YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Sabah yazmıştık zaten :) Vahdet Hoca da bizim gibi resmi gazetede Bilkent ilanını görünce paylaşmış.Acaba yarın da başka ilanlar görür müyüz?

Neden olmasın? :)

- - - Güncellendi - - -

Ama bu çıkarımı sadece Bilkent’in ilanına dayanarak yapmış gibi geliyor bana. Yöksiste bir tek bölüm için bile sayfalarca ilan aktif oluyorken, şimdi hepsinin resmi gazeteyi her gün meşgul etmesi pek mantıklı gelmiyor bana açıkçası.

Bu da mantıklı. Bekleyip görmek icab ediyor. İlanlar açılsında nerde açılırsa açılsın. :)

muge_

Öğrenci
Şu an Bilkent, Van 100. yıl, Hasan Kalyoncu ve İzmir Yüksek Teknik üniversitelerinin ilanları var. Umarım daha fazlası en kısa zamanda çıkar.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Bu düğümü yine YÖK çözecek arkadaşlar üniversiteler (devlet) YÖK kurulundan çıkacak kararı bekliyorlar. (Kişisel görüşüm değil yaptığım görüşmeye istinaden söylüyorum.)

Son düzenleme:

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Görüşmenizde süreçle ilgili ne dediler hocam?

YÖK ün vereceği karara / tavsiyeye artık adı her ne ise ona göre hareket edeceklermiş hocam çünkü YÖK'ten karar verilmeden ilana çıkılmaması yönünden bilgi gelmiş bunu aktaran bir Personel Daire Başkanı anladığım kadarıyla gelecek hafta çözülecek mesele.. umalım ki bu da uzamasın..

wxyz_06

Öğrenci
YÖK ün vereceği karara / tavsiyeye artık adı her ne ise ona göre hareket edeceklermiş hocam çünkü YÖK'ten karar verilmeden ilana çıkılmaması yönünden bilgi gelmiş bunu aktaran bir Personel Daire Başkanı anladığım kadarıyla gelecek hafta çözülecek mesele.. umalım ki bu da uzamasın..

Vahdet hocanın paylaştığı YÖK kararı sizi doğruluyor hocam. Çok fazla uzayacağını ben de sanmıyorum. 3 ay bekledik, 1-2 hafta daha bekleriz napalım. Yeterki kadrolar yayınlansın

erdal34

Araştırma Görevlisi
"Konunun açıklığa kavuşturulması gereken hususlar ..."
ilan nerde çıkacak , eskisi gibi kriterler devam mı ? Gibi sorularla bugün hem bizler hem uniler YÖKu arayınca , onlar da bunu yolladılar.Kisacasi azıcık daha bekleyin, diyorlar . Çünkü onlar da anlayamadı ne olduğunu.

parafiskalite

Yardımcı Editör
Vahdet hocanın LinkedIn hesabından alıntı;

“YÖK yazısına göre; 1: YLSY kapsamında yurda dönüp atanacaklar 2: Mahkeme kararları gereği atanacaklar 3: Hekimlerin ve Eczacıların zorunlu atamaları 4: Milletvekilliği gibi görevlerden sonra yeniden görevine atananlar Haricindeki atamalar YÖK tarafından Cumhurbaşkanlığı kararnamesine rağmen 2. Bir bilgilendirmeye kadar durdurulmuştur. Kısaca zorunlu atamalar dışındaki atamalar durmuştur. Umuyorum bu süreci 60 günü beklemeden ve kimseyi mağdur etmeden bitirir YÖK.”

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Sn. Cumhurbaşkanımızın söylemine kimse dikkat çekmemiş, ben çekeyim.

"Kamuya kesinlikle personel alınmayacak! Emekli olup, görevi bitenlerin yerine eleman alınacak."

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Bu ekonomik kriz her şeyi berbat etti. Bizim sürecimiz çok daha erken bitecekti, bitmedi. Şimdi çözüldü dedik, bu da olmadı. Hiç hayırlı haberler gelmiyor ne yazık ki! :(

htaysi

Öğrenci
Sn. Cumhurbaşkanımızın söylemine kimse dikkat çekmemiş, ben çekeyim.

"Kamuya kesinlikle personel alınmayacak! Emekli olup, görevi bitenlerin yerine eleman alınacak."

Akademik personel alınmayacak mı yani hocam?

Alınmayacak olsa bu kadar kararname, yönetmelik, düzenleme yapılır mıydı hocam :) moralleri bozmamak gerek :) Yök’ün kararını da çok olumsuz yorumlamıyorum. Sonuçta kararnamenin çıkmasıyla her üniversite ilan hazırlıklarına başladı. İlk defa resmi gazeteye öğr gör ilanı bile verildi. Yök de bu kaosu önleyip ortak bir usülde devam edilmesi için bizi bekleyin dedi bence. Devlet içi o kadar görüşmeden sonra Yök’ün koskoca kararnemeye kafasına göre karşı geleceğini düşünmüyorum pek.