Yeni karar! Acil! Bu ne demek?

A

Akademik Forum

Guest
http://www.akademikadro.net/uzatmal...gorevlisi-kadrosuna-basvuramayacak-24778.html

Bu ne demek arkadaşlar?
Ben uzatmalıyım, 2014 şubat girişliyim yükseklisansa. Geçtiğimiz aralık ayında 50/d li araştırma görevliliği kazandım. Şuan halen güvenlik soruşturması sürecindeyim. Çalışamayacak mıyım? :( anlamıyorummm yardım edinnn

Dikkat ettiysen "ilan edilen kadrolara başvuramaması" deniliyor. Sen başvurmuş ve kazanmışsın zaten. Başvuracaklar düşünsün :) sen neden panik oldun ki
 

Bazinga

Öğrenci
Beni etkilemiyor mu? Ama 3 yılı doldurdum. 7.dönemimdeyim. okuyorum okuyorum algılayamıyorum çok panik oldum

Hocam 2014 girişliyseniz, sizi neden etkilesin.

- - - Güncellendi - - -

Hocam ben 2013 girişliyim, ben 3 aydır boşuna mı güvenlik soruşturması bekliyorum o zaman :(

Yazılanlara göre yorum yapabilirim hocam, bir bilgim yok. Yazıda da "başvuramayacakları" ifadesi var, sanıyorum ki sizi de etkilemeyecek.

Net bilgisi olan varsa paylaşsın.
 

pepsiadam

Öğrenci
YÖK yazısının yorumunda koyu ve altı çizili şekilde "1. madde için 2013 ve öncesi girişli lisansüstü öğrencilerin 50/d ve 33/a maddesi uyarınca ilan edilen araştırma görevlisi kadrolara başvuramayacağı anlaşılmaktadır." denmiş fakat 2014 Şubat'ta Lisansüstü eğitime başlayan bir öğrenci 2017 Mart'ta 7. dönemi içinde olduğu için 2013 ve öncesi olmamasına rağmen aşağıdaki karara göre başvuru yapamıyor.

Gelelim maddelere:

1- Yükseköğretim Kurulu almış olduğu kararda 06.02.2013 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliğinde tanımlanan azami öğrenim dolduran ancak 2016-2017 eğitim öğretim güz yarıyılından itibaren azami süreleri tekrar başlatılan öğrencilerin 2547 sayılı Kanun’un 50/d veya 33/a maddesi uyarınca ilan edilen araştırma görevlisi kadrolarına başvuramayacağına,

İlgili Yönetmelik Madde 7 der ki; Tezli yüksek lisans programının süresi bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın dört yarıyıl olup, program en çok altı yarıyılda tamamlanır.

Biz şu an 2016-2017 Bahar yarıyılındayız. Geriye dönük 6 yarıyıl gittiğimizde 2014-2015 Güz yarıyılı (Eylül 2014) öncesinde kayıt yaptıran öğrenciler "yüksek lisans yapıyor olmak" şartıyla ilan edilen kadrolara başvuramayacak.

2- 20 Nisan 2016 tarihinden itibaren 2017 Güz dönemine kadar geçen sürede azami öğrenim sürelerin dolması nedeniyle kadro ile ilişkileri kesilen araştırma görevlilerin 2016-2017 güz döneminde azami öğrenim sürelerinin yeniden başlaması nedeniyle 2547 sayılı kanunun 50 d ve 33/a maddesi uyarınca ilan edilen araştırma görevlisi kadrolarına başvuramayacaklarına,

Diyelim ki bu kişi bir araştırma görevlisi ve 20 Nisan'dan sonra öğrenim süresi dolduğu için kadroyla ilişiği kesildi. 1. maddedeki kural bu kişiyi de etkileyecek ve yeniden başlatılan öğrencilik hakkıyla "yüksek lisans yapıyor olmak" şartıyla ilan edilen kadrolara başvuramayacak.

3- Halen 2547 sayılı kanunun 50/d ve ÖYP kapsamında araştırma görevlisi kadrolarında bulunan ancak azami öğrenim süresini dolduran veya dolduracak olan araştırma görevlilerin kadro ile ilişiklerin kesilmesi gerektiği ancak öğrencilik sürelerin 2016-2017 Güz dönemi itibarıyla yeniden başlaması nedeniyle öğrencilik statülerin devam etmesi gerektiği Yükseköğretim Kurulunca kararlaştırılmıştır.

Azami öğrenim süresini dolduran araştırma görevlilerinin kadroları ile ilişikleri kesilecek, fakat öğrencilik hakları devam edecek. Öğrencilik hakkı devam etmesine rağmen geriye dönüp bakıldığında söz konusu hakkın 2014 Güz öncesinde elde edildiği görüldüğünde 2. madde gerekçe gösterilerek kadro başvuruları reddedilecek.
 

Efsun.

Öğrenci
Pepsiadam, 2014 güz diyorsun. Ben 2014 bahar girişliyim. Güvenlik soruşturması bekliyorum 3 aydır. Nolacak yani şimdi.
 

