KYK Doktora Bursu

tenenit

Öğrenci
Kyk Bursu alırken sigortalı olarak işe başlayanların kredi ve bursu iptal edilir. başladığını tarihten sonra yatırılan burslar geri alınır.
Kyk burslarında başarısız öğrenci bildirimi bütler varsa yaz okulu vb. süreçler bittikten sonra öğrenci işleri tarafından kyk ya online olarak bildirilir. başarısız öğrenci kriterini ilgili üniversite belirler. genelde güz + bahar dönemi toplamı 3 den fazla alttan dersi olanın bursu krediye döndürülür. bu durumda kredi almak istemiyorsanız dilekçe verip iptal ettirebilirsiniz.
merhaba
doktora yeterliği geçemediğimiz halde kesiliyor mu peki

H

Hidrobiyolog

Guest
Burs

yeterlilik ders olarak transkripte görünmüyor bence kalınca burs kesilmez. kyk bursu kesilme nedeni 3'ten fazla dersin alttan kalmasıdır. yani 3'ten fazla alttan dersiniz yok ise sorun olmaması gerekir.
benım bu donem 6. dönemim ve yeterlılıge gırmeyı dusunmuyorum hala sizce kesilir mi bursum? Yalnız şöyle bir durum var doktoraya 2013 şubatta başladım ve başvuru yaptığımızda burs almak için bir sonraki seneyi bekledik yani 3. dönem başladığında burs almaya başladık. 3 dönemdir burs alıyorum toplamda sekiz dönem mi alacam? yoksa 8. dönemimde bitecek mi bursum? bilgilendirirseniz sevinirim

A

Akademik Forum

Guest
kyk yüksek lisansına başvurucam bende. fakat çıkmayacağını düşünüyorum. yüksek+doktora yapan arkadaşlardan birisi cevap verebilirse sevinirim.

maddi durumun çok kötü olması mı gerekiyor bu bursun çıkması için? tek kriter ailenin geliri mi? yoksa başka başarı kıstasları var mı? aileme yük olmadan yüksek lisans yapmak istiyorum, bir yerden burs alabilmem önemli benim için, ona göre bir beklentiye giricem kyk dan.

rekuye

Öğrenci
kyk yüksek lisansına başvurucam bende. fakat çıkmayacağını düşünüyorum. yüksek+doktora yapan arkadaşlardan birisi cevap verebilirse sevinirim.

maddi durumun çok kötü olması mı gerekiyor bu bursun çıkması için? tek kriter ailenin geliri mi? yoksa başka başarı kıstasları var mı? aileme yük olmadan yüksek lisans yapmak istiyorum, bir yerden burs alabilmem önemli benim için, ona göre bir beklentiye giricem kyk dan.

1) KYK Bursu maddi duruma göre verilir. Ancak KYK'nın kontenjanı vardır her anabilimdalı için ancak başvuran az olursa maddi durumu iyi olan birine bile çıkabilir. Yani başvuranlar arasından maddi durumu en kötü olanlara burs çıkar Çalışan sigortalı birine burs çıkması imkansızdır.

2) Enstitü bursu vardır okul başlarında ilan edilir. Sır gibi saklanır. Girişlerini sekreter yapar ama ona sorarsın yok öyle birşey bilmiyorum der. 5-6 kişiyi enstitü seçer KYK bursu için. Seni KYK'ya bildirirler ve KYK'dan sana otomatik olarak burs çıkar. Ancak bu burs genellikle enstitü müdür ve yardımcılarının öğrencilerine ayrıca hocaların çocuklarına falan gider. Mesala benim üniversitemde ilanı panoda 16:30 da verildi. Son basvuru aynı gün 17:00'dı. Yani yarım saatlik süre vardı başvurmak için. Tesadüf eseri gordum başvurdum. Müdür bana benim öğrencim var kontenjan 3 kişi veremem sana dedi.

hironakamura

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar,
Ben şu anda yüksek lisansa devam etmekteyim ve Haziran ayı gibi kyk öğrenim kredim sonlanacak. Ancak ben başka bir üniversitede bütünleşik doktora programına kabul edilirsem haziran ayından sonraki alımlarda, tekrar doktora için öğrenim kredisine başvurabilir miyim?

