AÖF Görevlerinde Akademisyenlere Budama

A

Akademik Forum

Guest
araştıra araştıra bir şey bulan akademisyen var mı bu ülkede. evet ben öğretmenim meb de. son sınavda salon başkanı yrd. doç idi. ben olmasam sınavı yapamayacaktı. tablet kullanan çocuklar üniversitede kara tahtayı görünce mağaraya düştük sanıyorlar. üniversiteler mebin gerisinde kaldı.
 

mustafa_tr

Öğrenci
araştıra araştıra bir şey bulan akademisyen var mı bu ülkede. evet ben öğretmenim meb de. son sınavda salon başkanı yrd. doç idi. ben olmasam sınavı yapamayacaktı. tablet kullanan çocuklar üniversitede kara tahtayı görünce mağaraya düştük sanıyorlar. üniversiteler mebin gerisinde kaldı.

evet 4 işlem yapmayı bilmeyen lise öğrencilerini mezun ettiğiniz için üniversitelerde türev integralle başladığı zaman o kara tahtaya kara kara bakıyorlar ondan mağaraya düştük sanıyorlar.
 
Son düzenleme:

tanerk

Öğrenci
4 işleme ne kadar hakimdir öğrenciler bilmiyorum, sosyal bilimciyim. Konuyla ilgili şunu söyleyebilirim, üniversiteye gelen öğrenci gerçekten çok yetersiz geliyor. Sınav gözetmenliği yaparken arada bakıyorum ne yazıyor bu öğrenciler diye; üç tane kelimeyi yan yana koyup anlamlı bir cümle kuramıyorlar... Tezim için yarı yapılandırılmış görüşme yaptım (daha doğrusu yapmaya çalıştım) konuşmaya çalıştıklarında da durum çok farklı değil... Maalesef durum o kadar vahim ki, lisans 1. sınıfa başlayan öğrencilere ilkokul seviyesinde Türkçe dersi vermek zorunda kalıyoruz, ondan bile kalıyorlar. Bu ne kadar öğretmenin suçudur, ne kadar sistemin suçudur orası tabi ki tartışılır.
Bu başlığı dün gördüm, tesadüf bu ya dün eşim kendi üniversitesinin tanıtımı için bir okulda görevliydi. Öğrenciler için hazırlanan eşantiyonları öğretmenler avuç avuç alıp götürmeye kalkmış. Eşim "Hocam broşürde verelim öğrencilerinize anlatırsınız" dediğinde ise gerek yok, eşantiyonlardan dahası varsa yeterli cevabını almış. Çantalarını eşantiyonlarla doldurmalarına izin verilmeyince de "O zaman biz de size çay, kahve vermeyiz." diye tehdit edilmişler. Böylesi bir açgözlülük öğretmenlere özgü müdür tartışılır; ancak böylesi insanlar öğretmen yapılmamalı en azından...
Bir diğer konu; bir arkadaş üniversite hocaları projelerden ek gelir sağlıyor, bir diğer arkadaş da "araştıra araştıra bir şey bulan akademisyen var mı bu ülkede" demiş. Bak güzel kardeşim, sadece sizin alanınızla ilgili konuşuyorum. YÖK tez bankasında eğitim üzerine yüzlerce tez var. Biraz oturur okursun, araştırırsın, orada yazılanları uygular; o konularla ilgili yazan kişilere ulaşır, ortak proje yaparsın. O zaman hem projeden ek gelir sağlarsın, hem de araştıra araştıra bulduğumuz şeylerin ne kadar faydalı olduğunu görürsün. Böylece topluma ve çocuklara da bir faydan olur. İlerleme, öyle tepeden inme teknolojileri yarım yamalak kullanıp, onları geliştiren insanlara laf etmekle olmaz.
Son olarak tabi ki ülkede işini çok iyi yapan öğretmenler ve çok kötü yapan akademisyenler var. Bunu saygılı bir biçimde her zaman tartışırız ancak "allah gözünüzü doyursun" tarzı söylemler kabul edilebilir değil. Biraz saygı...
 
Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
100 lira (bkz $35) için akademisyenler öğretmenleri hunharca harcıyor. öğretmenler de akademisyenlere sallıyor=) burada birbirine sallayan insanların eline çocuklarımın düşmemesi temennisiyle...
 

hocayorgun

Öğrenci
Bu başlığı açtığım dönemde ciddi bir görev sayısında azalma vardı akademisyenlerde. Meslektaşlarımın kazanımlarını savunmak ve meseleyi derinlemesine tartışmak için açtım. Kimseye kinimiz garezimiz yok. Herkes ekmeğinin peşindedir. Öğretmenler de biz de.

Genç arkadaşlarımız için özellikle büyük şehirlerde bu sınavlar maddi açıdan rahatlatıcı oluyor. Akademisyen görev almamalı demiş birisi. Sen alma araştırma görevlisi kardeşim. Seni zorlayan yok. İnşallah o vakitte daha güzel çalışmalar yaparsın dediğin gibi. Takdir ederim.

Öğretmenlerin de akademisyenlerin de elbette farklı gelir kapıları vardır. Bunların karıştırılmaması ve kazanımların diğer gruba aktarılmaması gerekir.

MEB tükenmiş ve bitmiş bir kurumdur. Üniversitelerden ileri falan da değildir. Dört işlem ve Türkçe bilmeyenlerin lise mezunu edildiği şaçma sapan bir ortamdır. Tablet ile akıllı tahta ile olsaydı bu işler büyük ülkeler de geçerlerdi o sisteme. Bir akıllı siz değilsiniz. Öğrencileri sınıfta bırakma yetkisi bile ellerinden alınmış öğretmenlerin. Suç sistemin. MEB ile üniversiteleri karşılaştırmak saçmalıktır. Görevleri ve amaçları başka kurumlar.
 
A

Akademik Forum

Guest
Hakk

Üç kere öğretmenlerle sınava girdim üç sınavdada hiç memnun olmadım. Biri dışarıda gezer, biri sürekli camdan dışarı bakar, biri sınıftaki tek sandalyeye oturur kalkmak istemez, biri yaş muhabbetine girer. Görevini hakkı ile yapanları tenzih ederim ama üç sınavdada farklı öğretmenlerin hepsi de aynı şekilde işten kaçıyor görev almayı sadece sınav salonun gelip beklemek olarak algılıyor. Ben arş. gör. üm benden büyük bir asistan ve öğr. gör. hoca benim sınıfta gözetmen oldu ama ne bana saygısızlık yaptı nede işten kaçtı. Öğretmenlerden ricam bu satırları okuyorsanız istediğiniz kadar görev alın hiç gözüm yok ama biraz daha yardımcı olun.
 
A

Akademik Forum

Guest
malesef bazi akademisyen arkadaslar isini isteyerek yapmiyor demekki aof de bunu bilip akademisyenlere gorev vermiyor. yoksa niye gorev vermesin
 
A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar son zamanlarda AÖF'de öğretmenlerin görev sayıları artıyor, akademisyenlerden budama yapılıyor gibime geliyor. İşe ilk girdiğim senelerde hep 4 görev alırdık. Gözetmenlerimiz de akademik personel olurdu. Şimdi 2 görev gelmiş, 2 sınavda da gözetmenlerim öğretmen. Tüm üniversitede akademik personelimize gelen görev sayısında ciddi düşüş var. Siz de aynı şeyi gözlemliyor musunuz?

Asistanların, öğretim görevlilerinin bir gelir kapısı daha hafif hafif kurutuluyor. Salon başkanı yapmıyorlar MEB'cileri ama gözetmenlikleri yoğun bir biçimde veriyorlar. Daha geçen seneye kadar asistanlarımız en az 3 gözetmenlik alırdı. Şimdi 2 yi bulan seviniyor. Hep gözetmenler öğretmen ve müdür yardımcısı olarak atanmış. Bence bu konuda pozisyon alınmalı. Biz de ehliyet sınavında, açık lise sınavlarında görev alalım o zaman. Onların da oralardan ek gelirleri var.
demiş birisi ya arkadaş sen iyice ayağa düşürdün mesleği, ben sana bir akıl vereyim. bak bir proje hazırla TUBİTAK a gönder, daha karlı. ama torpille meslek yüksek okullarına kapağı atmışiki kelimeyi yan yana getiremeyen tipler iş sınav görevine gelince akademisyen kesiliyor. doçent'ten aşağı vermeyeceksin görevi, ya da eşi çalışmayan memura vereceksin, sınıfta oturmak değil mi bu
 