Dogukan89

Öğrenci
Yani bu durumdaki yüksek lisans öğrencisi öncelikle bitirip doktoraya başlaması gerekir ki kadrolara başvuru yapabilsin doğru mudur ?

Heyya heyya heyya
 
A

Akademik Forum

Guest
[MENTION=3]Nazmi[/MENTION] hocam biz güvenlik soruşturması bekleyenler ne olacak başvuru aşamasını geçtik sonuçta lakin kafa karıştırıcı bir durum bu konuda net bir bilgisi olan yok mu
 

pepsiadam

Öğrenci
Pepsiadam, 2014 güz diyorsun. Ben 2014 bahar girişliyim. Güvenlik soruşturması bekliyorum 3 aydır. Nolacak yani şimdi.

Ben demiyorum, YÖK'ün yönetmeliğine göre o tarih çıkıyor. 2014 Bahar girişi (Şubat 2014?) yapan öğrenci şu anda 7. yarıyılında. Herkes için öğrencilik hakkı 2016 Güz'de başlamış gibi sıfırlandı fakat YÖK'ün yeni kararına göre akademik hak 50d ve ÖYP araştırma görevlilerinin elinden alınacak. Yeni kararın 3. maddesinde yazan "ilişiklerin kesilmesi gerektiği" ibaresi buna sebep olacak.

Aylardır güvenlik soruşturması bekleyen arkadaşlarımızın durumu ile ilgili bir karar alınmış olsa onu da yorumlayabilirdim fakat o konu beni aşıyor. Yalnız korkarak şunu söyleyebilirim: "Güvenlik soruşturması akademisyen adaylarının eğitimlerine engel değildir, o yüzden atama için güvenlik soruşturması bekleyen adaylar da bu karara tabidir" gibi bir geri dönüş alabilirsiniz...
 

m.ahmet

Öğrenci
Arkadaşlar ben tekrar tekrar okudum ve şu sonuca vardım.
Yök Nisan 2016 kararıyla herkesin yüksek lisansını sıfırladı ve herkes yemi kayıt olmuş gibi 3 yıl bitirme süresi verdi. Yani yüksek lisans programından atılmamak için 2019 yılına kadar tezimizi vermiş olmamız gerekiyor.
Gelelim Mart 2017 kararına. Bu karar Nisan 2016 kararından "bağımsız" düşünülmelidir. Yani eğer siz örneğin 2014 güz döneminde yüksek lisans programına girdiyseniz, 2017 güz döneminden itibaren artık kadrolara başvuramayacaksınız ama 2019 güz dönemine kadar öğrenciliğiniz devam edecek.
Bulunduğumuz 2017 bahar döneminde artık 2013 bahar dönemi ve öncesi yüksek lisans girişlileri kadrolara başvuramayacak. Çünkü 3 yıl onlar için doldu.
Gel gelelim ilişiğin kesilmesi meselesine. Bu madde sadece öypli ve 50d li kadroları kapsıyor. Yine burda da girdiğiniz yıl ve dönemin üzerine 3 yıl koyun ve hesaplayın. Örneğin 2014 güz dönemi girişli iseniz ve hali hazırda 50d'li araştırma görevlisi iseniz, 2017 güz dönemine kadar yüksek lisansınızı bitirmelisiniz. Bitiremezseniz kadronuz düşer ama 2019 a kadar öğrenciliğiniz devam eder.
Sonuç olarak 50d'lilere bu kararla yazık ettiler. Hele yüksek lisansını bitiremeyecek durumda olanlara.
 

Tuğçe Gamze

Öğrenci
Ben bu karardan şunu anladım. 2013 ve öncesi kayıtlı öğrenciler 2016 yılında azami süreyi doldurmuş oluyor. Bu kişiler süreleri sıfırlansa bile başvuru yapamıyorlar. 2014 Eylül ve 2015 kayıtlı öğrenciler 2016 yönetmeliğinde azami süreyi doldurmadıkları için sıfırlanan tez süreleri ile birlikte başvuru yapabiliyorlar. Doğru mudur?
 

klavyesiz123

Öğrenci
Arkadaşlar acilen yardıma ihtiyacım var. Ben tezli yüksek lisansı kazandım 2015 yılının sonunda.Ancak bizim okulun dil şartı yüksek olduğu için hazırlık sınıfına kaldım ve 2 yıldır hazırlık sınıfıyım.Geçen yapılan sınavda dil muhafiyetini verdim ve önümüzdeki sene ders almaya başlayacam.şimdi açıklanan şeyde bilimsel hazırlık sınıfı hariç deniyor ve ben bilimsel hazırlık sınıfına dahil mi oluyorum.Lütfen yardımcı olun.Sonuçta ders almaya başlamadım.
 

klavyesiz123

Öğrenci
Sıkıntı olmuyor senin için herhalde.ama 2018 şubatta sonra açılan kadrolara başvuramıyorsun herhalde

- - - Güncellendi - - -

Yardımcı olacak birisi yok mu ?
 
Üst