YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

DOKTORALI

Öğrenci
Dil şartı

ögretim görevlisi alım sistemi değişmeli, ki gidişat bu yöne doğru. Adam agrı üniv. Den mezun oluyor, beleş beleş dersleri geçiyor. Ortalama 4,00 sonra bu adam ales ten 70 alarak 1.sıraya yerleşiyor. Torpilide varsa, al sana ögretim görevlisi... Alanı ile ilgili bir kitap dahi okumamış ögretim görevlisi doldu heryer. Herkes kendine bir yerlerde kadro açtırıyor. Kimisi kadroyu dört gözle bekliyor. Sonrada başına gelen musibette ben nerde yanlış yaptım diyor.? ögretim görevlisi alımlarında okul notu payının düşürülmesi lazım bu kesin ve gerçek.

dil şartı gelirse azda olsa myo öğretim görevliliği için liyakar gelir.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Öğretim üyesi ihtiyacı kontenjanların yüzde kaçının dolu oluşuyla belirlenmez. Tam aksine kontenjan sayısı öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısıyla doğru orantılıdır. Bir bölümde öğretim üyesi sayısı arttıkça o bölümün kontenjanı da artar. İkinci kriter ise tercihtir. Bir bölüm hiç tercih edilmezse ertesi yıl o bölüme kontenjan verilmez.

Aslında aynı şeyi söylüyoruz. Öğrenci sayısı artarsa, bölüm sayısı artarsa, hoca ihtiyacıda artar. 2x2 4 değil mi? :)

A

Akademi321

Guest
Bu platform şaka ile gerçeği birbirinden ayıramayan paranoyaklar ve bu iq puanlarıyla üniversitede hoca olmak isteyen tiplerle dolmuş maalesef. Çok üzücü. Özellikle isim vermeyeyim ama ordan haber aldım burdan haber aldım diyen kendini bilmezleri ciddiye almamanızı diliyorum. İlanlar her sene kasım aralık ayında yoğunlaşır. Bu da demek oluyor ki aksi bir haber gelmedikçe en geç ekim ayında bu iş çözülür. Daha ötesi dedikodu, yalan dolandır. Yıllardır kadro kovalayan ve doktorasının son demlerinde olan bir kardeşiniz olarak bunu söyleyebilirim. Daha önce iki kez kadro dondurma olayı deneyimledim. Hepsinde bu duyumcu dipler ortalığı karıştırırdı. Adam yl öğrencisi fakat yılların yök çalışanı ya da içerde adamı olan prof. gibi konuşuyor. Ben yıllardır burayı takip ederim. Şu son on sayfa kadar hiç gülmemiştim:) Uzun lafın kısası kulaklarınızı tıkayın ve sabredin lütfen. Umarım hakediyorsanız gönlünüzdeki mesleği icra edersiniz. İyi forumlar.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Bu platform şaka ile gerçeği birbirinden ayıramayan paranoyaklar ve bu iq puanlarıyla üniversitede hoca olmak isteyen tiplerle dolmuş maalesef. Çok üzücü. Özellikle isim vermeyeyim ama ordan haber aldım burdan haber aldım diyen kendini bilmezleri ciddiye almamanızı diliyorum. İlanlar her sene kasım aralık ayında yoğunlaşır. Bu da demek oluyor ki aksi bir haber gelmedikçe en geç ekim ayında bu iş çözülür. Daha ötesi dedikodu, yalan dolandır. Yıllardır kadro kovalayan ve doktorasının son demlerinde olan bir kardeşiniz olarak bunu söyleyebilirim. Daha önce iki kez kadro dondurma olayı deneyimledim. Hepsinde bu duyumcu dipler ortalığı karıştırırdı. Adam yl öğrencisi fakat yılların yök çalışanı ya da içerde adamı olan prof. gibi konuşuyor. Ben yıllardır burayı takip ederim. Şu son on sayfa kadar hiç gülmemiştim:) Uzun lafın kısası kulaklarınızı tıkayın ve sabredin lütfen. Umarım hakediyorsanız gönlünüzdeki mesleği icra edersiniz. İyi forumlar.

