Milli Savunma Üniversitesi Öğretim Görevlisi alımı hakkında

Ufukufuk

Öğrenci
Merhaba,

Bugün öğretim görevlisi alımları ile alakalı araştırma yaptım ama pek bir şey bulamadım.

Kadrolar hakkında sözleşmeli deniyor. Bu ileride sorun yaşatır mı? Bir stres kaynağı olur mu? Şu an kamuda çalışıyorum. Kadroluyum.

Bu kadronun özlük hakları üniversitenin öğretim görevlisi kadroları ile aynı haklara sahip olur mu?

Cevap verirseniz çok mutlu olurum. Tesekkurler
 

ogrgoryb

Öğrenci
Hocam ben de kara harp okuluna başvuracağım, geçen sene giden arkadaşlarım oldu harp okullarına ve kadro karşılığı sözleşme yapıyorlar; onlar 1 yıl sözleşme diye gittiler 2 yıl kadro karşılığı imzaladılar ve diğer üniler gibi otomatik yenileniyor ayrı bir sınav vs yok.

Ayrıca subay statüsünde görülüyorlar sistemde hakları ona göre veriliyor bir çoğu lojmana çıktı; orduevlerinden vs aynen yararlanıyorlar, yeni başlayanlar üsteğmen statüsünde sayılıyormuş zira.

Durumlar böyle, ikimizi de başarılar.
 

Ufukufuk

Öğrenci
Hocam, internette neredeyse hiç bilgi yok. Nasıllar, özlük hakları nasıl, askeriyede sivil akademisyen olmak nasıl, kendilerini öğretim görevlisi gibi hissediyorlar mı? Ek görev var mı? Angarya iş yapıyorlar mı? Mesai saatleri nasıl? Vb :)
 
İstedikleri saçma sapan şeyler yüzünden başvurmayacağım sanırım. Güvenlik soruşturması formuna fotoğrafı renkli baskıyla çıkarım diyor. Fotokopici ne dediklerini bile anlamadı.
 

Ufukufuk

Öğrenci
Ben basvuruyu yaptim ama hala net bilgi yok. Muhtemelen mulakatlara gitmeyecegim.

Basvurdugum yerde ogretim gorevlilerinin 5-6 kisilik odalarda kalacagi konusuluyordu. Bu da bence hos bir durum degil.
 
A

Acayipbisey

Guest
Sanki alınacaklar belliydi ve diğerlerini pes ettirmek için ellerinden gelenleri yaptırdılar
 

frieden

Öğrenci
Merhaba Hocam, tanıdıklarınız memnun mu acaba? Ben de şu an bir üniversitede kadrolu olarak çalışıyorum ve hava harp okuluna başvuru yaptım. Maaş ve özlük hakları açısından 2547 ve 657'ye mi tabi olunacak acaba? Bu konuda bir bilginiz var mı?
 
A

Akademis.yenlik

Guest
Msü Akademisyenlikkkk

Hocam ben orda çalışıyorum özlük hakları olarak 926 - 657 -2547 sayılı devlet memurları kanununa tabiyiz . Kendimi tam olarak bir başçavuş gibi hissediyorum üsteğmen muadiliyim ama en alt seviyelerde muamele görüyoruz . Hafta sonları nöbet tutuyorum hafta içi 7.30 a kadar çalışıyorum 5.180 TL maaşım var .ek ders ile 6000 Tl . istenmeyen elemansınız . Kimse sivil istemiyor dekan var ama komutan ondan daha üstün , kpmutanı görünce dikaaaaat diye bağırmak zorundasın ,zira geçen toplantıda bunları yapmayana çok fena şeyler yapacağını söyledi :) o yüzden baskı var tek tip kıyafet askeri bir ortam saadece derse girip çıkma olayı yok sabah 8 akşam 5 mesaisi var . Kartlı sistemle bir dakika geç kalırsanız hakkınızda amirinize uyarı geliyor . Ve savunma yazılıyor ..
 

Ufukufuk

Öğrenci
Ne nöbeti tutuyorsunuz hocam? Hafta içi 7.30 a kadar ne yaptırıyorlar?

Ben mülakata gitmekten vazgeçtim ama pişman olmaktan da korkuyordum. Bu ileti üzerine doğru karar verdiğim için biraz rahatladım. İnşallah troll ileti değildir.
 

ottoman25

Öğrenci
hocam bu söyledikleriniz bir çok kişinin fikrini etkileyecek şeyler. lütfen durumu daha detaylı anlatır mısınız hangi bölgedesiniz çakılı görev mi yükselme durumunuz varmı
 
A

Akademis.yenlik

Guest
Msü Akademisyenlikkkk

Hocam beden eğitimi branşındayız biz ayda iki kez hafta sonu harbiyelilere danışmanlık yapmak için salon nöbeti tutuyoruz sabah 9 akşam 8 e kadar . Anabilim dalımız olmadığı için yükselme durumumuz da yok .ayrıca yüksek lisans ve doktora yapan arkadaşlarıda bu eğitimlerine göndermiyorlar bizzat dekan hocanın söylediği bir şey .sizin ana bilim dalınız varsa yükselme imkânınız olabilir . Akşam 5 ten 6.30 a kadar da olimpik spor dersleri için kalıyoruz ..bu durumlar bizim branşınız için geçerli ... sizin durumunuz farklı olabilir belki ..
 
