YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

DOKTORALI

Öğrenci
[MENTION=103642]DOKTORALI[/MENTION] hocam keşke dediğiniz gibi liyakatı ön plana çıkaracak yeni bir sistem getirilse ama gerek alınan duyumlar gerek yapılan görüşmeler şartlar ile ilgili bir değişikliğin gündemde olmadığını gösteriyor hatta üniversitelerin elinin biraz daha rahatlatılacağı sınırlamaların azaltılacağı söyleniyor ki takip etmişsinizdir memurlar.net bu konuda haber dahi yaptı..
[MENTION=98156]tumua[/MENTION] hocam dediğiniz gibi zaten norm kadro uygulanıyor aslına bakarsanız çok ciddi bir değişiklik söz konusu olmayacak gibi ama bir ihtimal eş durumu gibi konuların önünü açması bakımından ve performans ölçülmesi bakımından böyle bir yekpare uygulamaya gidildiğini düşünüyorum.

aynen hocam siteleri takipteyim.birkaç yerde de o konularla ilgili değişiklik yapılacagını yazdı. rektör yardımcısıyla konustum bu konuyu. dediği su, herşey olabilir bizede net birşey söylemediler. kadroları kullandırtmak istememelerinden bunuda cıkarabiliriz ama bilmiyorum dedi.

tumua

Araştırma Görevlisi
@DOKTORALI hocam keşke dediğiniz gibi liyakatı ön plana çıkaracak yeni bir sistem getirilse ama gerek alınan duyumlar gerek yapılan görüşmeler şartlar ile ilgili bir değişikliğin gündemde olmadığını gösteriyor hatta üniversitelerin elinin biraz daha rahatlatılacağı sınırlamaların azaltılacağı söyleniyor ki takip etmişsinizdir memurlar.net bu konuda haber dahi yaptı..

@tumua hocam dediğiniz gibi zaten norm kadro uygulanıyor aslına bakarsanız çok ciddi bir değişiklik söz konusu olmayacak gibi ama bir ihtimal eş durumu gibi konuların önünü açması bakımından ve performans ölçülmesi bakımından böyle bir yekpare uygulamaya gidildiğini düşünüyorum.

Insallah cok buyuk kisitlamaya gidilmez. Ben bu norm kadronun yeni yonetmelikte daha baskin olmasini bolumler arasinda kadro alisverisinin engellenmek istenildigini dusunmustum. Oyle olursa akademi icin cok zor olur

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
aynen hocam siteleri takipteyim.birkaç yerde de o konularla ilgili değişiklik yapılacagını yazdı. rektör yardımcısıyla konustum bu konuyu. dediği su, herşey olabilir bizede net birşey söylemediler. kadroları kullandırtmak istememelerinden bunuda cıkarabiliriz ama bilmiyorum dedi.

Haberlerde geçen şu ifadeden; "
Konuyla ilgili açıklama yapan YÖK yetkilileri ise gönderilen yazının temel amacının üniversiteleri ve atama bekleyen öğretim elemanlarını mağdur etmemek olduğunu ifade ederek çıkacak yeni yönetmeliğin geniş çerçeveli, üniversitelere çok sınırlayıcı kurallar getirmek yerine, söz konusu yönetmelik akademik özerklik, yetki devri, çeşitlilik ve araştırma gibi kavramlar çerçevesinde oluşturulacağını söyledi." ben daha rahat ilana çıkılacağını ve kuralları üniversitelerin belirleyeceğini anlıyorum :/

Insallah cok buyuk kisitlamaya gidilmez. Ben bu norm kadronun yeni yonetmelikte daha baskin olmasini bolumler arasinda kadro alisverisinin engellenmek istenildigini dusunmustum. Oyle olursa akademi icin cok zor olur

Yok hocam kısıtlama olacak yerler belki bir ihtimal büyük üniversiteler ve batıda ki üniversiteler olur yığılma oralarda var.

Son düzenleme:

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Birbirimizi kırmamıza gerek yok hocalarım. Sakin olalım lütfen istirham ediyorum. Emin olun bugünkü resmi gazete bile çoğu şeyi belli edecektir. Herkes hakkını inşallah alır. Liyakate, devlet büyüklerimiz önem veriyor, biz ne desek boş. Devlet büyüklerimiz ne derse o. Benim liyakat ile ilgili ne kadar katı olduğumu herkes bilir. İstediğim şartlar bir ütopya, kendim bile saf dışı kalarak TOEFL olsa keşke diyorum. Ama biz ne desek boş.

İlanlarıda, yönetmeliğide, işleyişide bekleyip göreceğiz.

- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar konudan sapmak istemem bağışlayın lakin vahdet hocanın paylaşımına göre geliştirme ödeneği artık verilmeyecek mi? Ben anlayamadım. Takip eden oldu mu acaba?

finduilas

Profesör
Birbirimizi kırmamıza gerek yok hocalarım. Sakin olalım lütfen istirham ediyorum. Emin olun bugünkü resmi gazete bile çoğu şeyi belli edecektir. Herkes hakkını inşallah alır. Liyakate, devlet büyüklerimiz önem veriyor, biz ne desek boş. Devlet büyüklerimiz ne derse o. Benim liyakat ile ilgili ne kadar katı olduğumu herkes bilir. İstediğim şartlar bir ütopya, kendim bile saf dışı kalarak TOEFL olsa keşke diyorum. Ama biz ne desek boş.

İlanlarıda, yönetmeliğide, işleyişide bekleyip göreceğiz.

- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar konudan sapmak istemem bağışlayın lakin vahdet hocanın paylaşımına göre geliştirme ödeneği artık verilmeyecek mi? Ben anlayamadım. Takip eden oldu mu acaba?

Egitim ogretime baslamayan bolumlerde verilmeyecek. Bununla ilgili bir soru sorulmustu kendisine, onu cevaplamis.

Sent from my SM-N950U using Tapatalk

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Egitim ogretime baslamayan bolumlerde verilmeyecek. Bununla ilgili bir soru sorulmustu kendisine, onu cevaplamis.

Sent from my SM-N950U using Tapatalk

Yani yaz aylarında ve kış tatilinde verilmeyecek mi?

- - - Güncellendi - - -

ÖNEMLİ..!

Bugünkü resmi gazetede birkaç devlet üniversitesinin öğretim elemanı ilanına çıkacağı duyumunu aldık. %100 değil ama %90 kesin bilgi.

erdal34

Araştırma Görevlisi
Hak etmeyen bir ton insan üniversitede hocayim diye geçiniyor,bizler sürünüyoruz.Haketmeyerek girmiş kim varsa, gün gelsin o konumda olamasın!(amin)
Neyse gece resmi gazete beklemeye devam,bugün bence önemli.İlanlar çıkıyor diyebiliriz o zaman

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
ÖNEMLİ..!

Eğer bugün aldığım duyum da gerçekleşir ve resmi gazetede öğretim elemanı ilanı görürsek, çoğu belirsizlik ortadan kalkmış olacak. İhtiyacı olan üniversitelerimizde ilanlarına çıkmaya başlayacak demektir. Allah herkesin gönlüne göre versin. Ehliyet, liyakat ve vatansever özelliği olan herkes hak ettiğini alır inşallah.

Hilmi hoca

Kısıtlanmış Üyelik
Bir arkadaşımızın aklına takılmış sordu yanıtlandı.

Technopat denilen sitede çok büyük bir rezalet yaşadım.
Sinirlerim inanılmaz oynadı, bu şerefsizleri mutlaka dava etmek lazım.
3. Köprüdeki provakasyon olayları konusunda Cumhurbaşkanımıza ve Devletimize hakaret eden pisliklerle kaynıyor bu site.
Şahsıma da çok ciddi ve çirkin hakaretlerde bulunulmuş.
Ben bir kaç kişiye eleştiri yapmıştım, Moderatör olacak şerefsiz beni engellemiş; bana hakaret eden karaktersize dokunmamış bile.

- - - Güncellendi - - -

Kesinlikle hocam. İnşallah bizlere uygun ilanlar çıkarda başvurabiliriz. Hayırlısı Rabbimden. :)

Şu rezalete bakın. Ekli dosyayı görüntüle 6022

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Technopat denilen sitede çok büyük bir rezalet yaşadım.
Sinirlerim inanılmaz oynadı, bu şerefsizleri mutlaka dava etmek lazım.
3. Köprüdeki provakasyon olayları konusunda Cumhurbaşkanımıza ve Devletimize hakaret eden pisliklerle kaynıyor bu site.
Şahsıma da çok ciddi ve çirkin hakaretlerde bulunulmuş.
Ben bir kaç kişiye eleştiri yapmıştım, Moderatör olacak şerefsiz beni engellemiş; bana hakaret eden karaktersize dokunmamış bile.

- - - Güncellendi - - -

Şu rezalete bakın. Ekli dosyayı görüntüle 6022

Hocam eklentiniz görünmüyor ancak elinizde ekran görüntüleri varsa siber suçlara bildirirseniz çok daha etkili olacaktır.

[email protected] adresine ihbar mahiyetinde suça konu terbiyesizlikleri mail olarak gönderirseniz mutlaka ilgileneceklerdir.

Hilmi hoca

Kısıtlanmış Üyelik
Hocam eklentiniz görünmüyor ancak elinizde ekran görüntüleri varsa siber suçlara bildirirseniz çok daha etkili olacaktır.

[email protected] adresine ihbar mahiyetinde suça konu terbiyesizlikleri mail olarak gönderirseniz mutlaka ilgileneceklerdir.

Lütfen bu linkini verdiğim konudaki mesajları okur musunuz? [MENTION=103373]yasarayanoglu[/MENTION] [MENTION=98574]ogulhankayabas[/MENTION]
https://www.technopat.net/sosyal/konu/3-havalimani-iscileri-isyanda.601835/