Sen sen ol doktoralı ama niteliksiz kardeşim, hiç kimseyi yaşından ve konumundan dolayı küçümseme. Fatih, 20 yaşında İstanbul'u fethettiyse, yaşın, başın bir önemi yok. 60 yaşında olup, hiçbir tanıdığı, gücü, kariyeri olmayan insanlar var, 20 yaşında olup şuan mecliste milletvekili olanlar var. Sen mümkünse doktora felan bitirip hoca moca olma, şimdiden gurur kibir sarmış seni yazık. :) Ah ülkem ah, kimler doktora yapıyor ya. :D

NurşahTurhan

Öğrenci
Bir süredir forumu takip etmekteyim. Gördüğüm kadarıyla konuyla alakalı bazı arkadaşlar ellerinden geldikçe duyumlarını veya bilgilerini paylaşıp bir nebze de olsa fayda ve birliktelik sağlamak amacındalar. Lakin bu arkadaşların aksine durumu ve konuyu saptırıp amaçtan sapmak uğruna olur olmaz şeylere takılıp laf kalabalığı yapan kişiler de var. Yok bilgiyi nerden aldın, yok kim dedi, yok senin yaşın kaç, yok ben doktorayım sen Yl vs. Gerçekten amaç ya da bu forumu okuma nedeniniz bunları irdelemek mi ya?kusura bakmayın ama Hepimizin sıkıntısı sizin bu detaycı meraklarınızdan çok daha fazla. Sizin dışınızda bu forumu okuyup bir şeyler düşünmeye, yalnız olmadığını bilmeye ihtiyacı olan binlerce insan var yorum yapmayan. Lütfen egolarınızı ve ilginç meraklarınızı kendinize saklayınız...

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Vahdet hocanın yeni paylaşımları şunu gösteriyorki, Vahdet hocanında net bir bilgisi yok. Okuyun isterseniz ben öyle yorumladım arkadaşlar.

A

Akademikami

Guest
Arkadaşım neyin Fatih’inden fethinden bahsediyorsun sen. Ne diyorsunuz siz ya aylardır bekleyiş içindeyiz mağduriyetimiz var. Her geçen gün geriliyoruz üzülüyoruz hevesimiz arzumuz gidiyor.yazılı veya sözlü bir iki cümle açıklama bekliyoruz. Bir tane yetkili insan görmek istiyoruz karşımızda. Çok mu zor arkadaşım .tarih vermelerini inanın istemiyorum. Önünü görememek ve boş boş kahvede oturan emekliler gibi beklemek insanı yavaş yavaş öldürüyor.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Arkadaşım neyin Fatih’inden fethinden bahsediyorsun sen. Ne diyorsunuz siz ya aylardır bekleyiş içindeyiz mağduriyetimiz var. Her geçen gün geriliyoruz üzülüyoruz hevesimiz arzumuz gidiyor.yazılı veya sözlü bir iki cümle açıklama bekliyoruz. Bir tane yetkili insan görmek istiyoruz karşımızda. Çok mu zor arkadaşım .tarih vermelerini inanın istemiyorum. Önünü görememek ve boş boş kahvede oturan emekliler gibi beklemek insanı yavaş yavaş öldürüyor.

Yahu ben YÖK Başkanı mıyım? Milli Eğitim Bakanı mıyım? Cumhurbaşkanı mıyım? Bana neden kızıyorsun anlamadım ha :) Ben araştırıyorum, edindiğim bilgileri aktarıyorum. YÖK Başkanı bile ne olacağını bilmiyor ben napayım. :) CİMER'e yazın, boş durmayın. Yine çok güldüm ya hey Allahım.

- - - Güncellendi - - -

benim duyumlarım sağlamdır, okuyun.

racona ters yorum çıkmaz.

Sizin son zamanlarda psikolojik bir rahatsızlığınız oldu mu acaba? :) :)

Mutlu Ege

Öğrenci
Hepimizin şirazesi kaymış belli. Açıklama yapılmamasının nedenini anlamakta zorlanıyorum. Birleşip ses çıkarmazsak daha çok böyle kör kuyularda bekleriz.

