YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

mr.galata

Öğrenci
Elinde 40 tane transkript olup tüm ilanlara başvuracak derken bu kişiler yüzünden ilk on kişi arasına giremiyorum en son başvurduğumda 11. Sıradaydım bir üniversitenin açtığı öğretim görevlisi ilanında...

DOKTORALI

Öğrenci
Bende bugün tartışmanın hararetinden söyleyemeyi unuttum. Bir dekan hocayla görüştüm. üniversitelerin kadro talepleri elinde hem üyk kararından geçmesi srüe alabilir hemde oğulhan hocanın dediği gazetede hemen yayınlanmayabilir. Ama üniversitelere için çok acil olan kadrolar cıkacakmıs.

tumua

Araştırma Görevlisi
Bu arada alaninizda kadro var mi diye takip ettiginiz universiteler varsa onlarin da personel daire baskanligi sayfalarini takip etmekte fayda var. Benim bu zamana kadar takip ettigim universiteler hep yoksis’te yayinlanmadan 1 gun once ilani kendi personel daire baskanliklari sayfalarinda yayinladilar. Ancak basvuru tarihi yoksis ya da dpb’de yayinlandigi gunden itibaren basliyor elbette.

Gamze

Administrator
Ya arkadaşlar bu nasıl bir terbiyesizliktir ya. Ben 50 kere şikayet ettim zaten kendisini ama bu sayfada en ufak olaylarda insanları uyaran kişiler nerede hiç bir yorumda bulunmuyorlar ki tarafın yüzde yüz haksız olduğu belliyken. Pes gerçekten. Demek burada böyle saçmalıklara dur diyebilecek 3 5 kişi varmış.bunu söyledik diye gene provokatör oluruz ama neyse. Ben daha fazla o kişiliğe cevap vermicem zaten tartışılacak kadar bile değilmiş.

Hocam tüm mesajları her zaman göremeyebiliyoruz. Gördüğümüzde müdahale ediyoruz. Bu gibi durumlarda mesajların sol alt kısmında bir üçgen işaret var oradan şikayet ederseniz bizlere ulaşıyor. Bu sayede görüp ilgili kişi ve mesajlara müdahale edebiliyoruz. Forumda hakaret ve küfüre karşıyız.

Ayrıca genel bir duyuru yapayım arkadaşlar kişilere küfretmek online bir platform olsa da suçtur. İlgili kişiler dava etmek istediklerinde, mahkemenin de talebiyle sistemimizde görülen ip adreslerini dava kapsamında mahkemeyle paylaşıyoruz. Yani; 'bilgisayarın arkasındayım, sahte bir mail adresiyle üye oldum istediğimi yaparım' düşüncesiyle mesaj yazmayınız.

Ayrıca Merve hocanın dediği gibi konu başlığı dışında mesajlar yazmamaya özen gösteriniz.

İyi forumlar dileriz.

Casper15

Öğrenci
- - - Güncellendi - - -

Elinde 40 tane transkript olup tüm ilanlara başvuracak derken bu kişiler yüzünden ilk on kişi arasına giremiyorum en son başvurduğumda 11. Sıradaydım bir üniversitenin açtığı öğretim görevlisi ilanında...
Ben de bu durumdan endise ediyorum hocam.. bu durumun bir kontrol mekanizması yok mu ? Yok ise şayet ne anlamı kaldı ki bunca şeyin..

yasarayanoglu

Yardımcı Editör

Kastınız her yere başvuran adaylar ise ben de geçen yıl birden fazla devlet üniversitesi sıralamasında ilk 10'da en az aynı 5-6 kişi olduğunu gördüm maalesef bunu kısıtlayabilecek bir mekanizma yok.

Hocam tüm mesajları her zaman göremeyebiliyoruz. Gördüğümüzde müdahale ediyoruz. Bu gibi durumlarda mesajların sol alt kısmında bir üçgen işaret var oradan şikayet ederseniz bizlere ulaşıyor. Bu sayede görüp ilgili kişi ve mesajlara müdahale edebiliyoruz. Forumda hakaret ve küfüre karşıyız.

Bu arada Gamze hocam hazır bir baş editör yakalamışken sorayım yazdığımız mesajları silme imkanımız yok mu var da ben mi beceremedim :/ çünkü bazen sonradan yazılanlarla gereksiz kalabiliyor yazılan boşa yer işgali oluyor. Var mı bu konuda bir çözüm acaba?

Son düzenleme:

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Ben çok sıkıntı çektim hocam sadece sıralamasını görmek için çoğu ilana başvuru yapan kişileri biliyorum

Maalesef hocam hele bir tanesi vardı her ilana başvuru göndermesine rağmen (bu arkadaş araştırdım vakıflara da yolluyordu) sınavlara gitmiyordu. En son yanlış hatırlamıyorsam Selçuk Üniversitesi'ne atandı da kurtulduk :) Maalesef bunu denetleyen bir mekanizma ya da şikayet merci yok.. Etik mi değil ama hakkını kullanıyor sonuçta..

Son düzenleme:

mr.galata

Öğrenci
Maalesef hocam hele bir tanesi vardı her ilana başvuru göndermesine rağmen (bu arkadaş araştırdım vakıflara da yolluyordu) sınavlara gitmiyordu. En son yanlış hatırlamıyorsam Selçuk Üniversitesi'ne atandı da kurtulduk :) Maalesef bunu denetleyen bir mekanizma ya da şikayet merci yok.. Etik mi değil ama hakkını kullanıyor sonuçta..

Hocam en son yazdığınız "Etik mi değil ama hakkını kullanıyor sonuçta" bu cümleye hak veriyorum ama işte buna yapacağımız birşey yok sanırım.. Hakkımızı alırız inş demekten başka birşey diyemiyorum

Ben de üniversitelerin personel daire başkanlığıni arıyorum ama ser verip sır vermiyorlar.
Size gün bile vermisler doğuda mi bu üniversite?
Vallahi ben doğunun da doğusundayım, personel başkanı milletten kaça kaça bir deri bir kemik kaldı. Doğu batı olayı değil, pimpiriklilik, elini taş altına koymamak ve ülkemizde tavan yapmış amir korkusu. Yani başkandan başkana değişir. Net bilgileri olamaz, bu işler eskiden ortalama 2 hafta sürerdi, yök çıktı aradan, 5-10 iş günü sürebilir yoğunluk ile paralel olarak..

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Hocam en son yazdığınız "Etik mi değil ama hakkını kullanıyor sonuçta" bu cümleye hak veriyorum ama işte buna yapacağımız birşey yok sanırım.. Hakkımızı alırız inş demekten başka birşey diyemiyorum

Etik davranış sergileme yetimiz maalesef gelişmiş değil ve maalesef eğitim sistemimiz de buna çare olabilmekten çok uzak o nedenle dediğiniz gibi hakkımız olanı alabilmek için mücadele dışında yapılabilecek fazla bir şey yok maalesef..

Vallahi ben doğunun da doğusundayım, personel başkanı milletten kaça kaça bir deri bir kemik kaldı. Doğu batı olayı değil, pimpiriklilik, elini taş altına koymamak ve ülkemizde tavan yapmış amir korkusu. Yani başkandan başkana değişir. Net bilgileri olamaz, bu işler eskiden ortalama 2 hafta sürerdi, yök çıktı aradan, 5-10 iş günü sürebilir yoğunluk ile paralel olarak..

Hocam YÖK çıktı aradan diyoruz ama Personel Daireler hala yöksisten yayınlamanın derdindeler. Biat kültürümüz bu kadar gelişeceğine keşke inisiyatif alma kültürümüz gelişseydi..
(Bu arada sonunda kayıt olmuşsunuz sanırım foruma misafirlikten üyeliğe geçmişsiniz hayırlı olsun :) )

Etik davranış sergileme yetimiz maalesef gelişmiş değil ve maalesef eğitim sistemimiz de buna çare olabilmekten çok uzak o nedenle dediğiniz gibi hakkımız olanı alabilmek için mücadele dışında yapılabilecek fazla bir şey yok maalesef..

Hocam YÖK çıktı aradan diyoruz ama Personel Daireler hala yöksisten yayınlamanın derdindeler. Biat kültürümüz bu kadar gelişeceğine keşke inisiyatif alma kültürümüz gelişseydi..
(Bu arada sonunda kayıt olmuşsunuz sanırım foruma misafirlikten üyeliğe geçmişsiniz hayırlı olsun :) )
Biraz yoğundum, sahte nick olayı oldu ve üye olunca forumu kullanmak daha kolay olur diye düşündüm, yanılmamışım, teşekkürler. :)
Yök ün sadece ilan kısmını kullanacaklar, yani esas olan resmi gazete ilanı ve devlet personel başkanlığı olduğu için ilan süreclerine Yök ün etkisi olmayacağını düşünüyorum. Elektronik ortamdan çekip ilan eder yöksis, ederse... Personel başkanlarını 6yıllık meslek hayatım boyunca ne ben ne de mevcut personel içerisinde anlayan göremedim... Bu arada tüm arkadaşlara sabırlar diliyorum.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Biraz yoğundum, sahte nick olayı oldu ve üye olunca forumu kullanmak daha kolay olur diye düşündüm, yanılmamışım, teşekkürler. :)
Yök ün sadece ilan kısmını kullanacaklar, yani esas olan resmi gazete ilanı ve devlet personel başkanlığı olduğu için ilan süreclerine Yök ün etkisi olmayacağını düşünüyorum. Elektronik ortamdan çekip ilan eder yöksis, ederse... Personel başkanlarını 6yıllık meslek hayatım boyunca ne ben ne de mevcut personel içerisinde anlayan göremedim... Bu arada tüm arkadaşlara sabırlar diliyorum.

