Öğretim Görevlisi Olabilmek İçin Hangi Yollardan Geçilir ?

A

Akademik Forum

Guest
Bu zamdan sonra açılan ilanları ve bu ilanlara alınan kişileri takip edersek genelleme mi istisna mi olduğunu daha iyi görürüz.İnşallah yanılan bizler oluruz ve ilim bilim kazanır ben kaybetmeye razıyım.

A

Akademik Forum

Guest
Ben su tecrube konusuna takildim😕nasil olucak bu tecrube neyapmamiz gerekiyo.

merveberen

Öğrenci
Ben önlisans okuyorum. Muhasebe. 2 yillikda açık öğretimden iktisat okuyup lisansımı tamamlamak istiyorum. Sonra yuksek lisans yapmak istiyorum. Ogretim gorevlisi olabilir miyim.?

- - - Güncellendi - - -

Ben önlisans okuyorum. Muhasebe. 2 yillikda açık öğretimden iktisat okuyup lisansımı tamamlamak istiyorum. Sonra yuksek lisans yapmak istiyorum. Ogretim gorevlisi olabilir miyim.

hasanmehmet

Öğrenci
Öğretim görevliliği hakkında sorum var

mrb arkadaşlar bi sorum olacak.Ben 2 yıl örgün eğitimde işletme yönetimi okuyup açıköğretim işletmeyi 3. sınıftan devam ettirdim yani 4 yılllık üniversiteyi tamamladım.geçen yıl alese girdim 81 aldım lisans not ortalamam ise 3.37 . Öğretim görevlisine bizlerinde girme durumu olabilir mi? şuan çalışıyorum kamuda 2 yıldır çalışıyorum eger öğrenim görevlisi olma hakkımız varsa şartlar nelerdir bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim şimdiden teşekkürler.

A

Akademik Forum

Guest
mrb arkadaşlar bi sorum olacak.Ben 2 yıl örgün eğitimde işletme yönetimi okuyup açıköğretim işletmeyi 3. sınıftan devam ettirdim yani 4 yılllık üniversiteyi tamamladım.geçen yıl alese girdim 81 aldım lisans not ortalamam ise 3.37 . Öğretim görevlisine bizlerinde girme durumu olabilir mi? şuan çalışıyorum kamuda 2 yıldır çalışıyorum eger öğrenim görevlisi olma hakkımız varsa şartlar nelerdir bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim şimdiden teşekkürler.

hocam şartlar kısaca;
1-alesten 70 ve üzeri puan
2- yl yapmış olmak veya 2 yıl tecrübeli olmak (kamuda 2 yıldır çalışıyorum diyorsunuz eğer lisans mezuniyetinden itibaren çalışıyorsanız şartları sağlıyorsunuz demektir.)

ilanları takip edip kendinize uygun bir ilana başvuru yapabilirsiniz.

M

mehmet.0202

Guest
....

ben tıbbi dökümantayon ve sekreterlik önlisans mezunuyum. sonra dikey geçişle ikiyıl daha okuyup işletme lisans mezunu oldum. sağlık hizmetli meslek yüksekokulunda öğretim görevlisi olabilmem için ne yapmam lazım. nasıl bir yol izlemem lazım. yardımcı olursanız sevinirim

G

GoncaG

Guest
Soru?

Arkadaşlar merhaba benim bir sorum olacak.
Anadolu Üni. Matematik Bölümünü bitirdim. Daha sonra İşletme Tezli Yüksek Lisanas yaptım. 5 sene Avusturyada McDonaldsta asistan şef olarak çalıştım. Bu sene kesin dönüş yaptım. 2015 YDS den 60 aldım. Sorum şu, ben akademik kadroya (Öğretim görevlisi, araştırma görevlisi, okutman artık ne olursa :) ) girebilir miyim? Çoğu ilanda lisansla yüksek lisans aynı branşta olma zorunluluğunu gördüm.. Matematik lisansımın olması işletme bölümünde araştırma görevlisi olmama engel olur mu? Birde alımlarda üniversitelerin kendi yaptıkları yazılı ve sözlü sınavlar da neler soruluyor? Uzun oldu ama 5 sene içinde herşey inanılmaz değişmiş ve bu konularda en ufak bir bilgim yok. Beni biraz aydınlatırsanız çok sevinirim teşekkürler.