A

Akademikami

Guest
Ben Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaştasın söylemlerini bırakın, bir tane yetkili kişi veya kurumdan bunca insanın içini rahatlatacak iki cümle açıklama bekliyoruz diyorum ben YÖK başkanı mıyım çok güldüm diyor. Allah akıl fikir versin ne diyim . Bir süre bu başlığı takip etmemeye karar verdim sinirlerimi bozuyor.

erdal34

Araştırma Görevlisi
O değil de , ales süresi bitecek.
Kadro açın başvuralım, okula
girmesek de olur.
En azından bir süre umutlaniriz.
Beklemek sinir hastası ediyor.
Sabır bir yere kadar.

A

Akademi321

Guest
Sözlerimi idrak etmekten aciz olup meseleyi başka yerlere çekenlere laf anlatamam, ancak Türkçe öğrenip yazdıklarımı yeniden okumalarını tavsiye edebilirim. Neyse, Vahdet Hoca'nın da ifade ettiği gibi hiçbir şey net değil şu anda. "Bu konuda artık duyum değil, geçen kararnameyi göreceğiz" diyor kendisi de. Buradaki liyakat sahibi, emek veren, sabreden kardeşlerimin gönüllerine su serpmek için, son kez, tekrarlıyorum. Yıllardır bu işleri takip eden ve kadroların dondurulması olaylarını deneyimleyen biri olarak şunu rica ediyorum: Lütfen duyumlarla kendinizi harap etmeyiniz. 2018 kadrolarının ocak ayına kadar eritilmesi gerektiğini hesaba katarsak, ilan öncesi ve sonrası süreçle beraber, en geç ekime kadar serbest bırakılır kadrolar. Buna göre bekleyiniz ve gönlünüzü ferah tutunuz lütfen. Bu son mesajımdı. Sağlıcakla kalınız.

wxyz_06

Öğrenci
Arkadaşlar her yıl Eylül ayının sonu ya da Ekim ayının ortalarında Cumhurbaşkanımızın katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde "Akademik Yıl Açılış Töreni" yapılıyor. Kadro konusundaki açıklama yapılması için o tören bekleniyor olabilir mi?

erdal34

Araştırma Görevlisi
Arkadaşlar her yıl Eylül ayının sonu ya da Ekim ayının ortalarında Cumhurbaşkanımızın katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde "Akademik Yıl Açılış Töreni" yapılıyor. Kadro konusundaki açıklama yapılması için o tören bekleniyor olabilir mi?

Hocam mantıklı geldi.Hemen baktım,tarihler evet dediğiniz gibi.Mesela geçen sene üniversite sınavında değişiklik vs.diye son dakika açıklaması da olmuş Sn.Cumhurbaskanimizin.
Bu sene de , yeni açılan üniversiteleri, olacak olan yenilikleri ve bizleri o açılışta konuşabilir.

tumua

Araştırma Görevlisi
soru: twitter biosunda 50 tane sendika ve dernek baskani oldugunu yazan degeri Vahdet hocam bu sendika ve derneklerde ne is yapar anlamadim. Sesimizi duyuralim diyoruz bu yol bireysel olarak cimer’e mail atmaktan ziyade bizleri birlestirme gucu olan bir dernek altinda yapilirsa daha etkili olmaz miydi?

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
soru: twitter biosunda 50 tane sendika ve dernek baskani oldugunu yazan degeri Vahdet hocam bu sendika ve derneklerde ne is yapar anlamadim. Sesimizi duyuralim diyoruz bu yol bireysel olarak cimer’e mail atmaktan ziyade bizleri birlestirme gucu olan bir dernek altinda yapilirsa daha etkili olmaz miydi?

İki ihtimal var birincisi ya YÖK'ten yahut Cumhurbaşkanlığı'ndan hatta onları da geçtim kendi üniversitesinin personel dairesi veya rektörlüğünden bilgi alamayacak kadar etkisiz yada ki bu daha vahim bu saydığım kurum ve makamların hiçbirisi bizim gibi hiçbirşey bilmiyor. Çözebilmiş değilim bu konuda atmış olduğu son twitle artık duyum veya fikir paylaşmayacağını CB Kararnamesi çıktığında öğrenileceğini söylemiş. Halbuki dediğiniz gibi etkin bir biçimde bu konunun takipçisi olması gerekiyordu hem kendisi hem de dernekler..

