657'den Akademik Kadroya Geçiş

Makturk

Öğrenci
Nazmi hocam 657'ler ile alakali ustteki sorularin cevabini merak ediyoruz. [emoji4]

HTC Desire 820 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
A

Akademik Forum

Guest
öğretim görevlisi

Arkadaşlar konu hala güncelse merak ettiğim bi durum var. Ben 3 yıllık polis memuruyum ve akademik kadroya geçiş yapacağım bunun için istifa yolunu izlenen gerekiyor. Merak ettiğim husus 657 ye tâbi olmamdan dolayı akademik kadroya geçerken 6 ay beklemem gerekir mi?
 
A

Akademik Forum

Guest
universiteye gecis

Iyi gunler Ben askeri kurumda 657 sayili devlet memuruyum universiteye gecmek icin ne yapmaliyim bir de universite kit olup memurluktan istifa edip orda sozlesmelimi oluyorum sayet gectigim durumda
 

tr666

Öğrenci
Muvafakat alırsanız yıllık izinleriniz aktarılır ve yolluk ücreti alırsınız farklı bir ile atanırsanız o kadar başka bir avantajı yok bunları gözden çıkartırsanız istifa da edebilirsiniz. Tekrar ayrıldığınız yere dönme işlemi ise ayrıldığınız kuruma bağlı uygulamada birlik yok ama şunu söyleyebilirim çok zor geçmek, kısaca dönüş olmama ihtimaline göre ayrılın. Ayrıca akademik personel olunca da (devlet üni.de) yine kamu görevlisi oluyorsunuz memurluğa bağlı tüm özlük haklarınız devam ediyor.
Nazmi Hocam aday memurum ve 1 yıl doldurdum araştırma görevlisi olarak atandığımda muvafakat verme durumu nasıl olur istifayı pek düşünmüyorum şu anki ohalde istifa da sorunlu gibi geliyor nasıl yorumlarsınız.
 
A

Akademik Forum

Guest
Peki hekimler mecburi hizmet süresi bitmeden herhangi bir üniversitenin açtığı Yrd Doc kadrosuna başvurabilir mi ? Mecburi hizmet süresinin bitimine 6 ay kala basvurabilirsin diye bişeyler duydum doğru mu acaba ?
 
S

sulelik

Guest
ögretemenlikten akadenisyenlige gecis

merhaba ben 3 yillik ogretmenim. akademisyenlige gecmeyi dusunuyorum. istedigim universitenin sartlarini tam olarak nereden ogrenebilirim? bir de 33a ve 50d diye boseyden bahsedilmis hangisine gecebiliyorum acaba
 
M

Mrymmrl

Guest
Hocam 33/a yani kalıcı olarak bilinen kadro tipini Yök yakın bir zamanda kaldırdı.Artık sadece 50/d kadro tipiyle atama yapılacak.50/d ise doktora sonrasında biten kadro tipi.Yani riskli bir durum var ortada.Umarım bu belirsizliği kaldıran bir düzenleme gelir.Çalışma yapmayan, tembel olan kişilerin tabiki işine son versinler.Ama çalışanın hak ettiği pozisyonu da vermeliler.
 
D

doktoralımemur

Guest
657'de muvaffakiyet durumu akademik personel için

merhaba umarım biri bana cevap verir.657 devlet memuruyum bende devlet hastanesinde görev yapmaktayım.4 yıldır memurum.Arşatırma görevliliğini kzandım ve rektörlük muvaffakiyet için yazımı yazdığını söylediler. Bana evrak takibi yap dediler. Ancak sağlık bakanlığından hiç biryer santral hariç açmıyor telefonu.Santral de bizim yapabileceğimiz birşey yok diyor. Acaba evrak tabiki ve işleri hzlandırmak için Ankara'ya gitmelimiyim birde güvnlik soruşturması evrak doldurtmadılar bana devlet memurusun dediler.Zaten yapılmıştır diye. Bana süreç nasıl olur önerisi olan var mı? görüş bildirirseniz çok sevinirim
 
Üst