kuramci

Araştırma Görevlisi
Arkadaşlar merhaba benim bir sorum olacak.
Anadolu Üni. Matematik Bölümünü bitirdim. Daha sonra İşletme Tezli Yüksek Lisanas yaptım. 5 sene Avusturyada McDonaldsta asistan şef olarak çalıştım. Bu sene kesin dönüş yaptım. 2015 YDS den 60 aldım. Sorum şu, ben akademik kadroya (Öğretim görevlisi, araştırma görevlisi, okutman artık ne olursa :) ) girebilir miyim? Çoğu ilanda lisansla yüksek lisans aynı branşta olma zorunluluğunu gördüm.. Matematik lisansımın olması işletme bölümünde araştırma görevlisi olmama engel olur mu? Birde alımlarda üniversitelerin kendi yaptıkları yazılı ve sözlü sınavlar da neler soruluyor? Uzun oldu ama 5 sene içinde herşey inanılmaz değişmiş ve bu konularda en ufak bir bilgim yok. Beni biraz aydınlatırsanız çok sevinirim teşekkürler.

Aslında aksine 5 sene önceki sisteme dönüldü, açılan ilanlara tek tek bakacaksınız, işletme lisans şartı aramayan ilanlara başvuracaksınız ki çoğunun lisans şartı taşıması çok doğal.
Matematik lisansıyla işletme lisans şartlı ilanlara başvuru yapamazsınız.

A

Akademik Forum

Guest
Teşekkürler zaman ayırıp cevap verdiğiniz için. İşletme lisans şartı koymalarının doğru yada yanlış olduğunu tabiki bilemem. Ama Yüksek Lisansta zaten birçok işletme bölümünün temel dersleri işletme lisans mezunu olmayanlara veriliyor ki bende bunu almış biriyim. Ama burası Türkiye tabi. Üniversitelerin takdirine kalmış.

A

Akademik Forum

Guest
.

merhaba benim de bir sorum olucak ben ekonometri mezunuyum alese giricem ve öğretim görevlisi olmak istiyorum yds gereklimi ayrıca deneyimimde yok yeni mezun olduğum için cevaplarsanız çok sevinirim:)

A

Akademik Forum

Guest
Ogretim gorevlisi olmak istiyorum. Sadece 2 yilliklardami ogtm gorvlisi kadrosu aciliyor? 4 yillik fakultelerde yapamiyormuyum?

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba, Üniversitede kalıp öğretim görevlisi olmak,matematik alanında ders vermek istiyorum , öncelikle lisans yüksek lisans konularında yapmam gereken nelerdir ? Ve matematik fakültesi mi yoksa matematik öğretmenliği fakültesi mi daha uygun olur? aydınlatırsanız sevinirim.

erfpr

Öğrenci
Ogretim gorevlisi kadrosu hangi durumlarda aciliyor, yani ne ihtiyacina gore aciliyor veya arastirma gorevlisi kadrosu ? Arastirma gorevlisi kadrosundan ne farki vardir ? Ornegin, 35 yasindan sonra orgetim gorevlisi kadrosuna katilip ve buradan ogretim uyeligine 3-5 sene sonra docent olarak gecersek, bu su demek olmaz mi: ogretim gorevilisi, 35 yas ustu arastirma gorevlisi kadrosudur !?
Tesekkurler

Son düzenleme:
Yüksek Lisans, Doktora nasipse ardından öğretim görevlisi olmak istiyorum.

ALES'e ilk kez gireceğim nasıl bir yol izlemeliyim. Sözel öğrencisiyim sınava sözelden gireceğim. Hedef puanım +85

Çok yoğun bir çalışma yapmama gerek var mı? Şuan 3. sınıfım seneye TEZ, formasyon vs. olacak okul notlarımı da yüksek tutmaya çalışıyorum dolayısıyla ALES'e ayırabileceğim zaman çok fazla değil artı YDS, YÖKDİL'de ufak ufak hazırlanmayı düşünüyorum nasıl bir çalışma programı önerirsiniz? Paragraf soru bankası alarak işe başlamak ne derece mantıklı olur? Günlük düzenli olarak çözersem bir süre sonra alışmış olur muyum yoksa başka türlü mü başlayayım?

