YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Hocam paranoyak olduk iyice :((( şu ilanlar yayınlansa da kurtulsak

- - - Güncellendi - - -

Oğulhan hocam, kadrolar ile ilgili bizim bilmediğimiz birçok bilgiye vakıfsınız. Rahatlığınız da bu yüzden olsa gerek :) keşke sizin gibi rahat olabilsek :(

Estağfirullah herhangi bir şeye vakıf felan değilim ben. Bunlar herkesin malumu zaten. Bayramdan sonrayı bekleyin, yaşayın ve görün.

wxyz_06

Öğrenci
Estağfirullah herhangi bir şeye vakıf felan değilim ben. Bunlar herkesin malumu zaten. Bayramdan sonrayı bekleyin, yaşayın ve görün.

Hocam beklemekten başka çaremiz var mı? Mecburen bekleyeceğiz :(

Ayrıca herkes farklı bişey söylediği için kafalar çok karıştı :( tedirginlikler bu yüzden.

Rica etsem, Kadrolar ile ilgili Son durumun ne olduğunu, önümüzdeki günlerde kadrolara nasıl atama yapılacağı ve ilanların ne şekilde yayınlanacağı hakkındaki bilgileri toparlayabilir misiniz acaba?

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Hocam beklemekten başka çaremiz var mı? Mecburen bekleyeceğiz :(

Ayrıca herkes farklı bişey söylediği için kafalar çok karıştı :( tedirginlikler bu yüzden.

Rica etsem, Kadrolar ile ilgili Son durumun ne olduğunu, önümüzdeki günlerde kadrolara nasıl atama yapılacağı ve ilanların ne şekilde yayınlanacağı hakkındaki bilgileri toparlayabilir misiniz acaba?

Bu sorularla ilgili cevabımı kendimce yazdım zaten. Önceki yorumlarımı oku. Lakin benim yazdıklarım resmi açıklama değil, benim duyumlarımın ve araştırmalarımın sonucunda çıkardığım yorumumdur.

A

Akademik Tt

Guest
Arkadaşlar acayip acayip sorular soruyorsunuz artık baydı. Hoca gayet açık bir şekilde yazmış bekleyelim bakalım. Daha aynı seyleri niye soruyorsunuz . Gerçekten paranoyak olmuşuz.

wxyz_06

Öğrenci
Arkadaşlar, İnşallah Oğulhan hocamın dediği olur ve önümüzdeki günlerde kadrolar ilan edilir, bizler de bu paranoyadan kurtuluruz.

Helena

Kısıtlanmış Üyelik
Arkadaşlar, kimse kusura bakmasın ama Oğulhan Bey cevap verdiğine vereceğine bin pişman olmuştur. Yazılanları takip ediyorum ve hala aynı soruları sormaya devam edenler de takip ediyor. Şahsi fikrim, bu kadar net bir şeyler söyleyen biri varken hala aynı soruları soran ve sormasa da hala dibini kazımaya çalışan insanlar akademisyen olmasın bence. Normal ve gayet net bir şeyi anlayamamışken üniversitelerde ders vermeye çalışmak çok da doğru olmaz zannımca. Ben bile takip ederken yoruldum aynı sorulardan, sadece iyilik olsun diye bir şeyler yazan kişi nasıl pişman olmuştur tahmin edemiyorum.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Arkadaşlar, kimse kusura bakmasın ama Oğulhan Bey cevap verdiğine vereceğine bin pişman olmuştur. Yazılanları takip ediyorum ve hala aynı soruları sormaya devam edenler de takip ediyor. Şahsi fikrim, bu kadar net bir şeyler söyleyen biri varken hala aynı soruları soran ve sormasa da hala dibini kazımaya çalışan insanlar akademisyen olmasın bence. Normal ve gayet net bir şeyi anlayamamışken üniversitelerde ders vermeye çalışmak çok da doğru olmaz zannımca. Ben bile takip ederken yoruldum aynı sorulardan, sadece iyilik olsun diye bir şeyler yazan kişi nasıl pişman olmuştur tahmin edemiyorum.

Hay Allah sizden razı olsun hocam. :) Herkesin bir hayali var, umudu var ve bundan dolayı da çok istekli ve arzulular. Fakat, bu işlerin sırrı, sabırdır.

mfgokdag

Öğrenci
Sadece şunu bilmenizi istiyorum, 2018 merkezi bütçesinden üniversitelere ayrılan 4000 kişilik kadro, en geç Aralık 2018 tarihine kadar tüketilecektir. Eylül ayında ilanlara izin verileceği söyleniyor. Eylül olmaz, Ekim olur, Ekim olmaz, Kasım olur, ama muhakkak olur. Rahat olun, sabırlı olun. :) :)

Hocam böyle bir varsayımda bulunmuşsunuz ancak şunu belirtmekde fayda var. Birçok kurum şu kadar alım yapıcaz şu kadar kadro iznimiz var diye belirtir ama bunların genellikle hepsi gerçekleşmez( sağlık, emniyet ve öğretmenler hariç). Ayrıca artan dolar kurunun etkisini henüz hissetmedik, bunun etkisi önümüzdeki aylarda hissedilecek ve maliye bakanı da zannımca bunları düşünerek "kamuda tasarruf" ifadesini kullandı ve kurumlara belirttik dedi. Bundan kuşkusuz kadro sayıları etkilenecek kısacası 4000 kadronun tamamlanacağını beklemek çok gerçekçi değil umarım yanılırım.

parafiskalite

Yardımcı Editör
Hocam böyle bir varsayımda bulunmuşsunuz ancak şunu belirtmekde fayda var. Birçok kurum şu kadar alım yapıcaz şu kadar kadro iznimiz var diye belirtir ama bunların genellikle hepsi gerçekleşmez( sağlık, emniyet ve öğretmenler hariç). Ayrıca artan dolar kurunun etkisini henüz hissetmedik, bunun etkisi önümüzdeki aylarda hissedilecek ve maliye bakanı da zannımca bunları düşünerek "kamuda tasarruf" ifadesini kullandı ve kurumlara belirttik dedi. Bundan kuşkusuz kadro sayıları etkilenecek kısacası 4000 kadronun tamamlanacağını beklemek çok gerçekçi değil umarım yanılırım.

Evet, mesela meb’e %18 kemer sıktırdılar. Okul onarımları, yurtlar, burslar vs hepsınde kesıntıye gıdıldı.

tumua

Araştırma Görevlisi
Değerli hocalarım, bekleyiş tekrardan başladı bizler için inşallah en kısa sürede beklediğimizi, umduğumuzu alırız. Ancak şunu söylemeden geçemeyeceğim. Burada olasılıklar üzerinden çok kesin yargılara varılıyor ve bu da gereksiz bir umut ticaretine dönüşmüş durumda. Burayı eskiden olduğu gibi her gün aralıksız takip etmeme rağmen son 10 gündür herhangi bir yorumda bulunmak istemedim çünkü bu durumdan biraz rahatsız olmadım desem yalan söylemiş olurum. Kimseye yanlış bir şey demiyorum, yargılamıyorum ve bir polemiğe sürüklenmek istemiyorum ama olasılıklar üzerinden bu kadar kesin konuşmak beni bu yorumu yazmaya itti. İnşallah en kısa zamanda hepimizin beklediği gerçekleşir sevgiler

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Bugünkü resmi gazetede öğretim üyesi ilanları yer aldı. İnşallah öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi ilanlarıda tez zamanda başlayacaktır.