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Sadece vahdet hocaya değil, Eğitim Bir Sen'e de tepki göstermek gerekiyor. Onlar ne iş yapıyor anlamış değilim?

- - - Güncellendi - - -

İki ihtimal var birincisi ya YÖK'ten yahut Cumhurbaşkanlığı'ndan hatta onları da geçtim kendi üniversitesinin personel dairesi veya rektörlüğünden bilgi alamayacak kadar etkisiz yada ki bu daha vahim bu saydığım kurum ve makamların hiçbirisi bizim gibi hiçbirşey bilmiyor. Çözebilmiş değilim bu konuda atmış olduğu son twitle artık duyum veya fikir paylaşmayacağını CB Kararnamesi çıktığında öğrenileceğini söylemiş. Halbuki dediğiniz gibi etkin bir biçimde bu konunun takipçisi olması gerekiyordu hem kendisi hem de dernekler..

Benim aldığım bilgiyw göre, rektörlerde bu işten bihaber arkadaşlar. Onlarda muhattap bulamıyor, cevap alamıyorlar. Yök'teki en etkin birkaç kişi hariç ne olacak, ne bitecek tam anlamıyla bilen yok ortalık sadece dedikodularla dolu. Yökten öğrendiğim ilk bilgi insan kaynakları ofisine geçeceğiydi, sonra eğitim öğretim politikaları kurulu öne çıktı, en sonda yeniden yöke yakın gibi görünüyor. Alımlar aynı şekilde olacak denildi. Eylül ayında ise serbest bırakılacak denildi. Ama değişiklik oldu mu, başka şeyler olur mu şuan bilemiyoruz. Bu Eylül ayı, akademik açılış çok önemli bir bunları görelim. Ayrıca unutmayın seçim var, kismeyi mağdur etmek istemezler.

- - - Güncellendi - - -

SON OLARAK, SAKIN CİMER DEYİP BOŞ GEÇMEYİN.!!!
CİMER'e yazılan her şey çok önemlidir ve kıymet görür. İlgili makamlar baskımızı görsünler. Seçim arefesinde her şey çözülür unutmayın. Bastırın, tüm tanıdıklarınıza yazdırın. YÖK'ü arayın. Boş durmak yok.

htaysi

Öğrenci
Kullanmak isteyen olursa ben Cimer’e her gün bu tarzda şikayetlerde bulunuyorum, çevremdekilere de yollaytırıyorum aynı şekilde.

Hedefi akademisyen olmak olan bizler yaklaşık 3 aydır öğretim elemanı atamaları için ilan çıkmasını bekliyoruz. Ve ne zamana kadar bekleyeceğimizi bilmemek de her geçen gün bizleri strese sokmakta ve tedirgin etmektedir. Henüz yeni sistem oturtulmadan öğretim elemanı atama yetkilerinin YÖK’ten alınmasına ve bu sürecin bir belirsizliğe doğru sürüklenmesine de anlam verememekteyiz. Hal böyleyken hiçbir yetkili kurumdan ufak bir açıklama bile gelmemesi ise cabası. Sizlerden ricamız ülkemizin gelişimine akademik olarak katkıda bulunmak isteyen bizleri daha fazla mağdur etmemeniz ve bizleri az da olsa aydınlatıcı bir açıklama yapmanızdır. Zira okulların başlamasına çok kısa bir süre kalmışken, ve kadroyu kazandıktan sonra işe girmek için en az 2 aylık bir soruşturma süreci söz konusuyken, kurulacak olan yeni sistem için çalışmaların hızlanması ve atama yetkisine sahip olacak kurumun belirlenmesi gerekmektedir. Sizlerden tek isteğimiz bir an evvel öğretim elemanı kadro ilanlarını serbest bırakacak kararnamenin çıkarılması, atama ile sorumlu olacak kurumun belirlenmesi ve öğretim elemanı olmak için bekleyen on binlerce öğrencinin mağdur edilmemesidir. Bu isteklerimiz hemen gerçekleştirilemeyecek olsa bile, süreçle ilgili belirsizlikleri ve dedikoduları ortadan kaldıracak tek bir açıklama bile bizlerin rahatlamasını sağlayacaktır. Bu konuda sizlere desteğimiz ve güvenimiz sonsuzdur.