Okutmanlık ve İstifa

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
nazmi hocam merhabalar yanlış anlamadıysam devlet üniversitesinde de okutmanlık statüsünde istifa sınırı yok dediniz sözünüze inanıp hemen istifa ediyorum şaka bir yana evlilik sürecinde yaşayacağım şehirde sürekli değişimler olacak bu bağlamda 2 kere istifa edilebilir şartı okutmanları kapsamıyor yani. yanlışım varsa lütfen düzeltin hocam? kolay gelsin
Evet, akademik kadrolarda istifa için süre ya da sayı sınırı yoktur özlük haklarına ait forum bölümümüzden ilgili karar bakabilirsiniz.
Nazmi hocam, ben şu an bir devlet üniversitesinde okutman olarak görev yapmaktayım. Ancak bir başka üniversitede asil aday gelmediği için yedek olarak ben çağrıldım ve evraklarımı ilgili üniversiteye ilettim, burada bana şu an çalıştığım yerden hemen istifa etmemem gerektiği rektörlükten atama yazısı çıktıktan sonra istifa etmemin gerektiği söylendi. Yani rektörün atamayı onaylamama gibi bir durumu söz konusu olabilir mi? Sonuçta bu benim yasal hakkım değil mi?
Evet hocam bunu devamlı söylüyoruz kurum sizi çağırana kadar istifa etmeyiniz atama sırasında sorun çıkabiliyor, bu sorun ilanın şartlarıyla ilgil olabilir en fazla onunla ilgili problem yoksa içiniz rahat olsun.
 
A

Akademik Forum

Guest
Hocam benim de sorum gene istifa etme ile ilgili. Bir devlet üniversitesinde 3 yıldır çalışıyorum ondan önce başka bir devlet üniversitesinde 2 yıl çalışıp buraya muvaffakatla gelmiştim. Şimdu başka bir devlet universitesini kazandım çalıştığım kurumdan istifa edip gideceğim ama 30 gün iznim vardı çalıştığım kurumdan istifa ettiğim güne kadar yıllık kaç gün iznim olduğuna dair onaylı bir belge istedim dilekçeyle fakat kurum bana istifa edenin izinlerinin sıfırlandığını söyledi vermek istemedi bu yazıyı. Oysa yeni gideceğim kurum yazı getirin sayabiliriz izinlerinizi şeklinde konuşmuştu. Istifa edeceğim kurumun izinlerimi sıfırlama ve bu yazıyı bana vermeme yetkisi var mı acaba?? Cevaplarsanız çok sevinirim.
 
Üst