KYK Doktora Bursu

A

Akademik Forum

Guest
arkadaslar ben doktora kazandım malesef çalısmıyorum kyk bursuna basvurmayı düsünüyorum ama internet sitesinde detaylı bilgi bulamadım bu yıl ücretler ne kadar olur? ve cıkma olasılıgı yüksek mi? yardımcı olursanız cok sevinirim

Gecen sene kyk doktora bursu 1200 ile basladi sonra 1275 oldu ortalama 1350 olir diye dusunuyorum.

cris holden

Öğrenci
arkadaşlar merhaba
ben lisansüstü iktisat öğrencisiyim
mart ayında ingilizce iktisat dan bölüm fiili olarak kapalı olduğu için türkçeye geçtim. ama kyk ya bu durumu bildirmedim. çünkü forumda genellikle üniversite arası yatay geçişin bildirilmesinden bahsediliyor. ben nasıl olsa aynı alan aynı dal diye gerek yok herhalde diye düşündüm. ama kafama dank etti. bir dilekçe hazırladım. sizce bursumu keserler mi?

şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
yüksek lisansta kredi almıştım doktorada bana burs çıkabilir mi o zaman? ümitlenmeli miyim?

Bende lisanstayken kredi almistim doktorada burs cikti. Sana da cikabilir ama kyk dan burs daha once aldiysan kyk dan tekrar burs cikmaz
Web sayfasinda oyle yazdigini hatirliorum.

A

Akademik Forum

Guest
ben lisansta burs aldım, y.lisansta da çıktı, şimdi doktora için başvuracağım bakalım çıkacak mı?

agoodperson

Öğrenci
Merhabalar.

Son birkaç yılda KYK doktora bursu almaya hak kazanan arkadaşlar maddi durumlarına dair detayları paylaşabilirler mi? Dilerlerse bunun için özel mesaj yolunu da kullanabilirler.

Biliyorum böyle şeyler sorulmaz, lütfen bağışlayın. Sorma nedenim şudur:
Lisans ve YL eğitimimi aldığım bölümümde, hem çalışıp hem de DR yapabilmek maalesef imkansız. Puanlarım yeterli olmasına rağmen çeşitli nedenlerden dolayı bir türlü kadro bulamadım. Ailemden rica minnet 1 dönemlik izin alabildim. Kabul alırsam bu dönem doktoraya başlayacağım ancak eğer Aralık ayına kadar burs çıkmaz yahut kadro bulamazsam eğitimimi bırakmak zorunda kalacağım.

Ek olarak şu bilgiyi de ekleyeyim. Babam emekli ve şu anda çalışmıyor. Maaşı yaklaşık 2500 TL. Annem hiç çalışmadı. Kardeşim 11. sınıf öğrencisi. Ailemle yaşıyorum. Babamın üzerine bir ev ve bir de yaklaşık 30000 TL değeri olan, 2005 model bir araç var. Belki biraz saçma bir soru olacak ama ne dersiniz burs çıkma ihtimali var mı?

Varuna

Öğrenci
Ben iki yıldır doktora bursu alıyorum. Yüksek lisansta da almıştım. Ancak lisans döneminde kredi bile çıkmamıştı...
Yüksek lisansta burs alan arkadaşlarımın bursu doktorada da devam etti. Yakından tanıdığım bir arkadaşımın babası vefat etmiş, kirada oturuyor. Yüksek Lisansta da burs aldı, doktoraya kabul aldığında da bursu devam etti. Farklı bir arkadaşım aynı koşullarda olmasına rağmen (babasını kaybetmişti) ona çıkmamıştı yüksek lisansta, tam olarak sebebini bilmiyorum belki evleri kendilerinindir vs.Ama durumlarının çok iyi olduğunu düşünmüyorum. Böyle şeyler pek sorulmuyor yada konuşulmuyor. Bana gelince ben Yüksek Onur'la mezun olmuştum. Yüksek Lisansı da iki yılda 4.00 ile tamamladım ve kendi bölümümde doktoraya kabul alan iki kişiden biriydim. (sayının az olması burs alma şansınızı arttırır belki diye düşünüyorum.) Ekonomik koşullarım diğer arkadaşlarımdan daha iyi. Bu konuda Enstitüyle görüşürseniz burs alma ihtimalinizi daha net öğrenebilirsiniz. Çünkü bildiğim kadarıyla enstitüdeki kayıtlı öğrenci sayısı, maddi durumunuz, başarı durumunuz hepsi kriter oluşturuyor. Sorduğunuz zaman herkesten farklı ekonomik koşullar duyacaksınız. Ayrıca sadece KYK değil farklı bir çok kurum var burs veren, kendinizi garantilemek için onlara da başvurun hatta en düşük miktarlardan birini KYK veriyor ve diğer kurumlardan burs almanızı da engellemiş oluyor. Okulunuzun burs koordinatörlüğüne bir danışın başarılı öğrenciler için yönlendirmeleri oluyor. Umarım burs almaya hiç ihtiyacınız kalmaz hemen atanırsınız.

