KYK Doktora Bursu

tumua

Araştırma Görevlisi
Cok tesekkurler [MENTION=104006]hmtslmz[/MENTION] hocam. N’apalim hocam elden ne gelir bu durumda. Ancak sanirim ben yuksek lisansta da kredi aldigimdan dolayi ekim kasim aralik topluca yatmayacak? Bu durumda benim icinn ilk kred Aralik’ta mi Ocak’ta mi yatiyor? Cunku her yerde ilk defa kredi burs alacak ogeebciler ibaresi yer almakta. Ancak ben ilk defa almiyorum yuksekte de aldim doktorada da kismetse alacagim. Yoksa ilk defa kredi alacak ogrenciler derken yeni donemin ilk kredi yatirimindan mi bahsetmekte? Ben ogrenim hayati boyunca kykdan ilk kez kredi alan ogrenciler olarak anladim

Son düzenleme:

tumua

Araştırma Görevlisi
Hocalarım bu soruları cevaplandıran çıkmaz mı? Hayati bir önem taşımakta benim için. Kadro işleri sarpa sarınca kyk'dan başka şansımız yok ve doktora için bilmediğim bir şehre gideceğim yakın zamanda dolayısıyla kredinin zamanı benim için çok önemli.

tumua

Araştırma Görevlisi
Yukarıdaki sorularımı merak eden arkadaşlar için yazmaktayım. Özellikle [MENTION=101008]maddeteorisi[/MENTION]
Az evvel KYK kurumsal iletişim adresinden bir görevli ile görüştüm. KYK'dan Kredi ya da burs daha önce almış olsanız dahi Ekim Kasım Aralık ayları burs ya da kredileri önceden yatıyor.İkinci olarak da evet kredi ve burslar Ocak ayında yatmaya başlıyor ancak Ekim Kasım ve Aralık'ın toplu ödemesi Aralık ayında yatıyormuş. Yani 3 ayın toplu ödemesini Aralık ayında alıyoruz ardından Ocak ayından itibaren aylık normal kredi ya da bursumuz yatıyor.

agoodperson

Öğrenci
Bana burs çıkmadı arkadaşlar. Kredi de umrumda değil zaten.

Maddi durumumla ilgili bilgileri önceki mesajlarda yazmıştım. Kendisine çıkıp çıkmayacağını merak eden arkadaşlar için bir veri olabilir.

Aslında maddi olarak bitik durumdayım. Yaş 25'i geçtiği için sigortam yok. GSS yaptırmamak için kaçıyorum çünkü her ay 50-100 tl arası bir gideri var (Rica ediyorum arkadaşlar detaylarını anlatmayın, zira gayet iyi biliyorum). Şu anda hastayım ve doktora gidemiyorum. Diğer sorunlarımı önceki mesajlarda yazmıştım zaten. Tekrarlamaya gerek yok.

Lütfen bağışlayın ama benim bilgi becerilerimin yarısına sahip olmayan "şanslı" arş. gör. yaşıtlarım sırıta sırıta ayda 5000 (belki daha fazla) lira kazanıyorlar. Verdikleri karşılığa bakınca insanın gözleri doluyor. Söz meclisten dışarı. Emektar arkadaşları tenzih ediyorum.

Buna rağmen ben 1500 liraya razıydım. Tek isteğim temel ihtiyaçlarımı karşılayıp, daha iyi çalışabilmek, üretebilmekti. Bir bölümünü de birlikte yaşadığım aileme verecektim. Olmadı. Sağlık olsun. Fakat ortada bir haksızlık varsa, yapanları Allah'a havale ediyorum. Ne diyeyim.

Saygılar.

A

Akademik9090

Guest
Merhabalar arkadaşlar, önceden sorulduysa kusuruma bakmayın. Ben doktora kredisi almaya hak kazandım, yüksek lisansta da almıştım. Ancak benim anlamadığım doktora kredisinde imzalamam gereken taahhütnamede 33.840 TL yazıyor. Şimdi bu meblağ yaklaşık 2-3 yılı kapsıyor. Doktora kredi ödemeleri 4 yıl diye biliyorum. Bilgilendirebilen bir arkadaş olursa çok sevinirim. Herkese kolaylıklar...

skyfox

Öğrenci
İyi günler,

Doktora 2. senemde kyk bursu çıkmıştı. Bu 4. senem ve tez yazmakta sıkıntı yaşadığım için okul uzayacak. Sormak istediğim, bu sene sonunda bursun kesileceğini biliyorum. Ancak ne zamana kadar vermeye devam ediyorlar? Yani Haziran'da okulun bittiğini varsayalım ve ilk defa bir komitede bilerek bırakacağım. Yani başarsız olarak geçecek. Dolayısıyla son bursumu hangi ayda alacağım ve hangi ayda kyk'ya gidip dersten başarısız olduğumu ve zaten son sene olduğu için kesilmesi gerektiğine yönelik başvuru yapmalıyım? Fazladan burs alıp sonra geri ödemesi ile uğraşmak istemiyorum. Bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim.

no_comment

Öğrenci
İyi günler,

Doktora 2. senemde kyk bursu çıkmıştı. Bu 4. senem ve tez yazmakta sıkıntı yaşadığım için okul uzayacak. Sormak istediğim, bu sene sonunda bursun kesileceğini biliyorum. Ancak ne zamana kadar vermeye devam ediyorlar? Yani Haziran'da okulun bittiğini varsayalım ve ilk defa bir komitede bilerek bırakacağım. Yani başarsız olarak geçecek. Dolayısıyla son bursumu hangi ayda alacağım ve hangi ayda kyk'ya gidip dersten başarısız olduğumu ve zaten son sene olduğu için kesilmesi gerektiğine yönelik başvuru yapmalıyım? Fazladan burs alıp sonra geri ödemesi ile uğraşmak istemiyorum. Bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim.

Haziran'dan sonra hesabınıza burs yatmaz. Eğer yatarsa bir dilekçe ile e devletten, öyle olmazsa posta ile dilekçenizi kurumun Ankara'daki merkezine göndermeniz gerekir