A

Akademik Forum

Guest
Bütünleşik doktora kyk bursu

Merhaba arkadaşlar. Ben bütünleşik doktora öğrencisiyim ve ocakta 4. Senem doluyor. 2. Senemde kyk doktora bursu almaya başladım. Bursumun bitip bitmeyeceği hakkında bilgisi olan var mı? Bölge müdürlüğüne tlf ile sordum azami süre 5 sene ise kesilmez denildi ancak emin değilim. Enstitü de 5 sene dedi ama güvenemedim bir türlü. Aynı durumda ya da bikgisi olan var mı?

A

Akademik Forum

Guest
kykdan lisansta ve bir dönemde yüksek lisansta kredi aldım, acaba doktorada çıkma ihtimali nedir, lisansa göre dahamı düşük dahamı yüksek ?

rekuye

Öğrenci
kykdan lisansta ve bir dönemde yüksek lisansta kredi aldım, acaba doktorada çıkma ihtimali nedir, lisansa göre dahamı düşük dahamı yüksek ?

bunların bir önemi yok. KYK için ayrılan kontenjan dahilinde burs verilir diğerlerine kredi verilir. eğer başvurduğunuz dönem maddi durumu sizden düşük insan fazla ise burs çıkmaz, az ise ise çıkar. tamamen o dönem başvuranlar ile alakalı. (ben lisans kredi, yl burs, dr burs)

Alfonso

Öğrenci
Hocalarım ben 2012'de lisansı bitirdim. 2014'te yüksek lisansa başladım. Bu dönem de tez bitecek. 2017 Eylül'de kısmetse farklı bir şehirde doktoraya başlamak istiyorum. Ancak lisansta aldığım krediyi işsiz olduğum için ödeyemedim. Hala da faiz biniyor. Bu şartlarda bana doktora bursu çıkar mı? Kadro kovalaması, dersler, tez derken işe sıra gelmiyor. Bu bursa çok ihtiyacım var bu anlamda. Bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Merve

Baş Editör
Hocalarım ben 2012'de lisansı bitirdim. 2014'te yüksek lisansa başladım. Bu dönem de tez bitecek. 2017 Eylül'de kısmetse farklı bir şehirde doktoraya başlamak istiyorum. Ancak lisansta aldığım krediyi işsiz olduğum için ödeyemedim. Hala da faiz biniyor. Bu şartlarda bana doktora bursu çıkar mı? Kadro kovalaması, dersler, tez derken işe sıra gelmiyor. Bu bursa çok ihtiyacım var bu anlamda. Bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Cikar hocam. Ben de lisans krediyi ödemeye baslamamistim aynı şekilde faizi de vardı. Yüksek lisans sırasında burs çıktı. Bu durumun engel olduğunu sanmıyorum.

Alfonso

Öğrenci
Cikar hocam. Ben de lisans krediyi ödemeye baslamamistim aynı şekilde faizi de vardı. Yüksek lisans sırasında burs çıktı. Bu durumun engel olduğunu sanmıyorum.

Teşekkür ederim hocam, inşallah. Dönem kaybı olmamak gibi bir şart hatırlıyor gibiyim, ondan da çekiniyorum biraz. Malum ben iki sene aradan sonra başladım lisansüstü eğitime.