agoodperson

Öğrenci
Ben iki yıldır doktora bursu alıyorum. Yüksek lisansta da almıştım. Ancak lisans döneminde kredi bile çıkmamıştı...
Yüksek lisansta burs alan arkadaşlarımın bursu doktorada da devam etti. Yakından tanıdığım bir arkadaşımın babası vefat etmiş, kirada oturuyor. Yüksek Lisansta da burs aldı, doktoraya kabul aldığında da bursu devam etti. Farklı bir arkadaşım aynı koşullarda olmasına rağmen (babasını kaybetmişti) ona çıkmamıştı yüksek lisansta, tam olarak sebebini bilmiyorum belki evleri kendilerinindir vs.Ama durumlarının çok iyi olduğunu düşünmüyorum. Böyle şeyler pek sorulmuyor yada konuşulmuyor. Bana gelince ben Yüksek Onur'la mezun olmuştum. Yüksek Lisansı da iki yılda 4.00 ile tamamladım ve kendi bölümümde doktoraya kabul alan iki kişiden biriydim. (sayının az olması burs alma şansınızı arttırır belki diye düşünüyorum.) Ekonomik koşullarım diğer arkadaşlarımdan daha iyi. Bu konuda Enstitüyle görüşürseniz burs alma ihtimalinizi daha net öğrenebilirsiniz. Çünkü bildiğim kadarıyla enstitüdeki kayıtlı öğrenci sayısı, maddi durumunuz, başarı durumunuz hepsi kriter oluşturuyor. Sorduğunuz zaman herkesten farklı ekonomik koşullar duyacaksınız. Ayrıca sadece KYK değil farklı bir çok kurum var burs veren, kendinizi garantilemek için onlara da başvurun hatta en düşük miktarlardan birini KYK veriyor ve diğer kurumlardan burs almanızı da engellemiş oluyor. Okulunuzun burs koordinatörlüğüne bir danışın başarılı öğrenciler için yönlendirmeleri oluyor. Umarım burs almaya hiç ihtiyacınız kalmaz hemen atanırsınız.

Kıymetli hocam, yanıtınız ve güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

Ben lisansa başladığımdan, yüksek lisansım bitene kadar 3.5'in altına düştüğümü hatırlamıyorum. Lakin yıllardır burs başvurusu yaparım hep öğrenim kredisi çıkar. Kişi sayısı nispeten az olduğundan belki DR için çıkar diyorum. Akademisyenlik benim hayalimdi. Puanlarımı duyanlar hala kadro alamadığım için gülüp, dalga geçiyor. Olmayınca olmuyor işte. Bu burs çıkmazsa hayaller suya düşecek gibi. Çünkü koşullar beni buna mecbur bırakıyor. Umarım bir yerlerde bir güç sesimi duyuyordur ve olaya el atar. Yoksa hem kendime verdiklerim hem de bu ülke gençlerine ve akademisine verebileceklerim yok olup gidecek.

Tekrar teşekkür ederim.

İlgili konuyla ilgili başka bilgi paylaşımında bulunmak isteyen arkadaşlara da şimdiden teşekkürler.

hustundag

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, lisansta ve yüksek lisansta öğrenim kredisi aldım doktorayı kazandım bu dönem burs çıkar mı acaba bir bilginiz var mı?

maddeteorisi

Öğrenci
Merhabalar. Bu sene doktoraya başlayacağım kredi ya da burs çıkması durumunda ilk ödemeler hangi aydan itibaren başlıyor? Acaba bu konuda bilgisi olan var mı? Birde en kötü şartta kredi çıkıyor mu? Çıkmama gibi bir durum var mı? Teşekkürler.

rekuye

Öğrenci
Merhabalar.

Son birkaç yılda KYK doktora bursu almaya hak kazanan arkadaşlar maddi durumlarına dair detayları paylaşabilirler mi? Dilerlerse bunun için özel mesaj yolunu da kullanabilirler.

Biliyorum böyle şeyler sorulmaz, lütfen bağışlayın. Sorma nedenim şudur:
Lisans ve YL eğitimimi aldığım bölümümde, hem çalışıp hem de DR yapabilmek maalesef imkansız. Puanlarım yeterli olmasına rağmen çeşitli nedenlerden dolayı bir türlü kadro bulamadım. Ailemden rica minnet 1 dönemlik izin alabildim. Kabul alırsam bu dönem doktoraya başlayacağım ancak eğer Aralık ayına kadar burs çıkmaz yahut kadro bulamazsam eğitimimi bırakmak zorunda kalacağım.

