Okutmanlar İçin KPDS-ÜDS Puanı

ersin88

Öğrenci
merhaba arkadaşlar benim sorum olucak yok.gov.tr' da okutmanlık için ilanları incelediğimde kpds veya üdsden 80 almak şartı bazı ilanlarda genel şartlarda bazı ilanlarda ise özel şartlarda yazıyor acaba bu ikisi arasındaki fark nedir?yani genel şartlarda yazması muhakkak olması anlamında özel şartlarda yazması kpds veya üdsden 80 alma zorunluluğunun olmaması anlamınamı geliyor ? bu konuda bilginiz varsa ve paylaşırsanız sevinirim arkadaşlar..teşekkürler...iyi günler..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
(5) Okutman kadrosuna başvuru için aranacak özel şartlar şunlardır:

a) Yabancı dil okutmanları hariç olmak üzere lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlerde (rektörlüğe bağlı bölümler dahil) atanacak okutman adaylarında en az yüksek lisans mezunu olmak,
b) Yabancı dil okutmanı başvurularında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS) veya Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS)’den en az 80 puan veya eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puana sahip olmak.

Yabancı dil okutmanı iseniz genel şartlar yukardaki gibidir özel şart onu değiştirmez. 80 almanız gerekli en az.
 

ersin88

Öğrenci
teşekkür ederim hocam ben de öyle olduğunu düşünüyordum ama işte bazı ilanlarda bu ibare genel şartlarda bazılarında ise özel şartlarda yazılmıştı o noktada kafam karışmıştı..teşekkürler ilginiz için..
 

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Hocam bir tanesi 2547'ye sayılı kanuna bir tanesi ise yönetmeliğe bağlı ynai farkı yok aslında bulundukları yerler değişik uygulama hepsinde aynı.
 
A

AHSEN23

Guest
merhaba arkadaşlar..ben forum da yeniyim...ingilizce okutmanlık için ales e girmek gerekiyor mu bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi lütfen???
 

hasan0688

Araştırma Görevlisi
merhaba arkadaşlar..ben forum da yeniyim...ingilizce okutmanlık için ales e girmek gerekiyor mu bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi lütfen???
gerekir hocam zaten ilanlarda ales den x kpds veya üds den x puan alma şartı vardır gibi ibareler var.ingilizce okutmanlığının tarih veya türk diline göre avantajı y lisans şartı aranmıyor olması hocam
 

piquet

Öğrenci
İYİ geceler biraz saçma bir soru olabilir ama akademik kadro ilanlarında açık bir şekilde belirtilmemiş bir konu gibi geldi bana.Fransızca okutmanlığa başvurmak istiyorum kpds puanım franıszca 88 ingilizce ise 92 doğal olarak ingilizce yi kullanmak istiyorum fakat kadro franzsızca okutmanlık ingilizceyi kullanabilir miyim bu konuyu bilen biri varsa yardımcı olursa çok sevinrim...
 

gereksiz

Öğrenci
merhaba arkadaşlar, ales 85 kpds 86 üds 84 lisans ort 70 bu puanlarla ingilizce okutmanlığa girebilir miyim herhangi bir üniversite de yoksa okutmanlık ve yl de olduğu gibi 90 üzeri notlar mı gerekiyor ona göre başvurcam da bilgisi olan var mıdır
 

85kenan

Öğrenci
Arkadaşlar merhabalar bende kasım ayında kpds sınavına girdim 55 puan aldım. mayısta kpds ye gircem.70 üstünde mutlak suretle almam gerekiyor.aynı zamanda üds sınavınada gircem.Arkadaşlarımın ve internetteki forumlardan tavsiye alıyorum ama herhangibir tavsiye bulamadım.Elime Just English in burası üds+kpds kursu veriyor sanırımbilgisi olan paylaşsın.
 

oceanx

Öğrenci
arkadaşlar okutmanlık mevzusunda benim de sormak istediklerim var.cevaplarsanız sevinirim.okutmanlık ilanlarına baktığımda hep filolojiyi kapsadığını görüyorum.yani okutmanlık sedece dilbilimciler için açılan bir kadro mudur? yani atıyorum mühendislikler için okutmanlık kadrosu söz konusu değil mi? belki saçma bir soru oldu ama bilgilendirirseniz sevinirim.konunun ilk sayfasında bir arkadaş değinmiş ama şartları nedir, kadro durumu nedir,açıklar mısınız??
 

esist

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba.Okutmanlıkta okul ortalamasının hangi aşamada ve ne kadar etkisi var acaba bilgi verebilcek olan var mı?
 

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Yabancı dil okutmanı olmak istemiyorsanız ve MYO'larabaşvuracaksanız hayır dil zorunlu değil.
 

emineco

Öğrenci
merhaba arkadaşlar, okutmanlık kadrosuna başvurmak için yüksek lisansa kayıtlı olmak falan gerekiyormu acaba? bir sorum daha olacak. her üniversite kpds'den 80 barajımı istiyor. Ben almancadan girdim kpds puanım 70.. cevabnız için şimdiden teşekkürler
 
Üst