Toefl için tavsiye eder misiniz?

Gamze İdil

Öğrenci
Toefl'a hazırlık için bende yıllar önce Dünya dilleri merkezinde özel ders almıştım. sadece kadıköyde şubeleri vardı. İlk görüşmemizde beni ikna eden (Sevil hoca)nasıl bir gaz verdiyse bana artık 2 ay her hafta sonu bakırköyden derslere gidip gelmiştim. yarım yamalı ingilizcemi toparlayıp bi kalıba oturtarak toefl dan 85 puan almamı sağlamıştı. gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
 

haven

Öğrenci
Ankarada bir yds kursundan sonra bir de özel hocadan ki hoca türktü, önce kısa süreliğine baltimore- abdye geldim yds puanım 98,75 olmasına rağmen konuşma ve yazmada sorunlarım vardı... söylenenlerin tamamını anlayamıyordum. çok iyi dizi ve film izlemem rağmen anlayamadaığım kaçırdığım diyaloglar oluyordu. burada bir belediyenin konuşma eğitimlerine katıldım, liselere ve üniversitenenin edebiyat bölümlerine vs gidip derslleri anlamasam da dinledim. sonra toefl a girdim 113 aldım.. yazım tekniğimi çok geliştirdim ama ana dil gibi yazamıyorum hala.. şu an kanada bir üniveristede çalışıyorum. konuşma da ve diksiyonda sorunlarım çok az ama akademik yazı olayı ayrı bir olay.. burada proof reading yapan bir oda arkadaşımdan ve dergi editörü bir arkadaşltan ileri seviye yazma eğitimi alıyorum..
sözün özü şu.. türkiyede ne yaparsanız yapın burada 4-5 ay ciddi bir eğitim almadan toefl tarzı sınavlarda başarı sağlamanız imkansız diye düşünüyorıum.. ha çinliler ve korelilier gibi metinleri ezberleyerek sınava girebilirsiniz.. ama cidden böylesi kandırmacalar ne sağlayacak ki...
 

caner33

Öğrenci
Toefl'da güvenilebilecek tek kurum bence istanbul lisan merkezi adamlar doğru söylemiş. hem toefl sınav merkezi hemde 34 yıllık bir eğitim kurumu ve ayrıcada sınav için 400tl para vericeksiniz ki bu sınava çok iyi hazırlanmanız demektir. Benim ingilizcem intermediate seviyesindeydi ve toeflı yapabilecğime inandığımı söyleyerek toefl sınıfına katıldım. normalde beni almıyorlardı seviyem yetersiz olduğunu söylediler emin olup olmadığımı sordular ben yinede kabul ettim günde en az 2saat çalıştım ve sınavdan 81 aldım ki benim için fazlasıyla yeterli ve yüksek puan bu kadar yüksek puan almamdaki en büyük etken haftasonları katılmış olduğum ücretsiz speaking club diyebilirim :)
 

ali_mutlu

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, daha önce İstanbul da 2 defa girdim toefl ibt ye fakat istediğim skoru alamadım,Bulgaristan Sofya da ufak bi taktiksel eğitimin ardında 92 çıkardım, East Toefl Academy, kurs ve sınav merkezi sahibi de Türk, çok yardımcı oldular, tavsiye ederim herkese...
 
Üst