Ek olarak şu bilgiyi de ekleyeyim. Babam emekli ve şu anda çalışmıyor. Maaşı yaklaşık 2500 TL. Annem hiç çalışmadı. Kardeşim 11. sınıf öğrencisi. Ailemle yaşıyorum. Babamın üzerine bir ev ve bir de yaklaşık 30000 TL değeri olan, 2005 model bir araç var. Belki biraz saçma bir soru olacak ama ne dersiniz burs çıkma ihtimali var mı?

şimdi hocam onemli olan şu: kaç kişi kontenjan ayırdı kyk doktoraya sizin üniversite için ve bunlar içinde maddi duruma göre siz kacıncısınız ? diyelim 5 kontenjan var doktoraya enstitü için. 5 kişinin durumu sizden kötü ise siz alamassınız. öncelikli durumunuz var ise alırsınız ama. bence bu şartlarda almanız biraz zor.
ancak sizi bir bilgi vermek isterim yl yi aynı üniversitede yapmışsanız hocaları falan tanırsınız. KYK birkaç kontenjanı enstitüye verir. mesela derki 2 kişiyi sen belirle bunun adı (enstitü bursu) kyk ile aynıdır. sadece size bursu kyk üzerinden enstitü verir. şimdi enstitüye gidin sorun enstitü bursu için dilekçe alacaklar mı diye. genelde saklanır bu müdrün öğrencilerine veya enstitüye agır top olan bir hocanın öğrencisine verilir. çünkü enstitü müdürü secer. ben mesela kyk çıkmaz diye peşine düştüm bende başvurmak istiyorum falan dedim sekretere, tartiştım falan ama yinede enstitü müdürünün doktora öğrencisine verildi.

agoodperson

Öğrenci
şimdi hocam onemli olan şu: kaç kişi kontenjan ayırdı kyk doktoraya sizin üniversite için ve bunlar içinde maddi duruma göre siz kacıncısınız ? diyelim 5 kontenjan var doktoraya enstitü için. 5 kişinin durumu sizden kötü ise siz alamassınız. öncelikli durumunuz var ise alırsınız ama. bence bu şartlarda almanız biraz zor.
ancak sizi bir bilgi vermek isterim yl yi aynı üniversitede yapmışsanız hocaları falan tanırsınız. KYK birkaç kontenjanı enstitüye verir. mesela derki 2 kişiyi sen belirle bunun adı (enstitü bursu) kyk ile aynıdır. sadece size bursu kyk üzerinden enstitü verir. şimdi enstitüye gidin sorun enstitü bursu için dilekçe alacaklar mı diye. genelde saklanır bu müdrün öğrencilerine veya enstitüye agır top olan bir hocanın öğrencisine verilir. çünkü enstitü müdürü secer. ben mesela kyk çıkmaz diye peşine düştüm bende başvurmak istiyorum falan dedim sekretere, tartiştım falan ama yinede enstitü müdürünün doktora öğrencisine verildi.

Hocam yanıtınız için çok teşekkürler.

Burs çıkması için daha nasıl bir durumda olmam gerekiyor bilmiyorum. Parasızlıktan neredeyse dışarı adım atamıyorum. Doktora için yapacağım yol masrafını bile düşünür durumdayım. Buna rağmen hala çıkmıyorsa, yapacak bir şey yok.

Ayrıca, bizim enstitü oldukça büyük. Birçok bölüm, binlerce öğrenci kayıtlı. Çok hoca tanıyorum ancak enstitüden kimseyi tanımıyorum. Dolayısıyla ilgili burs için bilgi almam dahi neredeyse imkansız. Yine de ilginiz için teşekkürler. Ben de burs çıkacağına pek ihtimal vermiyorum doğrusu, bekleyip göreceğiz.

tumua

Araştırma Görevlisi
Hocalarim, affeyleyin ama soracagim soru hep burs kapsaminda soruldugu icin tekrardan sorma gereksinimi hissetim cunku biliyorum ki bana burs cikmayacak. Yuksek lisansta kredi alan bir kisiye doktorada da sorunsuz bir sekilde kredi cikar degil mi?

hmtslmz

Öğrenci
kredi verilir sorun olmaz. basvurunuzu duzgun yaptıysanız sınıf hatası kayıt yılı gibi hatalar yapmadıysanız alırsınız. ancak okul bittiğinde ev taksidi gibi 60.000 TL borç odemeyi göz onune alın. yeni arkadasım mezun oldu ne kadar diye sordum boyle bir rakam soyledi. değer mi? analizinizi iyi yapın. kadro alama durumu varsa 1. ve 2. sınıflarda bence cok yuksek bir borc cıkar 60,000 gibi. bence ilk iki yıl alın ders ve yeterlilikten sonra ozel sektorde çalışın ve tezınızı uztarakta olsa yazın. aksi buyuk risk olur.