mrb arkadaşlar bi sorum olacak.Ben 2 yıl örgün eğitimde işletme yönetimi okuyup açıköğretim işletmeyi 3. sınıftan devam ettirdim yani 4 yılllık üniversiteyi tamamladım.geçen yıl alese girdim 81 aldım lisans not ortalamam ise 3.37 . Öğretim görevlisine bizlerinde girme durumu olabilir mi? şuan çalışıyorum kamuda 2 yıldır çalışıyorum eger öğrenim görevlisi olma hakkımız varsa şartlar nelerdir bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim şimdiden teşekkürler.
Arkadaşlar merhaba benim bir sorum olacak.
Anadolu Üni. Matematik Bölümünü bitirdim. Daha sonra İşletme Tezli Yüksek Lisanas yaptım. 5 sene Avusturyada McDonaldsta asistan şef olarak çalıştım. Bu sene kesin dönüş yaptım. 2015 YDS den 60 aldım. Sorum şu, ben akademik kadroya (Öğretim görevlisi, araştırma görevlisi, okutman artık ne olursa) girebilir miyim? Çoğu ilanda lisansla yüksek lisans aynı branşta olma zorunluluğunu gördüm.. Matematik lisansımın olması işletme bölümünde araştırma görevlisi olmama engel olur mu? Birde alımlarda üniversitelerin kendi yaptıkları yazılı ve sözlü sınavlar da neler soruluyor? Uzun oldu ama 5 sene içinde herşey inanılmaz değişmiş ve bu konularda en ufak bir bilgim yok. Beni biraz aydınlatırsanız çok sevinirim teşekkürler.
Ogretim gorevlisi kadrosu hangi durumlarda aciliyor, yani ne ihtiyacina gore aciliyor veya arastirma gorevlisi kadrosu ? Arastirma gorevlisi kadrosundan ne farki vardir ? Ornegin, 35 yasindan sonra orgetim gorevlisi kadrosuna katilip ve buradan ogretim uyeligine 3-5 sene sonra docent olarak gecersek, bu su demek olmaz mi: ogretim gorevilisi, 35 yas ustu arastirma gorevlisi kadrosudur !?
Tesekkurler
Yüksek Lisans, Doktora nasipse ardından öğretim görevlisi olmak istiyorum.
ALES'e ilk kez gireceğim nasıl bir yol izlemeliyim. Sözel öğrencisiyim sınava sözelden gireceğim. Hedef puanım +85
Çok yoğun bir çalışma yapmama gerek var mı? Şuan 3. sınıfım seneye TEZ, formasyon vs. olacak okul notlarımı da yüksek tutmaya çalışıyorum dolayısıyla ALES'e ayırabileceğim zaman çok fazla değil artı YDS, YÖKDİL'de ufak ufak hazırlanmayı düşünüyorum nasıl bir çalışma programı önerirsiniz? Paragraf soru bankası alarak işe başlamak ne derece mantıklı olur? Günlük düzenli olarak çözersem bir süre sonra alışmış olur muyum yoksa başka türlü mü başlayayım?
Bu arada hocam okul notların daha önemli mümkün olduğunca yüksek tut, ALES, YDS birkaç kez girme şansın daha var dedi sizde buna katılır mısınız? Ve bu arada yüksek lisans öğrencisi alırken yeni mezunlara mı öncelik tanınır yani ben şimdi mezun oldum ALES istediğim sonucu elde edemedim sınava tekrar girdim bu sefer başarılı oldum ama yeni mezunun benim önüme geçme şansı nedir?
Nasıl bir yol izleyeceğim hakkında bilgi verirseniz sevinirim, iyi günler.
Yuksek lısanstan mezun olduktan sonra ogretım gorevlısı ılanlarına basvuruda bulunabılırsınız, doktoradan mezun olma sartı yoktur. Ddoktoraya devam ederken de goreve baslayabılırsınız.
Sozelden yuksek alabılmek ıcın hızlı okuma anlama becerısı gerekır, bol okuma yaparak bunu saglayabılırsınız. Mantık sorularını tablolama yontemlerını ogrendıgınızde rahatca cozebılırsınız. Alanınızdakılerın onune gecebılmek ıcın de matematık cozersınız (10-15 matematık sorusu hıcbır sayısal yetenek gerektırmeden cozulebılecek turden sorulardır).
On degerlendırmede ales(%70)+dıploma notu(%30) olarak hesaplanıyor. On degerlendırmeyı gecıp sınava gırmeye hak kazanırsanız ales+dıploma+bılım sınavı yuzdelerı alınarak sıralama yapılıyor. Yanı yenı mezun gıbı bır ayırım yok. Kac yıllık mezun olursanız olun bu degerlendırme seklı degısmez.
Arastırma gorevlısı olabılmek ıcın; 70 ales+50 yds gerekır. Derse gırmekle yukumlu degıldır, 35 yasını asmamak gerekır. Yuksek lısans ogrencısı/doktora ogrencısı olmak ya da sartlara gore sadece lısans mezunu olmak yeterlıdır. Deneyım aranmaz.
Ogretım gorevlısı ıcın; 70 ales gereklıdır. Yuksek lısans mezunu olmak ya da alanında deneyım sahıbı olmak sarttır. Yas sınırlaması yoktur.
Hem myoda hemde fakultede olan hocalarım; fakultede ogretım uyelıgıne yukselmenın, kadro bulabılmenın daha kolay oldugunu soylemıstı. Myolarda ogr. gor. dr. unvanından sonra yard. doc. unvanını fakultelere gore daha zor alıyorlarmıs.
Neye gore kadro acılıyor dersenız de, azınlık ıhtıyaca gore acılmakta ve ogretım gorevlısı ılanları cogunlukla kısıye ozel acılmaktadır. Aranan sartlara baktıgınızda goreceksınızdır.