M

Misafir34

Guest
Arkadaşlar google de ararken burayı buldum. Çok tuhaf bir tartışma olmuş. öncelikle hepinizin gözden kaçırdığı bir durumu söylemek istiyorum. atama kriterleri uygulanırken öncelikle tercih ettiğiniz okullar baz alınır ki bu ösym sınavlarında da aynıdır. Tercih etmediğiniz bir okula görevlendirmeniz en son değerlendiririlir. mesela iki akademisyen arkadaşım aynı okulu tercih etmiş ise öncelik kriterine göre biri görev alır diğeri almaz. Görev almayan arkadaşımız tercih etmediği okula öncelikli görevlendirilmez. Öncelik hakkı evvela okul tercihidir sonra akademik hiyerarşidir.Tercih etmediğiniz bir okula meb personelinin atanması da bu yüzden gayet doğaldır. AÖF ve ÖSYM görevlendirme kriterleri neredeyse aynıdır ve sistem tarafından otomatik yapılır. Ayrıca tartışmalarda geçen öğretmen görevini iyi yapmıyor akademisyen yapıyor şeklindeki yorumlarda fazlasıyla nesneldir ve kişiseldir.Bu yüzden herhangi bir meslek grubuna buğz etmek akademik terbiyeye yakışmaz.Saygılarımla...
 
A

Akademik Forum

Guest
ÖSYM Görev ve Ücret Paradoksu

'Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamate....' Arkadaşlar, neden sen-ben çekişmesine dönüştürüyorsunuz ki? Sınav sistemini bu kadar mı benimsediniz? Güzel ülkemin güzel insanları sınavsız şekilde dilediği yerde neden okuyamaz? Sınavda gelecek üç kuruşa neden böyle saldırır çalışanlarımız? Gelir arttıkça gider de artar, bilirsiniz. ÖSYM kalkmış son olarak ücret düzeltmesi diye bir yeni uygulama başlatmış. Görevde bir eksilme yok. Fakat aynı yerde iki oturum varsa, toplamda yüzde kırk eksik öderim diyor. Çalışanları dilenci yerine koyan zihniyet. Aynı binada iki oturum sınav olan öğrenciden toplamda yüzde bilmem kaç eksik ücret alıyor mu? Pazarcı mantığıdır bu! Ucuz ile pahalıyı paçal yap, ortalamayı yükselt, kazancını arttır. Neden bu konuda düşündüğümüzü yazmayıız da, bu hasızlıklardan kaynaklanan öfkemizi, sen-ben kavgasına dönüştürürüz? Ben kişisel olarak protestomu yaptım. Uygulamyı onursuzca bulduğumu net şekilde belirttim. Kısa süre önce ÖSYM, MEB memurlarının (öğretmenler değil) görevlendirmedeki ücretlerini azaltacağını belirtmişti. Memur arkadaşlar görev almadılar. Sendikaları duruma itiraz etti ve düzelttirdi. Çalışan biziz, üreten biziz. Çıkarlarımızı birbirimizden değil, sistemden korumalıyız. Herkesin düşünce merkezini 'ben/öğrenci' şeklinde değiştirmesi ümidiyle....
 