Bu arada hocam okul notların daha önemli mümkün olduğunca yüksek tut, ALES, YDS birkaç kez girme şansın daha var dedi sizde buna katılır mısınız? Ve bu arada yüksek lisans öğrencisi alırken yeni mezunlara mı öncelik tanınır yani ben şimdi mezun oldum ALES istediğim sonucu elde edemedim sınava tekrar girdim bu sefer başarılı oldum ama yeni mezunun benim önüme geçme şansı nedir?

Nasıl bir yol izleyeceğim hakkında bilgi verirseniz sevinirim, iyi günler.

parafiskalite

Yardımcı Editör
Ogretim gorevlisi kadrosu hangi durumlarda aciliyor, yani ne ihtiyacina gore aciliyor veya arastirma gorevlisi kadrosu ? Arastirma gorevlisi kadrosundan ne farki vardir ? Ornegin, 35 yasindan sonra orgetim gorevlisi kadrosuna katilip ve buradan ogretim uyeligine 3-5 sene sonra docent olarak gecersek, bu su demek olmaz mi: ogretim gorevilisi, 35 yas ustu arastirma gorevlisi kadrosudur !?
Tesekkurler

Arastırma gorevlısı olabılmek ıcın; 70 ales+50 yds gerekır. Derse gırmekle yukumlu degıldır, 35 yasını asmamak gerekır. Yuksek lısans ogrencısı/doktora ogrencısı olmak ya da sartlara gore sadece lısans mezunu olmak yeterlıdır. Deneyım aranmaz.
Ogretım gorevlısı ıcın; 70 ales gereklıdır. Yuksek lısans mezunu olmak ya da alanında deneyım sahıbı olmak sarttır. Yas sınırlaması yoktur.
Hem myoda hemde fakultede olan hocalarım; fakultede ogretım uyelıgıne yukselmenın, kadro bulabılmenın daha kolay oldugunu soylemıstı. Myo’larda ogr. gor. dr. unvanından sonra yard. doc. unvanını fakultelere gore daha zor alıyorlarmıs.

Neye gore kadro acılıyor dersenız de, azınlık ıhtıyaca gore acılmakta ve ogretım gorevlısı ılanları cogunlukla kısıye ozel acılmaktadır. Aranan sartlara baktıgınızda goreceksınızdır.

parafiskalite

Yardımcı Editör
Yüksek Lisans, Doktora nasipse ardından öğretim görevlisi olmak istiyorum.

ALES'e ilk kez gireceğim nasıl bir yol izlemeliyim. Sözel öğrencisiyim sınava sözelden gireceğim. Hedef puanım +85

Çok yoğun bir çalışma yapmama gerek var mı? Şuan 3. sınıfım seneye TEZ, formasyon vs. olacak okul notlarımı da yüksek tutmaya çalışıyorum dolayısıyla ALES'e ayırabileceğim zaman çok fazla değil artı YDS, YÖKDİL'de ufak ufak hazırlanmayı düşünüyorum nasıl bir çalışma programı önerirsiniz? Paragraf soru bankası alarak işe başlamak ne derece mantıklı olur? Günlük düzenli olarak çözersem bir süre sonra alışmış olur muyum yoksa başka türlü mü başlayayım?

Bu arada hocam okul notların daha önemli mümkün olduğunca yüksek tut, ALES, YDS birkaç kez girme şansın daha var dedi sizde buna katılır mısınız? Ve bu arada yüksek lisans öğrencisi alırken yeni mezunlara mı öncelik tanınır yani ben şimdi mezun oldum ALES istediğim sonucu elde edemedim sınava tekrar girdim bu sefer başarılı oldum ama yeni mezunun benim önüme geçme şansı nedir?

Nasıl bir yol izleyeceğim hakkında bilgi verirseniz sevinirim, iyi günler.

