Tübitak Doktora Sırası Yurtdışı Araştırma Bursunu Kazananlar

vlemincx

Öğrenci
Merhaba, 2214-A bursuda davet mektubu şartı için nasıl bir süreç izleniyor? Bu konuda kafam çok karıştı.
Araştırma yapmak istediğim yerde çalışma alanıma uygun hocalar var. Onlara mail atıp kurumlarının beni davet etmelerini mi rica edeceğim? Bu davetler nasıl bir statüde oluyor? Bununla ilgili yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Merhaba arkadaşlar. Bu sorunun cevabını bilen var mı acaba?
 
M

mustapha24

Guest
yök araştırma bursu

Hocalarım merhaba. Ben de başka bir üniversitede görevlendirme ile doktoramı yapıyorum. Kadrom Erzincanda ama görevlendirme ile İstanbulda doktora yapıyorum. Tübitak 2214 bursu için mecburi hizmet altına giriyor muyuz? Ve ben mecburi hizmetimi kadromun bulunduğu üniversiteye karşı mı yaparım?
 

desky

Öğrenci
merhabalar
bu dönem ben de 2214a bursuna başvurmayı düşünüyorum. kabul mektubunu hallettim sayılır. şimdi araştırma önerisi yazmaya başlıyorum. ama elimde hiç örnek yok. daha önce bu bursu kullanan arkadaşlar örnek olarak bana kendi araştırma önerilerini atabilirse çok memnun olurum.
 

orta123

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba. Başka bir başlıkta da sorumu sordum fakat yanıt alamadım. Bu nedenle buradan da sorarak şansımı denemek istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Bu bursa bu dönem başvurmayı düşünüyorum.
1) Başvurular ne zaman açıklanır bilgisi olan var mı acaba?
2) Gitmeyi düşündüğüm ve tez konuma uygun olarak belirlediğim 2 üniversiteye (ABD) kabul almak için bir mail attım. Ancak hiçbir dönüş yapılmadı (olumlu ya da olumsuz):(( Ben mi yanlış ya da eksik yazıyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek birileri var mı???
 

Nznykt

Öğrenci
Merhaba, bu dönem ben de 2214a bursuna başvurmayı düşünüyorum. kabul mektubunu hallettim, şimdi araştırma önerisi yazmaya başlıyorum. ama elimde hiç örnek yok, çok araştırdım nette de bulamadım daha önce bu bursu kullanan arkadaşlar örnek olarak bana kendi araştırma önerilerini atabilirse çok memnun olurum.
 

Masiva

Öğrenci
Arkadaşlar benim size farklı bir sorum var.

Tubitak bursunuzu yurtdışındayken uzatma girişiminde bulunanınız veya bunu yapan tanıdığı olan var mı?

Ben uzatmayı düşünüyorum ve şuan bu burs kapsamında yurtdışındayım. Tubitak yönetmeliğinde "Araştırmacı Türkiye’de çalışıyor ve izin süresi bitmiş ise çalıştığı kurum/kuruluştan izin yazısı" isteniyor. Bunu uzaktan nasıl yapabiliyoruz? Bölüme mi dekanlığa mı enstitüye mi yoksa personel dairesi başk mı bir şeyler yazmak lazım? Bir dilekçe ile işler çözülebilir mi? Proseduru merak ediyorum. Bu arada ben üniversitede 50d kapsamında çalışan araştırma görevlisiyim.
 
Üst