ALES Takıldığınız/Çözemediğiniz Sorular Bölümü Kullanımı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ist3301

Öğrenci
√x+√y=4 ve x.y= 1 ise x√x+y√y = ? bunun çözümünü gönderene bir adet snickers :) doktoraya başlayacam bunu çözemedim arkadaşlar,kendimden utandım :))

cevaplar a:50 b:52 c:56 d:58 e:60

Moderatör tarafında düzenlendi:

irmcskn

Ordinaryüs Profesör Doktor
Ekli dosyayı görüntüle 793
√x+√y=4 ve x.y= 1 ise x√x+y√y = ? bunun çözümünü gönderene bir adet snickers :) doktoraya başlayacam bunu çözemedim arkadaşlar,kendimden utandım :))
cvp:52

Kendini gizleyen bir soru.

Ayarlamıştım ama rakamlar kaymış
(0,4).(0,05) 0,04x
_____________ = _______ eşitliğini sağlayan x kaçtır?
0,01 0,1

yargının kaçıncı denemesi ve kaçıncı sorusu? Soruyu anlıyamadım. Söylerseniz elımdeki denemelerden bakıp çözebilirim.

Son düzenleme:

biyofizik

Profesör
1. soruda x yerine 1/2 de şimdi bu durumda köklerimizi okekte birleştireceğiz yani a'nın kökü 1 gibi düşün b'nin 2.dereceden kök c'nin 3.dereceden kök olunca hepsini 6.dereceden kök içine koyarsak
a= 6.dereceden kök içinde (1/2) üzeri 6
b= 6.dereceden kök içinde (1/2) üzeri 3
c= 6.dereceden kök içinde (1/2) üzeri 4 zira kök içinee alırken sayının da kuvvetini almak gerek yani c'nin kökü 3 iken biz bunu 6.dereceden köke çevirdiğimizde mecburen 2 kat kök içine alırken sayının da 2.dereceden kuvveti alınır. Bu durumda aynı kök içinde sayılara bakarsak
a=1/64, b=1/8 , c= 1/16 ise b}c}a

2.soruda ise tekrarlı permütasyon sorularında toplam sayının faktoriyeli/ her bir sayının faktoriyelinin çarpımı yani

5 sayı var; 2 tane 1,2 tane 2 ve bir tane 3 olduğundan 5!/ 2!*2!*1!= 120/2*2*1=30

irmcskn

biyofizik

Profesör
İlk sorunun cevabı :
Bu 5 rakam kullanılarak 5!/2!.2! sayı yazılır ki bu da 30 a denktir.

İkinci sorunun cevabı :
2 son basamakta yer almak kaydıyla : 4! sayı yazılır gibi görünür bunu da 2 şer kez tekrar eden sayılara bölersek 4!/2!.2! = 6 sayıdır.

2 sabit olunca onu da tekrarlı gibi sayıyor muyuz?

Mustafa

Araştırma Görevlisi
2 sabit olunca onu da tekrarlı gibi sayıyor muyuz?
Pardon dikkatimden kaçmış yazdığım durum aslında 3'ün son basamakta kalması durumundadır. 2 son basamakta iken
4!/2! olacaktır. Bu da 12 ye eşittir.
Biraz daha genişletirsek aynı durumu 1 için de genelleyebiliriz. 1 sayısının son basamakta olması durumunda da 12 sayı yazılabilir. Son basamakta 3 olması durumunda ise 4!/2!.2! durum yani 6 durum söz konusudur. Toplamda da bir önceki soruda elde ettiğimiz 30 sayısına ulaşırız.

irmcskn

Pardon dikkatimden kaçmış yazdığım durum aslında 3'ün son basamakta kalması durumundadır. 2 son basamakta iken

Diğer sorudada düzenleme yaparsan iyiolur. Cevabı yanlıs ögrenmesin ögrenen kişi. Bende öğrenmiş oldum :) Sınavda çıkarsa seni hatırlarım :p

biyofizik

Profesör
Biraz daha genişletirsek aynı durumu 1 için de genelleyebiliriz. 1 sayısının son basamakta olması durumunda da 12 sayı yazılabilir. Son basamakta 3 olması durumunda ise 4!/2!.2! durum yani 6 durum söz konusudur. Toplamda da bir önceki soruda elde ettiğimiz 30 sayısına ulaşırız.

üstaad cevap 6 imiş ama bak arkadaş öyle yazmış?

irmcskn

12 ise sorun yok.bu arada soruların cevabını yazmakta senin kalem kağıtla çözüp fotoğrafını çekmen mantıklı ancak bunları klavyede köklü ifadedir;kesir çizgisi vb. yazmanın bi çaresi yok mu ki?

Bazı sıteler var örnegin:

http://www.codecogs.com/latex/eqneditor.php

Buradann sembollerle ifadenizi yazabilirsiniz. Resim olraka link verir ve siz onu paylasırsınız.Ama ben onunla zaman kaybedecegıme çözüp yüklemeyi tercih ediyorum.

irmcskn

Ekli dosyayı görüntüle 797
6. Deneme Sınavı say-1 9.soru bence cevabı yanlış vermiş çözüm kitabı!!!
Cevap dogru sadeleştirmede sıkıntı yasamıssınız. Birde ifadeyi rasyonel hale getirerek sadeleştirme daha iyi oluyor. Ben hep ölye yaparım. Bulanık çıkmış ama anlıyabilirsiniz sanırım. Sorularınız olursa cevaplarım. İyi çalışmalar.

Son düzenleme:

gözkalemi

Öğrenci
arkadaşlar cevaplarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

sıralama sorusunu gayet iyi anladım.

tekrarlı permütasyonda ise doğru cevaplar sizin de söylemiş olduğunuz gibi 30 ve 12 idi.

gözkalemi

Öğrenci
sıradaki sorum :)

Tabanlarının boyutları 6 cm ve 9 cm olan dikdörtgenler prizması biçimindeki bir kapta bir miktar su vardır. Bir ayrıtının uzunluğu 6 cm olan bir küp, tabanı kabın tabanına değecek biçimde suya batırılınca su seviyesi küpün yarısına kadar yükseliyor. Buna göre, suyun ilk yüksekliği kaç cm dir? (cevap 1 olacak)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...