Öncelikli Alan Araştırma Görevlisi Alım Hk.

Numan500

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar bazı sorularım var bu konuda.

1. Başvurduğum üniversite Uzakdoğu Çalışmaları başlığı altında alım yapıyor. Ben yüksek lisans öğrencisiyim uluslararası ilişkiler alanında. Bu dönem dersleri verdim. Yeni dönemde teze geçeceğim. İlanın şartlarında "yüksek lisansta teze geçmemiş olmamak" ibaresi ve "atanacak adayın yüksek lisans tezini yökün belirlediği yani uzakdoğu çalışmaları alanında yapması" şartı vardı. Henüz sistemde tez aşamasında görünmüyorum bu arada. İkinci dönemde olacak bu. Sorum şu ki; bana yüksek lisansı yeniden başlatırlar mı? Böyle bir şey okudum ancak net bilgi bulamıyorum.
2. İlgili alanın, ilgili üniversitede doktora programı yok. Bu program da bir tek 100/2000 kapsamında Boğaziçi Üniversitesi'nde açılmış güz döneminde. Birkaç gün sonra sözlü mülakat var. Kazandım diye varsayarsak, bu kadar kısa sürede doktora programı açabileceklerine ihtimal vermiyorum. Programın olduğu bir yerde mi doktoraya gönderilirim? Yönergede böyle bir ibare var ancak Asya çalışmış hocalar da kadrosunda mevcut üniversitenin. Fakat emin olamıyorum program açıp açmayacaklarına dair.

Şimdilik bu kadar. Teşekkürler.
 

mythbuster

Öğrenci
hocam ilgili alanda yüksek yapmanızı istediği için tercih döneminde tercih verip ilgili alanda yüksek lisansa tekrar başlamanız gerekiyor
 

Numan500

Öğrenci
hocam ilgili alanda yüksek yapmanızı istediği için tercih döneminde tercih verip ilgili alanda yüksek lisansa tekrar başlamanız gerekiyor

Hocam ilanda şu şart vardı hatırladığım kadarıyla "yüksek lisans tezini ilgili alanda yazmak zorundadırlar". Eğer yüksek lisansa tekrar başlatacak olsalar bu ibareyi koyarlar mıydı? Sadece ders döneminde olma şartı bulunsa o zaman bir parça dediğiniz mümkün görünürdü gözüme. Ancak tabi ben faraziyeler üzerinden hareket ediyorum. Eğer kesin olduğuna dair bir bilginiz varsa paylaşırsanız çok müteşekkir olurum.

Bir de şunu eklemek istiyorum, bu başlıkta yüksek lisans programı şu an için iki yerde var. Biri ODTÜ, diğeri Boğaziçi. Fakat her ikisi de tezsiz. O yüzden yüksek lisansa yeniden başlatmayıp sadece tezi o alanda yazdırabilirler belki diye düşünüyorum. Ancak bir türlü netleştiremiyorum. İlgili yönergeyi de okudum fakat bir şey çıkaramadım.
 

glshslv

Öğrenci
YÖK'ün Bugün Açtığı Araştırma Görevlisi Kadrosu İlanları Hakkında Açıklama - 19 Ocak 2018 - Akademikpersonel.org

Burada yazıyormuş şimdi gördüm. Aynı abd olsa bile kabul edilmeyecektir diyor. Şaka gibi. Kadro güvencesinin olmadığı yerde bir de insanların verdiği yıllarca süren emeği yok sayacaksın. Aklını yitirmiş olmak lazım bunun için.

Merhaba hocam, yüksek lisansı kesinlikle mi kabul etmiyorlar? hem yüksek lisans yapıyor olma şartı arayıp hem de yüksek lisansı kabul etmemelerini ben tam anlayamadım, yardımcı olursanız sevinirim
 

felitsa

Öğrenci
Merhabalar,

Ben yüksek lisans ders dönemimi tamamladım, ancak tez önerimi vermedim. Mayıs ayından itibaren de bir başka şehirde öncelikli alan araştırma görevlisi kadrosuna atandım. Şu an yatay geçiş yapmam için görev yaptığım okul beni zorluyor. Aslında geçiş yapmak zorunda değilim. Daha önce yl için yatay geçiş yapmak istemeyenlerin bölüm başkanı tarafından''doktora yeterlilikte karşına çıkarız ama'' gibi tehditler aldığını biliyorum. Diğer taraftan, bazı sebeplerle istifa etmek istiyorum.

3 aydır çalışıyorum, sözleşmem bir yıllıktı, bu süreden erken istifa edersem bir sorunla karşılaşır mıyım?

(İstifa etme sebebim: yüksek lisans yaptığım okulun bütünleşik doktora programına geçmek istiyor olmam(buraya gelmeden önce ales nedeniyle geçemiyordum, şimdi şartları sağlıyrum), aynı zamanda öğrenci affından yararlanıp bir başka lisans programına devam etmek istiyor olmam. Bütünleşik doktora programı başvuru şartlarında: ''Kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonları ile Devlet veya Vakıf
Yükseköğretim Kurumlarının öğretim elemanı kadrolarında çalışmıyor olmak. Kamu görevinden çıkarılmamış olmak veya olağanüstü hal döneminde alınan tedbirler nedeniyle görevlerine son verilmemiş olmak.'' ibareleri yer alıyor.

Bu nedenle kurumdan ayrılmam gerekiyor ancak, istifa sürecinde sorun çıkarabilirler mi? Zaten kadroyu meşgul ettiğim için çok kızacaklar. Beni işten çıkarabilirler mi?

Bu süreci kolay atlatabilmem için neler önerirsiniz?

Şimdiden teşekkür ederim.
 
Üst