YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
😄😄😄O açılış olsa da rahatlasam

Kesinlikle hocam olsa da bi rahatlasanız artık imkanım olsa gelin beraber gidelim Beştepe'ye Akademik Açılışa diyeceğim (:) şaka bir yana yarın bir görüşme imkanım olacak eğer bir bilgi edinirsem derhal paylaşacağım tabi YÖK benden önce davranıp bir sürpriz yaparak yoksisten ilanları yayınlamazsa :)

Ar-Gör

Öğrenci
Norm konusu 60 gün sonrasının konusu evet ama bu konuda bilgi lazım hepimize.. İkincisi kadroların nerede yayınlanacağı konusunu tartışmak anlamsız çünkü bizim elimizde olan bişey değil.. Nerede yayinlanirsa yayınlansın zaten başvuracak olan bu bitrikmislikle kadrolara başvurularını yapacak.. Neyse en gec haftaya Cuma Yoksis üzerinden yeni kadroları göreceğimizi düşünüyorum.. Şimdiden hayırlı olsun, hakeden kazansın :)

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Hükumete yakın bir yayın organı olan Yeni Akit sorulara cevap sayılabilecek bir haber yapmış:

Üniversitelerin özerkliği için Erdoğan'dan önemli adım!

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile üniversitelerin özerkliği ile ilgili önemli bir adım atıldı. 12 Eylül kalıntısı izin sistemi sonlandırılırken rektörlerin kadro işlemlerinin de objektif kriterlere bağlanmasının yolu açıldı.

Kadro ilanına üniversiteler artık YÖK'ten izin almadan çıkacak. Bugüne dek rektörler için YÖK'ten kadro almak zorlu bir süreçti. Kadro sayı olarak alındığında da istenildiği gibi kullanılıyordu. Yeni düzenleme ile rektörler kadro için izin almayacak ama kendisine tahsis edilmiş olan kadroları norm kadro yönetmeliğine uygun kullanacak.
Üniversitelerin özerkliği için önemli bir adım olarak değerlendirilen düzenleme ile rektörlerin keyfi kadro dağıtmasının da önüne geçilecek.

kaynak: https://www.yeniakit.com.tr/haber/universitelerin-ozerkligi-icin-erdogandan-onemli-adim-516612.html

Son düzenleme:

onuronur

Öğrenci
bu son resmi gazeteden yayınlanan kanunla ilgili olarak üniversiteler YÖK'e görüş yazısı almak için başvurdu. Böylece ne yapacaklarını, ne zaman yapacaklarını ve nasıl yapacaklarını öğrenmeye çalışıyorlar. Yanlış bir iş yapıp suç işlemek istemez hiçbir bürokrat. Dolayısıyla bizim bu YÖK'ten gelecek olan görüş yazısında ne söylendiğini öğrenmemiz lazım. Rektör, rektör yardımcısı, sekreter, personel daire başkanı ile iletişimde olan bu konuyu takip etsin ve bizi bilgilendirsin lütfen. Eğer YÖK tüm inivlere ayrı ayrı cevap vermek istemezse sitesinde veya diğer mecralarda bu konuya ilişkin genel bir yönetmelik yayınlayacaktır. Eğer böyle bir yönetmeliğe denk gelen lütfen buradan bilgilendirme yapsın. İyi günler dilerim arkadaşlar.

A

Akademikbezgin

Guest
Personel daire başkanına sordum, bilgimiz yok dedi, resmi gazetede yayınlandı dedim, bakarız dedi. Güzel ülkemin güzel rahatları...

R

ram

Guest
arş gör ilan

resmi gazetede böyle bir ilan göremedim kaldırılma gibi bi durumu da yok siz nerden baktınız acaba?

erdal34

Araştırma Görevlisi
resmi gazetede böyle bir ilan göremedim kaldırılma gibi bi durumu da yok siz nerden baktınız acaba?

Resmi gazete, çeşitli ilanlar
İhsan Doğramacı Bilkent ilani

- - - Güncellendi - - -

Personel daire başkanına sordum, bilgimiz yok dedi, resmi gazetede yayınlandı dedim, bakarız dedi. Güzel ülkemin güzel rahatları...

Her ayın 15 inde rahat rahat alıyor parasını.
Bir soru sorunca ısırıyorlar

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Resmi gazete, çeşitli ilanlar
İhsan Doğramacı Bilkent ilani

- - - Güncellendi - - -

Her ayın 15 inde rahat rahat alıyor parasını.
Bir soru sorunca ısırıyorlar

Hocam Ar.Gör. ilanı göremedim demiş arkadaş sanırım ki Ar.Gör. ilanı yok Öğretim Görevlisi ilanı var vakıf üniversiteleri rahat biraz daha sonuçta devlet kadrosu açmıyorlar

YÖK'ten üniversitelere bir yazı gelmemiş arkadaşlar. Pazartesiyi bekleyeceğiz.

Üniversitelere YÖK'ten herhangi bir yazı gelmesine gerek var mı ki? Üniversite rektörlükleri bölümlerden talep toplayıp ilana çıkabilirler şu durumda benim anladığım. Çıkacak ilanlar da hem okulun sitesinde hem de resmi gazetede yayınlandıktan sonra bir sorun teşkil etmeyecektir benim yorumuma göre.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Üniversitelere YÖK'ten herhangi bir yazı gelmesine gerek var mı ki? Üniversite rektörlükleri bölümlerden talep toplayıp ilana çıkabilirler şu durumda benim anladığım. Çıkacak ilanlar da hem okulun sitesinde hem de resmi gazetede yayınlandıktan sonra bir sorun teşkil etmeyecektir benim yorumuma göre.

Şuan tam olarak sürecin nasıl işleyeceği netlik kazanmamış. Bu yüzden YÖK'ten kesin bir bilgi almak istiyorlar. Pazartesi veya Salı kesin bir bilgi elde edeceklerini düşünüyorum.

mkaan2016

Öğrenci
YÖK'ten üniversitelere bir yazı gelmemiş arkadaşlar. Pazartesiyi bekleyeceğiz.

Bence de hemen olmasını bekleyemeyiz. Yetkili kurum YÖK olduğu için her üniversite YÖK'ten haber bekler bence.Hem bir yazı yazılması için önce ne yapacaklarına tam olarak karar vermeleri gerekir. Hadi yazdılar diyelim bir yazının yazılıp imzalanıp üniversitelere gönderilmesi bile en az bir günü bulur. Bence haftaya birşeyler tam olarak şekillenecek. Sonrasında ilana çıkarlar. Biraz daha sabır.

mollose0

Öğrenci
Dün ben de bir üniversitenin bölüm başkanı ile görüştüm. Kendilerini Resmî Gazete’deki ilgili maddeden haberdar eden ben oldum bu görüşme ile. Bu ve Oğulhan Bey’in bahsettiği şeyi birlikte düşündüğümde anlıyorum ki üniversitelerin bırakın süreçte nasıl hareket edeceklerini bilmeyi, sürecin kendisine dair bile net bir fikirlerinin olmadığı kanaatindeyim. Muhakkak önümüzdeki haftadan itibaren ilanlar gelmeye başlayacaktır zira bana kalırsa bu altmış günlük süreç üniversiteler için geçtiğimiz üç ay düşünüldüğünde amiyane tabir ile piyangovari; sonrası şimdilik onlar için de belirsiz gibi.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Nasıl ki 3 aydır sabrediyoruz, yine sabredeceğiz. Umut ediyorum ki sabrın sonu selamet olur, olması için pes etmeyeceğiz. Hak eden, hakkını muhakkak alır.