YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

E

Efkndark

Guest
Lisans düzeyinde eğitim verilen okullar için öğretim görevlisi alımında en az yüksek lisans mezunu olma şartı var. Meslek yüksek okulları icin böyle bir şart yok.

Ar-Gör

Öğrenci
Araştırma Görevliliği için Yüksek Lisans mezuniyeti geçerli değil ya YL ya da Doktora öğrencisi olmak gerekiyor! YL mezuniyeti tek başına yeterli değil.

Helena

Kısıtlanmış Üyelik
Yaşar Bey, yöksis meselesi içime su serpti ve çok kesin konuşmanız da öyle. Bu mesele kesin değil mi? Duyumlarınız sağlam? Çünkü ben 60 gün süresince ilana çıkılmayacağını duymuştum dün. 😒

Osg-87

Öğrenci
Kadrolar serbest bırakılmış. Ancak üniversitenin elinde fazla kadrosu var ise ilana çıkabilecekmiş. İlanlarda resmi gazetede yayınlanacakmış. Ben de dün bu bilgileri edindim. Dekan yardımcısı çok yakın bir hocamdan.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Yaşar Bey, yöksis meselesi içime su serpti ve çok kesin konuşmanız da öyle. Bu mesele kesin değil mi? Duyumlarınız sağlam? Çünkü ben 60 gün süresince ilana çıkılmayacağını duymuştum dün. 😒

Hocam en kesin bilgi sizin dert edindiğiniz mesele :) yani emin olun ki 60 gün beklenmeyecek. Bir diğer kesin bilgi de hangi platform olursa olsun ilanın çıkılacağı adres (ki personel daireler hala yöksisten yayınlamaya çalışıyor) eş zamanlı olarak Resmi Gazete de de yayınlanacağı içiniz ferah olsun önümüzdeki Cuma gününü bile bulmayacaktır ilanların yayınlanması.

erdal34

Araştırma Görevlisi
Hocalarım kafam çorba oldu denir ya , aynen öyleyim.
Şimdi ilanlar çıkacak diyoruz ya , bu ilanlar 2018 yılı için her üniversiteye verilmiş olan 200-300 kişilik ilanlar mi ? Hani şu almaz almazlar sonra aralık ayında bir günde 30 kişilik bile çıktiklari ilanlardan mi olacak ?

yoksa üniversitenin elindeki üç beş tane yani elinde varsa o ilan mi çıkacak ?

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Hocalarım kafam çorba oldu denir ya , aynen öyleyim.
Şimdi ilanlar çıkacak diyoruz ya , bu ilanlar 2018 yılı için her üniversiteye verilmiş olan 200-300 kişilik ilanlar mi ? Hani şu almaz almazlar sonra aralık ayında bir günde 30 kişilik bile çıktiklari ilanlardan mi olacak ?

yoksa üniversitenin elindeki üç beş tane yani elinde varsa o ilan mi çıkacak ?

Hocam 2018 yılı için ne kadar öğretim elemanı kadrosu verildiyse ve 2018 yılı başından beri yapılan atamalar sonrası elinde ne kadar kadro kaldıysa o kadar kadro için ilana çıkabilecekler.

Üniversiteyi aradım kadroyu kendimiz açacaz pazartesiye hallederiz dediler

[MENTION=103818]Gemzar12[/MENTION] hocam bu cevabı hangi üniversite ve hangi birimden aldınız öğrenebilir miyiz acaba?

Son düzenleme:

Gemzar12

Öğrenci
Sanırım söylemem doğru olmaz oradaki beyefendiyede yazı yeni gelmiş bana böyle söyledi yanlışsa itham altında bırakmayım devlt ünivrsitrsi

Ar-Gör

Öğrenci
Ya söylemeyeceksen böyle bir yorum da yazmaman gerekirdi!! Bu üniversite dandik üniversite mi yoksa hatırı sayılır bir üniversite mi?? İnsanların beklentisi var.. Yanlışsa onun yanlışı, böyle bi bilgi vermeseymiş o zaman..

Helena

Kısıtlanmış Üyelik
Hocam en kesin bilgi sizin dert edindiğiniz mesele :) yani emin olun ki 60 gün beklenmeyecek. Bir diğer kesin bilgi de hangi platform olursa olsun ilanın çıkılacağı adres (ki personel daireler hala yöksisten yayınlamaya çalışıyor) eş zamanlı olarak Resmi Gazete de de yayınlanacağı içiniz ferah olsun önümüzdeki Cuma gününü bile bulmayacaktır ilanların yayınlanması.
Teşekkür ederim bilgiler için. İnşallah en kısa sürede hallolur.