hocayorgun

Öğrenci
'Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamate....' Arkadaşlar, neden sen-ben çekişmesine dönüştürüyorsunuz ki? Sınav sistemini bu kadar mı benimsediniz? Güzel ülkemin güzel insanları sınavsız şekilde dilediği yerde neden okuyamaz? Sınavda gelecek üç kuruşa neden böyle saldırır çalışanlarımız? Gelir arttıkça gider de artar, bilirsiniz. ÖSYM kalkmış son olarak ücret düzeltmesi diye bir yeni uygulama başlatmış. Görevde bir eksilme yok. Fakat aynı yerde iki oturum varsa, toplamda yüzde kırk eksik öderim diyor. Çalışanları dilenci yerine koyan zihniyet. Aynı binada iki oturum sınav olan öğrenciden toplamda yüzde bilmem kaç eksik ücret alıyor mu? Pazarcı mantığıdır bu! Ucuz ile pahalıyı paçal yap, ortalamayı yükselt, kazancını arttır. Neden bu konuda düşündüğümüzü yazmayıız da, bu hasızlıklardan kaynaklanan öfkemizi, sen-ben kavgasına dönüştürürüz? Ben kişisel olarak protestomu yaptım. Uygulamyı onursuzca bulduğumu net şekilde belirttim. Kısa süre önce ÖSYM, MEB memurlarının (öğretmenler değil) görevlendirmedeki ücretlerini azaltacağını belirtmişti. Memur arkadaşlar görev almadılar. Sendikaları duruma itiraz etti ve düzelttirdi. Çalışan biziz, üreten biziz. Çıkarlarımızı birbirimizden değil, sistemden korumalıyız. Herkesin düşünce merkezini 'ben/öğrenci' şeklinde değiştirmesi ümidiyle....

Millet sınavlarda görev almak için can atıyor. OSYM değil %40 kesinti, 50 TL bile verse hala herkes gidecek. Arz-talep meselesi bu. Emek arzı yüksek olunca, emek talep eden adam istediği gibi at koşturabiliyor. MEB memurlarının emek arzı fazla olsun onların sendikalarını da takmazlar. Polislerin yerine alternatif bir çözüm olsa onlara da para vermezler. Kendi güvenliklerini sağlarlar. Ama alternatifleri yok. Gözetmen-Salon başkanında alternatif çok. Akademisyenler görev almasa öğretmenler alır. Öğretmenler almasa diğerleri alır. Kaldı ki, şu forumdaki başlıkları okuduktan sonra OSYM'nin fazla para verdiğine bile kanaat getirdim. Salonda uyuyanlar, kimliksiz gelenler, kitapçık unutanlar, barkod yapıştırmayı hatalı yapanlar vs vs. Bir görev talimatnamesini okumaktan aciz adam. 20 DK ayırmıyor görevine.

Ayrıca bu başlığın açılma amacı bir durumu sorgulamak ve ülke genelinde olup olmadığını araştırmaktı. Bazı bozuk üsluplular tartışma formatına çevirdiler. Siz de ilk mesajımı iyi anlamamışsınız.
 
A

Akademik Forum

Guest
Konuyu açan hocamız öğretmenlere büyük haksızlık etmiş. Evet, mesleğinde işgüzarca davranan öğretmenler var, ancak pırıl pırıl, ülkemizin yarını olacak öğrencileri yetiştiren mükemmel öğretmenler de var. Yapılan bu genellemeyi kabul etmek bana zûl geliyor.
 

mustafa_tr

Öğrenci
konu öğretmenlerin görevini yapıp yapmaması değil. Akademisyenlerin görevleri azaltılarak öğretmenlere verilmesi. Öğretmenlere sürekli atama geliyor. Ama akademisyen ilanlarına baktığınızda kılı kırk yarıyorlar. Zaten öyp de kaldırıldı. Eskiden 3 görev gelen durumda şimdi 1 görev veriliyor. Ayrıca öğretmen alınan kadrolara bakın. Çoğu sınıf öğretmeni ve beden eğitimi bölümleri. Lisede matematik,fizik,edebiyat gibi güzel bölümlerinin hocalarına saygım var. Ama kpssden 60la atanıp binlerce öğretmenlerin bunların akademisyenlerin işlerini alması kabul edilemez. Anlatmak istediği durum bu siz bunu anlayamamışsınız. Zaten öğretmenlere görev verilmesin de demiyor akademisyenlerin azalan görevlerine vurgu yapıyor.
 
Üst