Yuksek lısanstan mezun olduktan sonra ogretım gorevlısı ılanlarına basvuruda bulunabılırsınız, doktoradan mezun olma sartı yoktur. Ddoktoraya devam ederken de goreve baslayabılırsınız.
Sozelden yuksek alabılmek ıcın hızlı okuma anlama becerısı gerekır, bol okuma yaparak bunu saglayabılırsınız. Mantık sorularını tablolama yontemlerını ogrendıgınızde rahatca cozebılırsınız. Alanınızdakılerın onune gecebılmek ıcın de matematık cozersınız (10-15 matematık sorusu hıcbır sayısal yetenek gerektırmeden cozulebılecek turden sorulardır).

On degerlendırmede ales(%70)+dıploma notu(%30) olarak hesaplanıyor. On degerlendırmeyı gecıp sınava gırmeye hak kazanırsanız ales+dıploma+bılım sınavı yuzdelerı alınarak sıralama yapılıyor. Yanı yenı mezun gıbı bır ayırım yok. Kac yıllık mezun olursanız olun bu degerlendırme seklı degısmez.

Yuksek lısanstan mezun olduktan sonra ogretım gorevlısı ılanlarına basvuruda bulunabılırsınız, doktoradan mezun olma sartı yoktur. Ddoktoraya devam ederken de goreve baslayabılırsınız.
Sozelden yuksek alabılmek ıcın hızlı okuma anlama becerısı gerekır, bol okuma yaparak bunu saglayabılırsınız. Mantık sorularını tablolama yontemlerını ogrendıgınızde rahatca cozebılırsınız. Alanınızdakılerın onune gecebılmek ıcın de matematık cozersınız (10-15 matematık sorusu hıcbır sayısal yetenek gerektırmeden cozulebılecek turden sorulardır).

On degerlendırmede ales(%70)+dıploma notu(%30) olarak hesaplanıyor. On degerlendırmeyı gecıp sınava gırmeye hak kazanırsanız ales+dıploma+bılım sınavı yuzdelerı alınarak sıralama yapılıyor. Yanı yenı mezun gıbı bır ayırım yok. Kac yıllık mezun olursanız olun bu degerlendırme seklı degısmez.

çok teşekkür ederim peki paragraf soru bankası almamı önerir misiniz? Ve mat bilgim neredeyse 0 yani 0'dan başlayacağım nasıl bir yol izleyeyim? Öte yandan YDS için ne yapabilirim

erfpr

Öğrenci
Arastırma gorevlısı olabılmek ıcın; 70 ales+50 yds gerekır. Derse gırmekle yukumlu degıldır, 35 yasını asmamak gerekır. Yuksek lısans ogrencısı/doktora ogrencısı olmak ya da sartlara gore sadece lısans mezunu olmak yeterlıdır. Deneyım aranmaz.
Ogretım gorevlısı ıcın; 70 ales gereklıdır. Yuksek lısans mezunu olmak ya da alanında deneyım sahıbı olmak sarttır. Yas sınırlaması yoktur.
Hem myoda hemde fakultede olan hocalarım; fakultede ogretım uyelıgıne yukselmenın, kadro bulabılmenın daha kolay oldugunu soylemıstı. Myo’larda ogr. gor. dr. unvanından sonra yard. doc. unvanını fakultelere gore daha zor alıyorlarmıs.

Neye gore kadro acılıyor dersenız de, azınlık ıhtıyaca gore acılmakta ve ogretım gorevlısı ılanları cogunlukla kısıye ozel acılmaktadır. Aranan sartlara baktıgınızda goreceksınızdır.

Tesekkur ederim cevabiniz icin,

O zaman akademik kadroya girebilmek icin soyle soylenebilir mi;

35 yasina kadar akademik kadroya girebilmek icin (phd yoksa) ya ogretim gorevlisi kadrosu ya da arastirma gorevlisi kadrosuna basvurmalisiniz, eger 35 yasindan buyukseniz ya (phd varsa) ogretim uyesi (docent, yrd. doc, dr), uzman, muhendis.. etc ya da ogretim gorevlisi (phd ye sahip veya msc a sahip) kadrosuna basvurmalisiniz.

Ayrica ogretim gorevlisi ya da ogretim uyesi kadrolari kisiye ozel aciliyorsa bu talebi biz mi enstituye bildiriyoruz, yani kisiye ozel nasil acilacak ? Ogretim gorevlisi icin talep oldugunu nereden bilecekler ?

Son düzenleme: