YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

enerjim

Öğrenci
Söylenene göre : yapılan değişikliğin torpili önlemeyle pek alakası yokmuş. Yapılanma düzenlemesi gibi bişeymiş. Dediğim gibi inşallah benim duyduklarım çıkmaz herkes hakettiği kadroyu alır.

mek29

Öğrenci
İyi günler arkadaşlar. Açıkçası kafa karıştırmak istemem ama son aldığım bilgileri sizinle de paylaşmak istedim. Bugün değerli bir hocamla sohbet ederken herkesin merak ettiği soruların hepsini kendisine sordum. Hepsi bildiğimiz şeyler aynen aktarıyorum, yök yeni kadrolara onay vermiyor, şuan ilana çıkan veya çıkacak olan kadrolar daha önceden izinleri alınmış öğretim üyesi ve araştırma görevlisi kadroları. Öğretim görevlisi kadroları için yeni yönetmelik bekleniyor ve ilanlarda geçen özel şartların artık olmayacağını söyledi (falanca alanda çalışmış olmak, falanca yayın yapmak gibi).

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
[MENTION=96819]mek29[/MENTION] hocam diyor ki özel şartlar olmayacak yani torpil meselesi azalacak. [MENTION=103931]enerjim[/MENTION] hocam ise tam tersi bilgi aldığını söylüyor. Bu arada ne yapılanması hocam?

enerjim

Öğrenci
Ben özel şart olacak bide bişey demedim. Referanssız alım olmayacak dedim. Yapılanma konusunun detayını bilmiyorum fazlalık hocalarla alakalı bir durum sanırım. Başka bir yapılanma anladıysanız onu konusmaya gerek yok bilen biliyor zaten onları.

mek29

Öğrenci
[MENTION=96819]mek29[/MENTION] hocam diyor ki özel şartlar olmayacak yani torpil meselesi azalacak. [MENTION=103931]enerjim[/MENTION] hocam ise tam tersi bilgi aldığını söylüyor. Bu arada ne yapılanması hocam?

Özel şart konusunda biraz ezbere konuştu gibi geldi ama MSÜ ilanları hep özel şartlı fakat bu ilanlar daha çıkmayan yönetmelik öncesi ilanlar. Yönetmelik açıklanmadan ciddi anlamda kesin bir bilgiye ulaşabileceğimizi düşünmüyorum.

enerjim

Öğrenci
[MENTION=49100]oguzhank[/MENTION]ayabas söylediklerim canınızı sıkmış olabilir haklısınız. Bu formda özellikle sizin ve yaşar hocamın yazdıklarını takip ediyorum sizlerden aldığım bilgileri görüşmelerimde kullandım. Ama bana söylenenler bunlar. Kimseyi yalanlama gibi bi niyetimde yok. Bilinmesi gerekenleri anlattım. Diğer duyduklarımı söylesem eminim sizde benim gibi sinir krizi geçirirsiniz. Inşallah yanılırım duyduklarım boş çıkar.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
[MENTION=49100]oguzhank[/MENTION]ayabas söylediklerim canınızı sıkmış olabilir haklısınız. Bu formda özellikle sizin ve yaşar hocamın yazdıklarını takip ediyorum sizlerden aldığım bilgileri görüşmelerimde kullandım. Ama bana söylenenler bunlar. Kimseyi yalanlama gibi bi niyetimde yok. Bilinmesi gerekenleri anlattım. Diğer duyduklarımı söylesem eminim sizde benim gibi sinir krizi geçirirsiniz. Inşallah yanılırım duyduklarım boş çıkar.

Canımı sıkan şey sizin duyumlarınız. Eğee duyumlarınız gerçekleşirse ve yeniden torpil düzeni tesis edilirse yazıklar olsun. BU ÜLKENİN KURTULUŞU LİYAKAT ESASLI ATAMALARDIR!!!

DOKTORALI

Öğrenci
Canımı sıkan şey sizin duyumlarınız. Eğee duyumlarınız gerçekleşirse ve yeniden torpil düzeni tesis edilirse yazıklar olsun. BU ÜLKENİN KURTULUŞU LİYAKAT ESASLI ATAMALARDIR!!!

Ben torpil düzeni kurulacağını zannetmiyorum. Bu yönetmelikte zaten kısıtlama için getirelecek. Bildiğiniz üzere kişiye özel bırakın kadroyu bölüm açtıklarını biliyoruz. Şu anda onun önüne geçmeye çalısıyorlar. Hoca alımlarına kısıtlama geleceğini zannetmiyorum gene yılda 4000 alım olur. zaten kuş kadar kontenjan veriyorlar bunun neyini kesecek. sadece alım kriterlerine bir düzenleme gelir. çünkü torpillli alımı hiç bir şekilde engellemiyecek zaten en azından bu işe emek vermiş insanları alacakları bir kriterler koyarlar.eğer böyle birşey olacaksa YÖK kadro açılmasın talebinde haklı bence. vahdet hoca bazı önerilerde bulunmustu bunun için. Örnegin akademik puanlama barajı getirilmesi gibi. ben bir sürü insan tanıyorum yüksek lisans doktora yaparken okulunun yolunu bile bilmeden derslere bile girmeden bir bakıyorsun kadroyu almıs bir tane akademik çalışması yok. laboratuvar yüzü görmemiş. inşallah bunların önüne geçilir...

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Ben torpil düzeni kurulacağını zannetmiyorum. Bu yönetmelikte zaten kısıtlama için getirelecek. Bildiğiniz üzere kişiye özel bırakın kadroyu bölüm açtıklarını biliyoruz. Şu anda onun önüne geçmeye çalısıyorlar. Hoca alımlarına kısıtlama geleceğini zannetmiyorum gene yılda 4000 alım olur. zaten kuş kadar kontenjan veriyorlar bunun neyini kesecek. sadece alım kriterlerine bir düzenleme gelir. çünkü torpillli alımı hiç bir şekilde engellemiyecek zaten en azından bu işe emek vermiş insanları alacakları bir kriterler koyarlar.eğer böyle birşey olacaksa YÖK kadro açılmasın talebinde haklı bence. vahdet hoca bazı önerilerde bulunmustu bunun için. Örnegin akademik puanlama barajı getirilmesi gibi. ben bir sürü insan tanıyorum yüksek lisans doktora yaparken okulunun yolunu bile bilmeden derslere bile girmeden bir bakıyorsun kadroyu almıs bir tane akademik çalışması yok. laboratuvar yüzü görmemiş. inşallah bunların önüne geçilir...

Ben de bu yönetmeliğe olumlu bakıyorum, sebebi ise kişiye özel açılan bölümlerin, ihtiyaç olmadığı halde açılan kadroların önüne geçilecektir diye umut ediyorum. Ama alımlar düşerse bu da bizleri etkiler. Her yıl 4000 devam ederse ve torpil düzeninin az da olsa önüne geçilirse gayet güzel. Alım şartları zorlaşırsa çok daha güzel.

- - - Güncellendi - - -

Size şunu söyleyim kısaca danışmanımın siyasi görüşüne kadar sordular.

Neyini soruyorlar? Bu ne saçma bir şeydir Allahım ya.

enerjim

Öğrenci
Liyakat olmadan bir arpa boyu yol alamayız. Ama bu konuda pek umudum yok. Bilimsel çalışma yapmayı seven, sırf yaptım oldu olmasın diye yüksek lisansını uzatan, tezini proje bazlı yapan, az olan proje bütçesinden dolayı okulun hurdalığından malzeme toplayan, projeden 3 yayın hazırlayan (1 yayınlanmış 2sı onayda (biri sci)) yayın yapmadan mezun olmamayı kendini ar sayan biri olan bana bunların önemi yok siyasi referansın kim, bağlı olduğun bi grup var mı diye sorarak sinir krizi geçirten kişiler umarım azdır ve bana denk gelmiştir. Inşallah yanılırım.

Bulunduğum üniversitenin öğretim üyeliğine (dr. öğretim üyesi, doc. ve prof.) yükselme kriterlerinin değişikliğine yönelik yaptığı yönerge çalışmasının taslağı elime geçti. Yükselme kriterlerinde yapılması gereken yayın sayıları ve bu yayınlardan elde edilecek puanların hesaplanması ile ilgili değişiklikler var. Scı kapsamındaki dergilerde veya uluslararası hakemli dergilerde yayın sayısı artmış. Puan almak zorlaşmış ve puan barajı konulmuş.
Ancak öğretim görevliliği ve araştırma görevliliği konusunda bir çalışma var mı bilmiyorum.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Liyakat olmadan bir arpa boyu yol alamayız. Ama bu konuda pek umudum yok. Bilimsel çalışma yapmayı seven, sırf yaptım oldu olmasın diye yüksek lisansını uzatan, tezini proje bazlı yapan, az olan proje bütçesinden dolayı okulun hurdalığından malzeme toplayan, projeden 3 yayın hazırlayan (1 yayınlanmış 2sı onayda (biri sci)) yayın yapmadan mezun olmamayı kendini ar sayan biri olan bana bunların önemi yok siyasi referansın kim, bağlı olduğun bi grup var mı diye sorarak sinir krizi geçirten kişiler umarım azdır ve bana denk gelmiştir. Inşallah yanılırım.

Rabbim akıl fikir versin ne diyim. Bu hususu Cimer'den şikayet edebilirsiniz.

- - - Güncellendi - - -

Ben Cumhurbaşkanımıza ve yeni başkanlık sistemine güveniyorum. Torpil meselesi tam olarak bitmesede, çok çok azalacaktır Allah'ın izniyle. Yoksa bu ülkemizi uçuruma sürükler. Bekleyip göreceğiz. Allahım hak edenlere hakkını verir ve verecektir.

Mutlu Ege

Öğrenci
Arkadaşlar bugün dekan hocamla konuştum. Dediğine gore myo ögretim gorevlisi alımları çok çok az olacakmis norm kadroyla. Ar.gor alımlarına pek birşey etki etmeyecek dedi..

erdal34

Araştırma Görevlisi
Kiminin ales suresi bitiyor , kiminin lisansüstü süresi bitiyor.
İlan çıkınca, başvuramayacam diye kendini yiyip bitirenler ne zor durumda, ama kimin umrunda!