Eğitim Alanında Yüksek Lisans

hasany

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar,
Ben İngilizce öğretmenliği mezunuyum. Not ortalamam 3.30, ales sözel puanım 79, yds 88. Ales'de sayısal ve eşit ağırlık puanlarım 70'in altında. Eğitim programları ve öğretimi veya eğitim yönetimi alanlarında tezli yüksek lisans yapmak istiyorum ve amacım akademik olarak devam etmek. Bu konularda biraz acemi olduğum için birkaç sorum olacak sizlere. Eğitim bilimlerinde bu istediğim dallarda yüksek lisans yapmak için hangi ales puanımı kullanmam gerek? Ales sözel puanımla ingilizce öğretmenliği mezunu olarak hangi bölümlere başvuruda bulunabilirim? Cevaplarsanız sevinirim.

https://www.anadolu.edu.tr/uploads/abp/duyuru/580_1436183669.pdf buradan ufak bir inceleme yapabilirsiniz kim nasıl puan almış..sansınız bence yüksek tabi bu see girenlere göe değendirirsek..ayrıca bu sene anadolu e.a-say-söz ales paunlarında başvuru kabul etmiştir.dolayısıyla hangi puan türünüz daha yüksek ise başvuruda onu yazmanız faydanıza olacaktır
 
Son düzenleme:

ufuk799

Öğrenci
Merhaba, Ben ilkokul da görevli sınıf öğretmeniyim. Tezli yüksek lisansa başvurup devamında doktora yapmak istiyorum.
1) Aşağıda belirteceğim hangi dallarda yüksek lisans yaparsam doktora seçeneğim daha fazla olur?
2) Sınıf öğretmenliğinde yüksek lisans yaptığımda doktorayı hangi alanlarda yapabilirim.
PROGRAMLAR: a) İlköğretim sınıf öğretmenliği,
b) Eğitim programları ve öğretim,
c) Eğitim yönetimi ve denetimi

Teşekkür ederim. Saygılarımla.
 
S

sumayaaa

Guest
Kusura bakmayın çok uygunsuz bir saat oldu.bende yüksek lisans yapmak istiyorum kişisel gelişim yada insan psikolojisi üzerine.ama hangi dalda yapmam gerekiyor ve alesde sözel mi eşit ağırlık puanı mı önemli bilmiyorum.33 yaşındayım amacım üniversite de öğretim görevlisi olup bu alanda yükselmek.yaş sınırı var mı acaba
 
A

Akademik Forum

Guest
Merhaba benim bi sorum olacak... Ben özel üniversitede yuksk lisans yapmayı düşünüyorum tezli olarak işletme bölümü mezunuyum hangi alanda yuksk lisans yapmam akademik kariyer için faydalı yani kısaca üniversiteler öğretim görevlisi alırken daha çok işletme bölümü sonrası hangi yuksk lisans bölümü okuyanları tercih ediyor bunu öğrenebilir miyim? Teşekkürler
 
A

Akademik Forum

Guest
merhaba matematik mezunuyum. mesajımın gidip gitmedigini anlamadıgım için ikinciyi yazıyorum. formasyon sertifikası alıp eğitimde yüksek yaparak oradan akademik kariyere devam edip üniversitede kadro bulmak mümkün mü? fen fakülteli olmak buna engel mi?
 
merhaba matematik mezunuyum. mesajımın gidip gitmedigini anlamadıgım için ikinciyi yazıyorum. formasyon sertifikası alıp eğitimde yüksek yaparak oradan akademik kariyere devam edip üniversitede kadro bulmak mümkün mü? fen fakülteli olmak buna engel mi?

Genelde eğitim fakültesi mezunlarını alıyor üniversiteler ancak bazı üniversiteler eğitim fakültesi mezunu olmak veya formasyon belgesine sahip olmak şartlı ilanlar verebiliyor.

Ancak yine bu durum akademik kadro ilanlarında sorun yaşamanıza neden olabilir. Eğer eğitim fakültesi mezunu olmak ve X alanında yüksek lisans derecesine sahip olmak şeklinde bir ilan olursa buna başvursanız bile başvurunuz kabul edilmez.
 
A

Akademik Forum

Guest
kahroluyorum bu yolların kapalı oldugunu görünce. nette birkaç olumlu ve çıkar yol olduguna dair yorumları görünce bir bilene sorayım diye düşünerek yazdım.
teşekkür ederim cevabınız için.
 
A

Akademik Forum

Guest
İşletme fakültesi mezunuyum ve pedagojik formasyonum var. Eğitim bilimlerinde yüksek lisans yapmak mümkün mü?
 
A

Akademik Forum

Guest
merhbalr sorum olacaktı sizlere. ben fen bilgisi öğretmenliği mezunuyum sizce yüksek lisansımı fen bilimleri programlarından birindfen mi yoksa eğitim bilimlerinden bir program mı seçmeliyim . ayrıca eğitim bilimlerine başvuru tarihini kaçırdım ikinci dönem başvuru imkanım var mı acaba
 
A

Akademik Forum

Guest
.

Hocam bende matematik ogrt. Son sinif ogrencisiyim. Yüksek lisans yapmak ve akademik personel olmak istiyorum . Kocaeli Üniversitesinde . Hangi alanda yapabilirim yuksek lisansimi ? Ve hangi sınavlara girmeliyim . (Ales yds vs .. ) cok bilgim yok cevaplarsaniz mutlu olurum kolay gelsin :)
 

büteaşık

Öğrenci
merhaba ilköğretim mat. öğr 4.sınıf öğrencisiyim alese girmek istiyorum fakat yükselmek için şu ortalamaya ulaşsan daha iyi dediğiniz bir ortalama var mı? Ve sizce alesten kaç almalıyım akademisyenlik için
 
A

Akademik Forum

Guest
.

merhaba; işitme engelliler son sınıf öğrencisiyim. eğitim bilimlerinde yüksek lisans yapmak istiyorum. fakat bölümümüz her okulda yok. bölüm olmasa dahi eğitim bilimleri dallarında farklı bir okulda yüksek lisans yapabilir miyiz? örneğin eğitim programları ve öğretimi alanında? teşekkür ederim şimdiden.
 
R

ragazza.libera

Guest
sosyal

Merhabalar. Ben sosyal bilgiler öğretmenliği mezunuyum. Bende yl düşünüyorum. Ama kendi alanımda değil eğitim bilimlerinde.ve drama üzerine. Ne yapmam lazım. Biraz bilgilendirir misiniz?
 
H

hgt

Guest
matematik eğitimi ile ilköğretim matematik eğitimi arasındaki fark nedir? ilköğretim matematik mezunu olarak hangisini tercih etmeliyim aradaki farkı bilmiyorum.
 
Üst