Casper15

Öğrenci
Herkese merhabalar..
Ben de uzun süredir takip ediyorum gelişmeleri buradan , yardımcı olan olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ederim öncelikle..
Araştırma görevlisi kadrosu bekleyen biriyim ben de , yüksek lisansima devam ediyorum, bölümüm iktisat..
Benim kafamı kemiren birşey var birkaç gündür, malumunuz kadrolar 3-4 aydır yok, herkes beklemede, ve buna ales & YDS puanı yüksek olan arkadaşlar da var.. ilanlar toplu çıktığı zaman bu yüksek puan alan arkadaşların kadrolara başvurması durumunda , ki öyle bir arkadaşım var elinde 40 tane transkriptini dahi hazırlamış yani bütün kadro ilanlarına başvuracak ama içlerinden birkaçına gidecek bilim sınavı için, bunun bir kontrol mekanizmasi olmayacak zannedersem, tamamen yüksek ales&YDS puanı almış kişilerin insafına kalınmış bir durum oluyor..

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
ÖNEMLİ..!

Dün resmi gazetede ilanını göreceğiz dediğim üniversite ile tekrar irtibat sağladık. Personel daire başkanı bize dedi ki, biz ihtiyacımız olan öğretim elemanı kadro ilanlarını resmi gazeteye gönderdik aynı gün yayınlanmayacağını ve belli bir sırası olduğunu söylediler.

Dolayısıyla, ilan yayınlanacak arkadaşlar. Lakin, Vahdet hocanında dediği gibi 3-4 gün sürebiliyor işlemler. Daire başkanıda tam olarak bilmiyor ama bu hafta içerisinde olacağı kesinmiş. Onlar ne dediyse aynen aktardım sizlere arkadaşlar. Süreci takip edelim inşallah herkes için hayırlısı.

Merve

Baş Editör
Konuyla alakasız mesajlari sileceğim. Telefondan girdigim için müdahale etmem uzun sürdü. Tartışmayı başlatan kişiyi zaten engelledim. Artık devam etmeyin lütfen.

DOKTORALI

Öğrenci
Ya arkadaşlar bu nasıl bir terbiyesizliktir ya. Ben 50 kere şikayet ettim zaten kendisini ama bu sayfada en ufak olaylarda insanları uyaran kişiler nerede hiç bir yorumda bulunmuyorlar ki tarafın yüzde yüz haksız olduğu belliyken. Pes gerçekten. Demek burada böyle saçmalıklara dur diyebilecek 3 5 kişi varmış.bunu söyledik diye gene provokatör oluruz ama neyse. Ben daha fazla o kişiliğe cevap vermicem zaten tartışılacak kadar bile değilmiş.

Gemzar12

Öğrenci
Hayır ben merak edenler için en azından bir umut olsun diye aktarmak istedim yoksa kendimede saklayabilirdim. Hatırı sayılır en büyük üniversitelerden yök yazısıda bugün gönderilmiş onlarda tam anlayamamış ama ben sıkıştırınca böyle bir şey söylediler o yüzden bende insanların en azından biraz olsun içi rahatlasın istedim umarım yanlış değildir

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Arkadaşlar herkes sakin olsun lütfen arkadaşımızın konuşmaları içinde adımdan sıkça bahsetmesinden dolayı bir açıklama yapmam gerektiğini düşündüm mesele aramızda falan değil önce onu belirteyim sadece beyefendi dün bir konu taşıdı buraya bende kendisine bu terbiyesizlikleri ihbar edebileceği bir kanal gösterdim belki hiç tepki gösterilmeseydi konu kapanıp gidecekti ama çok seviyesizce ilerlediğini görüyorum.

Tartışmanın tüm tarafları tırnak içinde söylüyorum it köpek gibi haysiyetleri bizden çok daha yüksek hayvanları hakaret olarak kullanmış buna çok üzüldüm. Hilmi bey insanlar alakasız bir konuyu buraya taşımanıza tepki göstermişler ama siz hele ki son mesajınız ile çığırından çıkarmışsınız meseleyi yakışık almamış aynı şekilde günlerdir çok güzel bir düzeyde yazan fikir beyan eden diğer arkadaşlarımıza da yakışmamış. Lütfen bu konuyu artık kapatın ben bu sayfada küfür hakaret görmek istemiyorum Hilmi bey bu şekilde devam edecekseniz lütfen sizde en azından bu konu kapanana kadar forumdan uzak durunuz. Bunu sizlerle birşeyler paylaşmaya çalışan bir arkadaşınız olarak rica etmeyi kendimde hak görüyorum. Lütfen saygıyı kaybetmeyelim.

erdal34

Araştırma Görevlisi
Hayır ben merak edenler için en azından bir umut olsun diye aktarmak istedim yoksa kendimede saklayabilirdim. Hatırı sayılır en büyük üniversitelerden yök yazısıda bugün gönderilmiş onlarda tam anlayamamış ama ben sıkıştırınca böyle bir şey söylediler o yüzden bende insanların en azından biraz olsun içi rahatlasın istedim umarım yanlış değildir

Baş harfi nedir :)