Bütünleşik Doktora Avantaj ve Dezavantajları

Cngzmrt

Öğrenci
Hocam pek öyle değil. Bütünleşik doktorada mezun olana kadar lisans mezunu ve bütünleşik doktora öğrencisi olarak gözükürsünüz. Ör. Gör. kadroları sizin için sıkıntı olabilir çünkü o kadrolar ya YL/Doktora mezunu ya da ilgili alanda 2-10 yıl deneyim ister. Ancak Ar. Gör olarak çalışmanıza engel bir durum yok çünkü ilanlar" Lisans mezunu olmak ve YL yapıyor olmak" olarak çıkıyor genelde. Siz lisans mezunusunuz ve YL yerine bütünleşik doktora yapıyorsunuz yani bir fark yok aslında.

Konu biraz daha netleşti çok teşekkür ederim.
 

Sercan

Profesör
Konu biraz daha netleşti çok teşekkür ederim.

Ancak Ar. Gör. olarak başvuracağınız okulda doktora eğitimi ya da bütünleşik doktora eğitimi veriliyor olması gerekir. Eğer kazandığınız okul, bütünleşik doktora yaptığınz okul ile aynı şehirde ise size git-gel yaptırabilirler. Başvurmadan önce mutlaka ilgili enstitü ile görüşün.
 

4selimiles4

Öğrenci
5 + 2.5 Yarısı kadardır.

*hocam örneğin itü lisansüstü eğitim öğretim yönetmeliğindeki ifade 9 yıl olduğu ve öyp usul esaslarda buna uyulacağını işaret ediyor. ben mi yanlış anlıyorum?


Süre

MADDE 34 – (1) Doktora programını tüm öğrencilik haklarına sahip olarak azami tamamlama süresi yüksek lisans derecesi ile kabul edilenler için altı yıl (12 yarıyıl), lisans derecesi ile kabul edilenler için dokuz (18 yarıyıl) yıldır. Bu sürenin aşılması durumunda ders ve sınavlara katılma hariç, öğrencilere tanınan diğer haklardan yararlandırılmadan öğrencilik statüleri devam eder.

öyp ye ilişkin usul esaslarda;

Öğrenim süresi

MADDE 10 - (1) ÖYP araştırma görevlilerinin öğrenim süreleri Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde belirlenen azami öğrenim süreleridir. 9 uncu maddenin yedinci ve dokuzuncu fıkraları uyarınca ÖYP kapsamına alınan araştırma görevlilerinin yabancı dil puanlarının 65'in altında olması nedeniyle yabancı dil eğitimi almaları durumunda Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde belirlenen azami öğrenim sürelerine 6 ay eklenir. Söz konusu Yönetmelikte belirlenen azami öğrenim sürelerine eklenen sürede alınan bilimsel hazırlık eğitimi süreleri için ÖYP kapsamında yükseköğretim kurumlarına destek yapılmaz.


*diğer bir soru: yine itü lisansüstü yönetmeliğinden bütünleşik doktoranın ders kredi yükünün normal-doktora ders yükünden 2 kat fazla olduğu (21 kredi/7ders - 42 kredi/14 ders) ve ders dönemi için verilen azami sürelerin 2 yıla 3 yıl olduğu görülüyor(1 yıl ek süre vermişler ikisine de). 3 yıla bütünleşik doktoranın ders dönemini bitiremezsek öyp ile ilişiğimiz kesilir mi? ben bütünleşik doktorayı tez döneminde atandığım okul çağırmak isterse 2 kere (yl-tez,doktora-tez) konum değiştirmemek ve döneceksek de daha az zorunlu hizmet ve senet miktarı açısından faydalı görüyorum. ve tez yazmak için anladığım azami 6 yıl süre olacak danışmandan uzak olsa da süre açısından daha güven veriyor. (normal-doktora azami 2yıl ders + 4 yıl tez) düşündüklerimde yanlış bir şey var mıdır ? hatalı bir hareket ile öyp yi riske atmak istemiyorum.

(2) Doktora programı, yüksek lisans derecesi olan öğrenciler için toplam yirmi bir krediden az olmamak koşuluyla en az yedi adet ders, yeterlik sınavı, tez önerisi ve tez çalışmasından, lisans derecesi ile kabul edilmiş olan öğrenciler için ise toplam kırk iki krediden az olmamak koşuluyla on dört adet ders, yeterlik sınavı, tez önerisi ve tez çalışmasından oluşur.

(3) Doktora programını azami süresi içinde tamamlayamayan öğrencilerin durumları Senato tarafından belirlenir.

(4) Doktora programı için gerekli kredili dersleri başarıyla tamamlamanın azami süresi yüksek lisans derecesi ile kabul edilenler için iki yıl, lisans derecesi ile kabul edilenler için üç yıldır. Gerekli kredili dersleri azami süre içinde tamamlamayan öğrencilerin durumları Senato tarafından belirlenir.
 
Üst