Son düzenleme:

rekuye

Öğrenci
Teşekkür ederim hocam, inşallah. Dönem kaybı olmamak gibi bir şart hatırlıyor gibiyim, ondan da çekiniyorum biraz. Malum ben iki sene aradan sonra başladım lisansüstü eğitime.

kyk'ya kredi borcunuzun olması, burs almanıza,
lisans bittikten sonra ara verip yüksek yüksek lisansa başlamanız; yüksek lisans bursu almaya,
yüksek lisanstan bittikten sonra ara verip doktoraya başlamanız; doktora bursu almaya,
engel değildir.

ara vermeme ile ilgili şart kredi borçlarının ertelenmesiyle ilgiliydi galiba.

cris holden

Öğrenci
arkadaşlar merhaba doktora bursu ile ilgili bir şey merak ediyorum.

yatay geçiş yapınca burs kesilir mi?

ya da üniversiteden kaydını aldırınca burs otomatikman kesilir ama krediye dönüşür mü?

ayrıca ders dönemini 2 yılda bitirince doktora da burs krediye dönüşür mü?

rekuye

Öğrenci
Şimdi şöyle hocam burs başarısızlık nedeniyle kesilir. Başarısızlık kriterini ise üniversiten belirler. Benzer sorunum vardi KYK yi aradım biz bilemeyiz üniversite bize bu öğrenci başarısız der biz bursunu keseriz öğrenci işleri ile görüşün dediler. Ben universiteme sorduğumda 3 dersten fazla alttan dersi olanın bursunu kestiriyoruz dediler. Normalde 1 yılda tamamlanması gereken ders donemini az ders alarak 2 yılda tamamlanınca birşey olmaması lazım. Ancak gene herşey öğrenci işlerinde bitiriyor. Öğrenci işleri sizin tez döneminde olmanız lazım başarısız sayildiniz diyebilir. Kesin bilgi için öğrenci işleri şefi veya şube müdürü ile görüşün. Bizim universitede şube müdürü veriyor KYK ya bilgiyi ben ondan ogrendim.

Yatay geçişlerde ise burs devam ettirilebilir ancak yıl kaybı olmaması gerekir. Yüksek lisansda yatay geçiş yaptı arkadaşım yıl kaybı olmadığı için burs devam etti. Evrak falan göndermeniz gerekiyor zannedersem KYK ya. Ayrıntılı bilgiyi KYK dan öğrenin....

cris holden

Öğrenci
teşekkür ederim cevabınız için. bir sorum daha olacak benim.

doktora ders döneminde başka bir üniversiteden para vererek özel öğrenci sıfatıyla kendi üniversitemde saydırmak amacıyla ders alsam bu durum bursumun kesilmesine neden olur mu?

A

Akademik Forum

Guest
tubitak sigorta yapmasi

Doktora ogrencisiyim. Kyk bursu aliyorum. Tubitak bu sene projelerde sigorta yapma karari almis bu projede bursiyer oldugum takdirde kyk bursum kesilir mi

kaandereli

Öğrenci
Benim de bir sorum var, doktora bursu alıyorum. Bu sene ilk senemdi, 10 dersten 9'unu verdim. Gelecek döneme bir dersim kaldı, (başarısız olduğum için değil sistemdeki bir sorun nedeni ile dersi seçememiştim). Ders dönemi iki sene bizde.
Ama öğrenci işlerinde bir görevli kafamı karıştırdı.
İlk sene dersleri bitirenler önümüzdeki dönem yeterliliğe girecek, sen onlardan sonra yeterliliğe gireceğin için burs açısından başarısız sayılabilirsin dedi.
Ama başka görevliler herhangi bir yorum yapmadılar, kyk artık bize sormuyor başarı durumunu dediler. Ama bir dersi öbür döneme bıraktım diye başarısız sayılmayacağımı da düşündüklerini söylediler.
ortalamam çok iyi, sadece bir dersim eksik diye bir dönem uzadı. ama ders dönemi iki yıl.
bu durumda olup bursu krediye dönüşen oldu mu??

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
arkadaslar ben doktora kazandım malesef çalısmıyorum kyk bursuna basvurmayı düsünüyorum ama internet sitesinde detaylı bilgi bulamadım bu yıl ücretler ne kadar olur? ve cıkma olasılıgı yüksek mi? yardımcı olursanız cok sevinirim