yök'ün sitesi gibi kullanışlı değil elbette.

qrace07

Öğrenci
İlana çıkmadan alım yapılamaz, o kadar da değil. Yöksisin yanı sıra devlet personel başkanlığı sitesinde de veriliyor, devam ederse eğer oradan da takip edilebilir yök'ün sitesi gibi kullanışlı değil elbette.
Hocam bir ilana başvuru yapmayan adayları başvuru yapmış gibi gösterip, kadroya alıp ilgili bölümü açan bir vakıf üniversitesi biliyorum mesela. O nedenle, her şey olur düşüncesi hakim bende. Umarım her şey düzenli ve adil bir şekilde gerçekleşir. [emoji56]

tumua

Araştırma Görevlisi
Arkadaslar bilkent’in gecenlerde cikartmis oldugu ogr gor ilaninin Resmi Gazete’de olmasi artik burada yayinlanacagini da gostermez mi? Nihayetinde Bilkent bunu orada yayinlamadan oluruna kural kaidesine bakmis izin almistir? DPB de bir secenek

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
memurlar.net haberin içeriğini düzeltmiş sabah yazdıkları saçmalık yerine sabah benim de söylediğim gibi aşağıdaki ifadeyi kullanmış;

3- Öğretim elemanı kadrolarına atama işlemlerinin, 2 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde yer alan hükümler doğrultusunda yürütülmesi mümkündür.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Bu arada ilanlar yayınlanmaz gibi yorumlar olmuş arkadaşlar en kötü ihtimalle ilanlar aşağıdaki şartlara bağlı olmak zorundalar:

10 Nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 5. maddesi şu şekildedir:

"MADDE 5-
(1) Resmi Gazete'nin İlan Bölümünde; kamu kurum ve kuruluşları, bankalar, kamuya yararlı dernekler ve vergi muafiyeti tanınan vakıfların duyuru niteliğindeki metinleri yayımlanır.

(2) Kamu kurum ve kuruluşları, personel alımına ilişkin tüm ilanlarını (ihtiyacını okullara öğrenci almak suretiyle karşılayanlar dahil), Resmi Gazete ile Cumhurbaşkanınca belirlenen kurumun internet sitesi ve kendi internet sitelerinde duyurur"

Hilmi hoca

Kısıtlanmış Üyelik
Bu arada ilanlar yayınlanmaz gibi yorumlar olmuş arkadaşlar en kötü ihtimalle ilanlar aşağıdaki şartlara bağlı olmak zorundalar:

10 Nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 5. maddesi şu şekildedir:

"MADDE 5-
(1) Resmi Gazete'nin İlan Bölümünde; kamu kurum ve kuruluşları, bankalar, kamuya yararlı dernekler ve vergi muafiyeti tanınan vakıfların duyuru niteliğindeki metinleri yayımlanır.

(2) Kamu kurum ve kuruluşları, personel alımına ilişkin tüm ilanlarını (ihtiyacını okullara öğrenci almak suretiyle karşılayanlar dahil), Resmi Gazete ile Cumhurbaşkanınca belirlenen kurumun internet sitesi ve kendi internet sitelerinde duyurur"

Evet benim söylediğim gibi.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Lütfen herkes sakin olsun. Pozitif düşünün, hayata olumlu bakın ki her işiniz olumlu yürüsün. :) Birkaç devlet üniversitesi rektörlüğü, tüm fakültelerine akademik personel ihtiyaçlarınızı en geç cuma gününe kadar bizlere bildirin diye yazı göndermiş. İlanlar resmi gazetede de yer alacaktır rahat olun lütfen. Haftaya cumaya kadar 1001 ilan geliyor benden söylemesi. :) :)

Hilmi hoca

Kısıtlanmış Üyelik
Lütfen herkes sakin olsun. Pozitif düşünün, hayata olumlu bakın ki her işiniz olumlu yürüsün. :) Birkaç devlet üniversitesi rektörlüğü, tüm fakültelerine akademik personel ihtiyaçlarınızı en geç cuma gününe kadar bizlere bildirin diye yazı göndermiş. İlanlar resmi gazetede de yer alacaktır rahat olun lütfen. Haftaya cumaya kadar 1001 ilan geliyor benden söylemesi. :) :)

İnşallah bundan sonra Kimya Bölümlerine de kadrolar açılır ve Temel Bilim ülkemizde hak ettiği konuma ulaşır.
Temel Bilimler olmadan bilimde başarıya ulaşamayız. Temel Bilimi her anlamda güçlendirmek şart.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
:) DÜZENLEME... :)

27 Üniversite göndermiş bu cumaya kadar bizlere ihtiyacınız olan personel taleplerini gönderin yazısını fakülte, yüksekokul ve myo'larına göndermiştir.