Dil Eğitimi Sırasında 65'i Geçtim. Dil Eğitimi Bitmeden ÖYP için Açılacak Yüksek Lisans Kontenjanlarına Başvurabilirmiyim?

ondereryilmaz

Öğrenci
Merhabalar

Ben 14.11.2011 tarihinde Marmara Üniversitesi'nde dil eğitimine başladım. Dil Eğitimi başladıktan sonrakim KPDS'den 65 puan aldım. Önümüzdeki ÖYP Yüksek Lisans ve Doktora alımlarına başvurabilirmiyim?

Teşekkürler
 

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Geçen dönem bu şekilde yapıldı ama o zaman dil kursdu zorunlu değildi. Sizler için zorunlu olduğundan dolayı yapılmayacağı söylendi.
 

ondereryilmaz

Öğrenci
Ben kendi kafamda şöyle bir yol haritası çizdim;
Büyük bir ihtimalle şubat gibi kontenjanlar açıklanır. Mart gibi herkesin nerelere gidecekleri belli olur. 35. madde sürecide 1-2 ay sürer( Amasya Üniversitesi'ndeki Araştırma Görevlileri Aralık ayının sonunda yazılarını aldıkları için 1-2 ay sürer dedim) ve bu süreci ben dil eğitimimde kullanırım. Dolayısıyla Haziran ayından Ekim-Kasım ayına kadar boş kalmamış olurum diye düşündüm. Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ama bana en mantıklısı bu geldi. Bu hem Araştırma Görevlilerinin işine hemde YÖK'ün işine gelir diye düşünüyorum.
 

mmuhammedm

Öğrenci
sen nerden bileceksin amasya üniversitesindeki araştırma görevlilerinin yazısını hocam :)
onların geldiyse bizim yazımız nerede hala?
biz amasyda değil miyiz?
yada araştırma görevlisi değilmiyiz? senden bu üçünün cevabını istiyorum:)
 

msttrk

Öğrenci
sen nerden bileceksin amasya üniversitesindeki araştırma görevlilerinin yazısını hocam :)
onların geldiyse bizim yazımız nerede hala?
biz amasyda değil miyiz?
yada araştırma görevlisi değilmiyiz? senden bu üçünün cevabını istiyorum:)

Hocam adı geçen üniversitede olup, öyp kapsamında eğitim veren bir üniversitede yüksek lisans yapan ve görevlendirme verilmeyen ÖYP araştırma görevlileri de var. Bu bir çelişki değil mi? :D
 

ondereryilmaz

Öğrenci
Saygı değer Muhammed ve Mesut Hocalarım
Sizlerin düştüğü durum emin olun bizleri de üzmektedir :) sizlerin durumunu istisna olarak kabul ederek yazdım bu görüşlerimi :) son aldığım bilgilere göre sizlerin ve benim 35. madde yazısını bekleyen arkadaşlarımızın gittikleri duydum. Sizlerin hala oralarda olmanız beni derinden sarstı şu anda :) En kısa sürede durumun düzelmesi dileğiyle :)
 

sercanabana

Öğrenci
konuyla pek alakası yok ama soracağım bir şey var. dil eğitimi esnasında maaş alınıyor mu? ve dil eğitiminden başarısız olma durumunda bu eğitimin ücretini ödüyor muyuz?
 

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Maaş alıyorsunuz dil eğitimi için imzalatılan senet ise mecburi hizmet senetidir, o yüzden kurs ücreti geri ödenmez.
 

MAHSUM

Öğrenci
Nazmi Hoca! peki eğer yabancı dilden (arapça) 70 civarıyla öyp ye başvurmuşsak yerleştiğimiz takdirde tekrar bir 65 puan almamız mı gerekiyor ve ikinci bir yabancı dil daha mı isteniliyor. teşekkür ederim.
 

faruq

Öğrenci
yuriçi dil kursu bitimine 1 ay kala 65 i geçmişsek yük.lis. tercihi yapabilir miyiz?

Arkadaşlar ben yur içi dil kursu bitmeden yüksek lisan tercihi yapamıyoruz diye biliyorum. Teyit etmek istedim. Çünkü bu yıl 1 Eylülde yapılacak olan yds sonrası yüksek lisans kontenjanları ilan edilirse (ki yüksek ihtimalle öyle olacak gibi geliyor bana) biz de bu tercihlere başvurabilir miyiz? Yoksa yök bize "kursunuz 5 ekimde bitiyor o bitmeden tercih hakkınız yok" der mi. Derse çok ayıp eder :apologetic: arada kalan zaman çok kısa bir zaman çünkü
 

Azmonc

Öğrenci
Yeni YDS yüzünden müfredatı uzatmayı planlıyorlar. Sona 15 gün ekleyip sadece YDS eğitimi verilebilir diyorlar.

çok şaşırdım buna hocam.uzatsalar bile ne olacak.kursun bitişi ile (1 Eylüldekini saymazsak) YDS arası nerdeyse 5-6 ay olacak.

bir de hocam ben IELTS'ten 4.5 aldım barajı geçtim.yüksek lisans tercihi için 2014 Şubat'taki tercih dönemini mi beklemem gerekecek.yoksa eylül-ekim'deki tercihlere katılabilir miyim?
 

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Kurs bitmeden tercihlere katılamıyorsunuz normalde ama şimdiye kadar bu şekilde sarkmamıştı bekleyip göreceğiz.
 
Üst