Orası öyle oluyor tabi, eğer değiştirmek istiyorsanız bunu göze alıcaksınız. Yoksa orda devam ediceksiniz puan güncellemeye gerek yoktur.
Herkes kendi kafasına ve keyfine göre kanun üretiyor ki yönetmelikte böyle birşey yok. Bu öypnin keyfi uygulamalarından artık usanç geldi. Senedi ödeyecek gücüm olsa bir dakika durmam istifa ederim...genelde herkes yl ve doktora ayrı ayrı üniversitede yapılabilir diyor ama kadro aktarılırken yl+doktora olarak aktarılıyor. bana da öyp koordinatörü doktoraya da 35'le yl için gittiğim üniversitede devam edeceğimi çünkü yökün öyle istediğini söylemişti.
işte öyplilerin yaşadığı sıkıntıların tamamı da bundan kaynaklanıyor. bizim dekanımız bana "öypliler 39la görevlendirilmez, yönetmelikte öyle bir madde yok demişti".evet, yönetmelikte "öypliler" 39la görevlendirilebilir yazmıyor diye bir sürü sıkıntı çıkardı. kendisine öyplilerin de araştırma görevlisi olmalarından mütevellit aynı yönetmeliğe tabi olduğumuzu anlatamadım.neyse sonra anladığı dilden konuşarak sorunumuzu hallettik.Ben de yaklaşık bir ay önce aramıştım, bana da kadromun bulunduğu üniversiteye göndereceklerini ve oradan doktora eğitimimi alacağım üniversiteye gönderileceğimi söylemişlerdi. Ama gelen yazıda benim yüksek lisansımı yaptığım üniversitede doktora eğitimimi de yapmak zorunda olduğumu belirtmişler. Hangi maddeye dayanarak böyle kararlar alıyorlar anlamıyorum. Senete imza attık diye bize her istediklerini yaptırmakta özgür olduklarını düşünüyorlar.
Ben de yüksek lisans için imza atmıştım. Bu yazı bana YÖK'ten geldi. Üniversitem tekrar yazı gönderdi, sonucu bekliyorum. Ama üniversitem bana artık YÖK'ün yüksek lisans yapılan üniversitede doktora eğitimine devam edilmesinde ısrarcı olduklarını söyledi. YÖK'ün bu keyfi kararları yüzünden çok araştırma görevlisi mağdur olacağını düşünüyorum.
Arkadaşlar son durum hakkında bilgisi olan var mı? Y.Lisans ve Doktora'nın aynı kurumda yapılması esas fakat yine de doktorada başka bir üniversiteye geçmemize imkan var mı?