A

AkademikForumcu

Guest
Akademiayen.lik

Akademisyen.lik hocama katılıyorum dediği her şey doğru insanlar buraya ne umutlarla geldiler ne ile karşılaştılar,
işe başlamadan bırakan oldu istifa edincede sinirleniyorlar ancak sebebini sormuyorlar burada sivil olmayan her şahıs senin maaşını ödediğini sanıyor burada devlet memuru olup evrak işi yapanlar haricinde eğitim öğretimde daimi sivil olmasını kabul edemiyorlar ve diyalog kurup hakkınızı arayacağınız bir birim yok çünkü muhattap olduğunuz kişiler sivil değil sizi anlayabişme ihtimalleri yok buraya işe alınıyorsunuz ancak oryantasyon dahi yapılmadan askeri ortamda asker gibi davranmanızı bekleyecekler burada aldığınız maaş göze batacak öğretim elemanı dışarıda 2 bin alıyorda burası size bu maaşı veriyormuş gibi davaranaklar he birde siz buraya prof olarakta gelseniz okutman olarak çağırılacaksınız :)
 
H

Hademesyen

Guest
Hademesyen

Dersime girer çıkarım bana kimse karışamaz kafasında olanlar gelmesinler.
 
B

Bakkimgeliyo(!)

Guest
MSÜ esas ve yönetmelik

‘Akademis.yenlik’ ismindeki bireyin yazısına binaen cevap vermek istedim( daha doğrusu yanlış yazdıklarından dolayı).Milli Savunma Üniversitesinde eylül 2017 tarihinden bu yana görev yapmaktayım, 926 tsk kanununa tabi değiliz, 2547-4566–657 kanunlarına tabiyiz.’Kendimi başçavuş gibi hissediyorum’ diyerek astsubayları, mesai arkadaşlarımızı kötüleyen hatta tabiri uygunsa aşağılayan bi ifade hoş olmamış.Bu ifadeyi kullanmayacak düzeyde eğitimi olan bir öğretim görevlisi olduğunuzu düşünüyorum.”İşinizi” layığıyla yaptığınız sürece gördüğünüz kötü bir muamele yok, işinizi diye belirttim zira siz işiniz olmayanı da kabul ettiğiniz için ‘en alt seviyelerde muamele görüyorum’ diyebilirsiniz.Nöbetten bahsetmişsiniz, 1yıldır kurumun personeliyim ve nöbet tutma gibi bir durum söz konusu olmadı.Hafta içi mesai 5e kadar, Hafta sonu öğrencilere eğitim vermeniz gerektiğinde 2saatinizi ayırıp, harbiyelinin yararına olacak bir faaliyette bulunuyoruz ve bunun neticesinde de devlet ek dersinizi ödüyo.maaşınız 5500-8000 arasında değişebiliyo.Dikkat diye bağırmak gibi bi ifade kullanmışsınız, yinelemek gerekirse bu durumda hiç söz konusu olmadı, hiç dikkat çeken olmadı hocalarımızdan, çünkü bu tip bi durumla personelimiz olan subaylarımız ilgilenmekteler, herkes kendi işini yapmakta.Tek tip kıyafette yok sayın hocam, yönetmeliğimize, yönergelere göz gezdirirseniz haklarınız orda belirtilmiştir. savunma konusu bugün resmi ve özel kurumlarda bulunmakta, hata yaparsınız sorumlunuz sizi bu şekilde uyarabilir.Bu kadar sözün, yazının esas nedenine gelecek olursak, aynı kurumda çalışan iki öğretim görevlisi arasındaki farkı irdelemek istersek, tek sebebin “haklarınızı bilmemeniz ve bilseniz bile bu hakkı talep etmemeniz olması” iş tanımınızdan, görevlerinizden, kılık kıyafet yönergesinden, 2547’den haberdar olmamanız, her denileni kabul etmeniz, “ses çıkarmayalım 5500-6000tl maaşımız var, işinize bakın, ben şikayetçi değilim” düşüncesinde olmanız. Bu düşüncelerden zihniyetten sıyrılıp evet bu benim hakkım diyip istekte bulunursanız, süreç sizler için daha güzel olacaktır.Yeni gelecek olan hocalarımıza çalıştığım kurumla alakalı memnuniyetimi dile getirip şimdiden başarılar diliyorum :) son olarak sayın akademis.yenlik, bu kadar şikayetçi olduğunuz bir ortamda bulunmanız da şaşırttı hocam, madem bu kadar baskı bu kadar eziyet var, madem sözü neredeyse köleliğe kadar getirdiniz, bırakıp gidebilmelisiniz. :)
 
Üst