Araştırma Görevliligi mi Tübitak'ta Araştırmacı Olmak mı?

340070007

Öğrenci
Bu konuda bilgisi olan var mı arkadaşlar?

Merhaba,
Öncelikle fon bulabilmek adına projeler vermenizi istiyorlar ancak teklif edilmesine izin verilen projelerde alt limit vardır. Maaşlar başarı puanına göre belirlenir, puanı tutturamaz iseniz maaş artışı olmaz. Yeni kriterlere göre öğrenci mezun etmeden yükselmek mümkün görünmüyor ve tübitakta ancak eşdanışman olabilmenize olanak vardır.
kısaca şöyle belirteyim, eğer katılmayı planladığınız grubun devam eden ya da başlayacak önemli projeleri yok ise yükselmek düşünüldüğü gibi hızlı değil. sizden akademik sonuç beklenir ama iç destek pek sağlanmaz. yüksek bütçeli proje teklifleri ve ortaklıklarla siz bütçenizi sağlamalısınız. stratejik iş birimleri arası bile korkunç rekabet var. kaldı ki son zamanda meydana gelen işten alımlar nedeniyle iyice herkes içine kapanmış durumda.
bir de tübitakta herkes sözleşmelidir. bunu belirtmeliyim. özel statüden sözleşmeleri vardır. her yıl kadrolar yenilenir. canları istemez ise tazminatı verir kapının önüne 1 dakikada koyarlar.
 

sayiustasi

Öğrenci
arkadaşlar merhaba,

Bende bugün tübitak'tan araştırmacı kadrosu için olumlu cevap aldım.
Şu an doktora yapıyorum. Çalışma yeri olarak Ankara bilgem oldu.
Tübitakta araştırmacı maaşları,imkanları,çalışma şartları,beklentiler hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
İş teklifini kabul etmem için son tarih 20 kasım lütfen hızlı bir şekilde yanıtlayın cevaplarınızı bekliyorum.
 

ckkaymaz

Öğrenci
Fen Edebiyat Fakültesi koşulu koyulan bir kadroda Edebiyat Fakültesi Mezunu olan öğrenci başvuru yapabiliyor mu bilgisi olan var mı? teşekkürler...
 

yoneylem

Öğrenci
Ben ARaştırma Görevliliğimden birkaç gün önce müstafi sayıldım. Arkdaş ömrümde böyle baskı görmedim. İyi niyetle soru sorduğunuz e-mailler bile "tehdit" sayılıp soruşturmalar açılıyor olayı mahkemeye filan taşıyorsunuz ama mahkemelerden sonuç çıkana kadar ohoooo .. ARaştırma görevlilği eğer üniversite yönetimine yakın dğeilseniz çok kötü bir meslek..

Nasıl bir okulmuş öyle ya, ama ben de ArGör olarak idari görevlerden bunalmış bulunmaktayım, laf anlatması zor memurlarla uğraşıyorum bunaldım.
 

macellan

Öğrenci
İlgi çekici ilanlar gördüm, başvurmayı düşünüyorum ancak maaşlarla ilgili pek bir bilgim yok. Bilgisi olan paylaşabilir mi? Uzman araştırmacı yan haklar olmadan net ne kadar maaş alır örneğin?

şimdiden teşekkürler
 
Üst