YÖK'ün elbette ki etkisi olmayacak ama yaşadık gördük öylesine itaatkarlar ki bir yazı geldi hepsi kala kaldı ikinci yazı geldi hala YÖK'ten bir işaret bekliyorlar. Dün gözlerimle gördüğüm kadarıyla hala yöksisten ilan numarası alabilmek için YÖK'ün sistemi açmasını bekliyorlardı. Bunda bir değişiklik olduysa ben bilmiyorum hocam ki umarım olmuştur. Bizim anladığımız kadar anlamadılar sanırım meseleyi :)

YÖK'ün elbette ki etkisi olmayacak ama yaşadık gördük öylesine itaatkarlar ki bir yazı geldi hepsi kala kaldı ikinci yazı geldi hala YÖK'ten bir işaret bekliyorlar. Dün gözlerimle gördüğüm kadarıyla hala yöksisten ilan numarası alabilmek için YÖK'ün sistemi açmasını bekliyorlardı. Bunda bir değişiklik olduysa ben bilmiyorum hocam ki umarım olmuştur. Bizim anladığımız kadar anlamadılar sanırım meseleyi :)

Bu kapsamda rektörleri de aydınlatması gereken mercii , Personel daire başkanları, ancak liyakat meselesi yine karşımıza çıkıyor.. Geçenlerde yazmıştım, birkaç yiğit ve cevval üniversite ilana çıkmadan çoğu üniversite daire başkanları bu topa girmez, tıpkı bilkent in saatler içerisinde ilana çıktığı gibi.. Şahsım adına doktorayı bitirirken bile tek derdim danışmanımdan kurtulmaktı, kadro bulamayacağımı veya en erken haziranda açılabileceğini düşünüyordum(ocak ayında) yanılmadım. Çok fazla doçent olup dahi kadro alamayan tanıdığım var. Bu süreç tüm akademiyi ve mensuplarını olumsuz etkiledi. Umarım bir an önce yoluna girer bu işler.. Yığılma var, bezginlik var, bu meslek aşırı yıpratıcı.

B

Bekleyen Aday

Guest
Merhaba değerli forum üyeleri. Benim geçmeyi planladığım bölüm de bu sene öğrenci almaya başlıyor. Acil öğretim üye ve yardımcılarına ihtiyacımız var diye dert yakınıyordu dekan. En son haziran sonu temmuz başında kadro ilanları çalışmalarını başlattık demişti hala beklemedeyiz. Öğrenci var hoca yok. Klasik MEB anlayışı üniversitelere de geçti böylece. Herkese hayırlı olsun :)

Gamze

Administrator

Bu arada Gamze hocam hazır bir baş editör yakalamışken sorayım yazdığımız mesajları silme imkanımız yok mu var da ben mi beceremedim :/ çünkü bazen sonradan yazılanlarla gereksiz kalabiliyor yazılan boşa yer işgali oluyor. Var mı bu konuda bir çözüm acaba?

Hocam veri tabanında sorun yarattığı için üyeler mesajlarını silemiyor. Silinmesini/düzeltilmesini istediğiniz mesajları bize bildirirseniz istediğiniz değişiklikleri yapma konusunda yardımcı olmaya çalışırız.

Merhaba değerli forum üyeleri. Benim geçmeyi planladığım bölüm de bu sene öğrenci almaya başlıyor. Acil öğretim üye ve yardımcılarına ihtiyacımız var diye dert yakınıyordu dekan. En son haziran sonu temmuz başında kadro ilanları çalışmalarını başlattık demişti hala beklemedeyiz. Öğrenci var hoca yok. Klasik MEB anlayışı üniversitelere de geçti böylece. Herkese hayırlı olsun :)

Hocam göstermelik de olsa hoca vardır, aksi halde ne bölüm açılır, ne de ösym kontenjan açar.. haziran-temmuz arası istenilen kadrolar yökte yatıyor, yeni düzenlemeler çerçevesinde devlet planlama teşkilatı ve cb tarafından resmi gazeteden ilan edilme süreci işleme konulacaktır bahsi geçen rektörlük tarafından. Umarım yakın zamanda gerçekleşir.