Araştırma görevliliği yazılı giriş sınavı

  • Konbuyu başlatan nilsuli
  • Başlangıç tarihi
N

nilsuli

Guest
İktisat politikası abd için giriş sınavına gireceğim. ( umuyorum:)) ne tür sorular gelir?? Genel iktisat mı yoksa sadece iktisat politikası mı sorarlar?? iktisat harici türkçe matematik sorarlar mı?? mülakat var mı?? teşekkürler:)
 
N

nilsuli

Guest
Hayır Tunceli. Daha belli olmadı ama çalışayım diyorum olmazsa da çalışmış olurum..
 
Sterilizasyon politikası, gsyih hesaplama yöntemleri, enflasyon türleri gibi şeyler sorulabilir diye düşünüyorum, daha önce hiç bilim sınavına girmediğim için yardımcı olamayacağım ama girecekmiş gibi araştırma yaptığımda bu ikisinin sorulduğunu duymuştum...
 
N

nilsuli

Guest
teşekkür ederim. Ben de netten biraz baktım ama pek bir bilgi yok iktisat ile ilgili.
 

deucan

Doçent
sınava gireceğiniz anabilimdalı hocalarının tezlerini bir gözden geçirin onların başlıklarından da hafif dokundurmalı sorular gelebilir bilgi sahibimisin diye
 

robin

Öğrenci
Tez konularına baktım da, belki deneyimli arkadaşlar paylaşımda bulunur diye düşünmüştüm :) Neyse artık tahmini olarak belli konulara yoğunlaşacağım sınava kadar, napalım :)
 

hasan0688

Araştırma Görevlisi
hocam sırf tezler değil hocaların özellikle de sınavı yapacak hocaların kitaplarına yayınlarına da bakın.genelde hocalar kendi çslıştıkları alandan soruyorlar.tabi ben işletmeci ya da iktisatçı değilim genel olarak söylüyorum:)
 

hasan0688

Araştırma Görevlisi
araştırma görevlisi maaşları ne kadar diye bir başlık vardı hocam oraya bir bakın bence.ben rize yi sormuştum 2200 civarı idi tunceli büyük ihtimal daha fazladır hocam
 

robin

Öğrenci
Yazılı sınavlardan önce ya da sonra mülakat tarzı belki de daha ziyade tanıma amaçlı sohbet ediliyormuş diye duydum. Takım elbise gibi şeyler mi giymek lazım acaba?
 

hasan0688

Araştırma Görevlisi
Hocam öyle aman aman bir fark olmuyor.tabi yırtık kot falan zincirlerle giderseniz biraz garip olur.ben kumaş pantalon ve bir de gömlekle gittim iki mülakata ikisine de alınmadım:)hocaları kıyafet ne kadar etkiledi bilemem ama bazı hocalar gerçekten sadece sınav kağıdına göre değerlendiriyor.mesela geçen mülakatta hoca bir ayan arkadaşı fena terletti çok sıkıştırdı ben içimden dedim bitti bu kız kesinlikle olmaz ama en yüksek notu alan ve atanan o oldu.bu haftalık da benden bu kadar haftaya görüşmek dileğiyle esen kalın:)
 
Üst