Boğaziçi Üniversitesini Dil Merkezi Kazananlar

elifasci1

Öğrenci
benim puanım 82.761.ing 41.iyi bir yerde eğitim almak istiyorum ama istanbul benı hep korkutuyor.kalacak yer ve trafik gözümde büyüyor.üds ve kpds ye yönelik kursda gerekebilir.ve istanbulda kurslar nasıldr hiç bir fikrim yok :( kararsızlık içindeyim.boğaziçinden bir hocamla konuşacağım ve yarın tercih yapacağım.
 

aselhercai

Öğrenci
merhaba arkadaşlar az önce boğaziçi ünv aradım ve eğitimin güney kampüsünde olacağı bilgisini aldım.umarım bir değişiklik yapılmaz herkese kolaylıklar dilerim.

güney kampüsü çok güzel bir haber.. tabi orayı kazanırsak :D Herkesin gönlüne göre hayırlısı olsun. İstanbulda oturmasaydım başka yerleri tercih ederdim. İstanbul da oturduğum halde her gün o trafikle boğuşma ve haftanın 5 günü derse gitme olayları, derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin diğer İstanbul halkının okula-işe gidiş-geliş saatlerine rastlayacağını düşünmek üstüne kış hava şartları, İstanbula yarım saat yağmur yağsa trafik duruyor, kar yağsa hele hiç sormayın... trafiğin keşmekeşliği, ödevler, sınavlar vs.. gerçekten çok zor olacak. İstanbul'da daha önce yaşamamış olanlar trafik dolayısıyla günün ortalama gidiş geliş 4 saat yola harcanmasına, baş ağrısına, stresin en üst seviyesine ve bol para ihtiyacına şimdiden hazırlıklı olsun... Herkesin gönlünce olsun arkadaşlar :)
 

faruk

Öğrenci
ama napalım boğaziçi olursa tüm bu eziyetlere değer bence ve belkide yurt ya da lojman fln olur

Böyle düşünüyorsanız hayal kırıklığına uğrarsınız. Neredeyse tüm üniversiteler dersleri belirli 2-3 kitap seti üzerinden yürütüyor. Bu nedenle alacağınız eğitim çok farklı olmayacaktır. Dil eğitiminde en büyük etken ders dışında sizin yapacağınız çalışmalardır. Kitap okumak, film izlemek, essay yazmak, tercüme yapmak vb. şeyler inanılmaz katkı sağlıyor. Zaten Türklerin İngilizce'de sıkıntı yaşamasının en büyük nedeni İngilizce'yi matematik gibi derste öğrenmeye çalışmak oluyor.

Tüm bunlar göz önüne alındığında yerinizde olsam okul dışında rahatça çalışma ortamı bulabileceğim(ekmek elden su gölden=ailemin yanı) bir okul tercih ederdim.
 
güney kampus olması iyi olmuş..eğer mümkünse guney kampusun bulunduğu r.hisarustu mah.lesınde bir ev kiralayabilirsiniz. olmazsada zaten levent,etiler,mecıdıyekoy,sişli,zincirlikuyu,taksim,kabatas,besıktas,sarıyer gibi merkezi yerlere bir otobus mesafesınde.oralarada bakabılırsınız..kampusun oralarda da bir iki yurtta var ama oralarda durum nasıl bilmiyorum.
 
Üst